Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 01 квітня 2020, 20:38
1036
3

Юрист: «За 18 років роботи ні разу не бачила в контракті слова форс-мажор»

Юлія Гречко вважає, що контракти футболістів не передбачають таке поняття як «форс-мажор»

| Оновлено 01 квітня 2020, 20:38
1036
3
Юрист: «За 18 років роботи ні разу не бачила в контракті слова форс-мажор»
УПЛ

Юрист асоціації футболістів Юлія Гречко розповіла про ситуацію з контрактами гравців в умовах форс-мажору.

«Асоціація футболістів професіоналів України розділяє рекомендації FIFPro, членом організації якої вона є. Контракти на сьогодні є чинними і мають виконуватися як з боку клубу, так і з боку футболіста. Жоден з футболістів, щостосується порушення контрактів до нас не звертався. Клуби консультуються в телефонному режимі. 

За 18 років роботи в футболі я ніколи не бачила, щоб вконтрактах були прописані слова «форс-мажор». На сьогодні документи які регулюють трудові відносини між футболістами і клубами, не передбачають таке поняття як «форс-мажор». Які рішення будуть прийняті в ФІФА або в УЄФА, такі рішення буде приймати і Футбольна Федерація України», - сказала Гречко.

Читайте також: Вадим ШАБЛІЙ: «Це форс-мажор, і в кожному контракті він прописаний»

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

9 шайб для Китаю. Збірна України провела останній матч перед ЧС
Хокей | 24 квітня 2024, 20:03 3
9 шайб для Китаю. Збірна України провела останній матч перед ЧС

У такій грі перевірити свій рівень точно не вдалося

Стало відомо, коли розпочнеться наступний сезон УПЛ
Футбол | 25 квітня 2024, 11:55 6
Стало відомо, коли розпочнеться наступний сезон УПЛ

Ігор Бурбас стверджує, що базовою датою старту УПЛ 2024/25 є 3 серпня 2024 року

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
common_sense
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ARTA LC
Навіть якщо в контракті немає прописані положення про форс-мажорні обставини, читаємо норми Законів:
Цивільний кодекс України :
Стаття 617. Підстави звільнення від відповідальності за порушення зобов'язання
1. Особа, яка порушила зобов'язання, звільняється від відповідальності за порушення зобов'язання, якщо вона доведе, що це порушення сталося внаслідок випадку або непереборної сили.
Не вважається випадком, зокрема, недодержання своїх обов'язків контрагентом боржника, відсутність на ринку товарів, потрібних для виконання зобов'язання, відсутність у боржника необхідних коштів.
Відповідно до ч. 2 ст. 141 Закону «Про торгово-промислові палати в Україні» форс-мажорними обставинами (обставинами непереборної сили) є надзвичайні та невідворотні обставини, що об'єктивно унеможливлюють виконання зобов'язань, передбачених умовами договору (контракту, угоди тощо), обов'язків згідно із законодавчими та іншими нормативними актами, а саме: загроза війни, збройний конфлікт або серйозна погроза такого конфлікту, включаючи але не обмежуючись ворожими атаками, блокадами, військовим ембарго, дії іноземного ворога, загальна військова мобілізація, військові дії, оголошена та неоголошена війна, дії суспільного ворога, збурення, акти тероризму, диверсії, піратства, безлади, вторгнення, блокада, революція, заколот, повстання, масові заворушення, введення комендантської години, експропріація, примусове вилучення, захоплення підприємств, реквізиція, громадська демонстрація, блокада, страйк, аварія, протиправні дії третіх осіб, пожежа, вибух, тривалі перерви в роботі транспорту, регламентовані умовами відповідних рішень та актами державних органів влади, закриття морських проток, ембарго, заборона (обмеження) експорту/імпорту тощо, а також викликані винятковими погодними умовами і стихійним лихом, а саме: епідемія, сильний шторм, циклон, ураган, торнадо, буревій, повінь, нагромадження снігу, ожеледь, град, заморозки, замерзання моря, проток, портів, перевалів, землетрус, блискавка, пожежа, посуха, просідання і зсув ґрунту, інші стихійні лиха тощо.
Отже, з огляду на вищевикладене, діючими нормами законодавства України визначено поняття форс-мажору, і це поняття ототожнюється з поняттям «обставини непереборної сили», яке вживається у Цивільному та Господарському кодексах України.
Особливістю таких обставин є те, що сторона яка зазнала впливу форс-мажору звільняється від відповідальності за невиконання та/або неналежне виконання своїх зобов’язань. Щоб не було прописане в контрактах - закон є закон!
zac1310
не знаю-не знаю, в обычных договорах, скажем, на выполнение каких-нибудь строительных работ, или на покупку чего-то на постоянной основе на год, допустим форсмажор есть, хотя бы одной строчкой, а тут -нету? очень непредусмотрительно, наверное дурачки контракты составляют.