Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 09 жовтня 2021, 02:00
106
0

Бленджині сподівається на молодих гравців при підготовці до Олімпіади

Наставник італійської збірної розраховує на підсилення команди в особі деяких новобранців

| Оновлено 09 жовтня 2021, 02:00
106
0
Бленджині сподівається на молодих гравців при підготовці до Олімпіади
www.fivb.com

Головний тренер чоловічої збірної Італії з волейболу Джанлоренцо Бленджині закликав молодих італійських гравців скористатися додатковим роком і постаратися потрапити до збірної для участі в Олімпійських іграх у Токіо. Так як цей турнір перенесено на 2021 рік, наставник вважає, що деякі волейболісти з наступної хвилі молодих італійських гравців отримали відмінну можливість відправитися до Японії, якщо вони будуть знаходитися у найкращій формі.

- У молодих гравців є ще один рік, щоб зуміти потрапити до головної збірної країни, - говорить Бленджині. - Це величезний шанс для них. Адже ще не зрозуміло, як більш старші волейболісти зуміють пережити цей рік, в якій формі вони будуть знаходитися наступного літа. Тож не час молодим ховатися за їх спинами, вони повинні бути готовими скористатися цим шансом.

Нагадаємо, що в серпні 2019 року молодіжна збірна Італії (U-19) виграла «золото» на чемпіонаті світу з волейболу серед юніорів в Тунісі. При цьому відразу троє її гравців увійшли до символічної збірної турніру: кращим зв’язуючим став Паоло Порро, одним з кращих блокуючих - Нікола Чанчотта і одним з кращих догравальників - Алессандро Мікьєлетто. Останній, до речі, був ще названий MVP турніру.

На Олімпіаді в Токіо Італія потрапила до групи А, де її суперниками будуть господарі майданчика волейболісти Японії, чемпіон світу 2014 і 2018 років збірна Польщі, а також Канада, Іран і Венесуела. У групі В виступлять олімпійські чемпіони бразильці, бронзові призери ігор в Ріо-де-Жанейро збірна США, переможці Ліги Націй 2019 року росіяни, збірні Франції, Аргентини і Тунісу.

Щодо Італії, то вона на шести (!) останніх Олімпіадах незмінно потрапляла до квартету найсильніших, але жодного разу не піднімалася на вищу сходинку - срібло (1996, 2004, 2016 рр.), бронза (2000, 2012), 4 місце (2008).

За матеріалами сайту Міжнародної федерації волейболу (FIVB)

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.