Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 06 травня 2020, 15:59
1401
5

Сергій ПАЛКІН: «Немає планів, тому що ми не знаємо, що нас чекає попереду»

Гендиректор «Шахтаря» розповів, що повинна робити ФІФА в умовах пандемії коронавірусу

| Оновлено 06 травня 2020, 15:59
1401
5
Сергій ПАЛКІН: «Немає планів, тому що ми не знаємо, що нас чекає попереду»
Футбол 1/2/3. Сергій Палкін

Генеральний директор донецького «Шахтаря» Сергій Палкін розповів про життя команди на карантині.

«Сьогодні карантин на нас впливає, якщо дивитися на результат за доходами. Падає прибутковість від телебачення, відвідуваності матчів і так далі. Якщо дохідна частина істотно падає в європейському футболі, ФІФА повинна запропонувати варіанти, яким чином нам компенсувати те, що ми втрачаємо в дохідній частини. Все відштовхується від економіки. і наскільки сильна буде економіка в Україні і Європі, настільки сильним буде футбол. Тому, сьогодні одна з головних задач ФІФА: розглянути і затвердити певні принципи і заходи для підтримки клубів не тільки в слаборозвинених економіках, а й європейських клубів в тому числі.

З головним тренером ми говоримо кожні три дні. Тренерський штаб регулярно спілкується з усіма футболістами, благо, вже існують технології, до яких можна підключити до 50 осіб. Вони регулярно спілкуються, наші медики щодня отримують звіт від футболістів, в якому вони стані, щоб все було під контролем, і ми всі стежили за цим карантинним процесом.

Я чув, що деякі європейські клуби почали тренування в м'якому режимі. Але одні почали тренуватися, інші ні, це все не природно. На даний момент у нас немає таких планів, тому що ми не знаємо, що нас чекає попереду. Ви бачите, що кількість заражених росте, коли настане пік в даній ситуації - ніхто не знає. Найголовніше сьогодні - це здоров'я футболістів. Фізичні кондиції можна надолужити.

Мені здається, що ФІФА повинна дати чіткі рамки: два тижні на повернення фізичного стану футболістів, і через два тижні ми продовжуємо чемпіонат. Тому що, якщо кожен клуб сам буде придумувати тренувальні програми, то з одного боку, ми йдемо врозріз з нормами, встановленими в державі. Якщо в державі встановлено карантин, а ми тренуємося, то ми не вписуємося в жодні рамки. Футболісти - це люди, до яких прислухаються багато вболівальників. Якщо вони своїм прикладом показуватимуть, що не дотримуються карантину, то завтра на вулицю вийдуть всі інші. Якщо через тиждень або два ми повертаємося, то в середньому, знадобиться два тижні, щоб повернути команду на той рівень, на якому вона була.

Якщо це буде тривати два місяці, то це буде зовсім інша історія. Але, я думаю, в сьогоднішніх реаліях, це мінімум, два тижні. Ясна річ, ми можемо почати раніше, але вболівальники побачать, що це вже зовсім не той стан, в якому ми були перед вимушеною паузою, - сказав Палкін.

Нагадаємо, УЄФА відстрочив відновлення матчів Ліги чемпіонів і Ліги Європи на невизначений термін. Крім того, Євро-2020 було перенесено на 2021 рік.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владимир Копяк
Оптимизм Палкина, предполагающего в скором будущем выйти на поле, вдохновляет... Меня - почему-то , ет... Рядом с моим домом, обычная больница, соседка работает там санитаркой. По ее информации, больных уже не принимают - нет мест... И все с пневмонией и воспалением легких. Пока никого не тестируют - не хватает тестов даже на медперсонал. И как это все может закончиться через месяц? Не понимаю... Или Палкин знает что-то другое?
pl2012ua
палкин начал что-то подозревать
UKRAINE FAN
Падает доходность от телевидения, посещаемости матчей это Украинский футбол вообще не касается. Провести один матч обходится дороже чем приносят продажи билетов. Финансирование украинского футбола целиком зависит от положения дел владельцев клубов!
zakharka
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Иван Грозный
Сергей ПАЛКИН: «Нет планов, потому что мы не знаем, что нас ждет впереди»
сергей палкин- "Самое главное событие"(https://www.youtube.com/watch?v=cleaPwPVR6s)