Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 31 березня 2020, 20:59
13638
4

Дніпро живий? У червні клуб може відсудити гроші за відхід Ежидіо

Принаймні, розгляд справи значиться в планах Спортивного арбітражного суду Лозанни

| Оновлено 31 березня 2020, 20:59
13638
4
Дніпро живий? У червні клуб може відсудити гроші за відхід Ежидіо
screenshot. Ежидіо

Спортивний арбітражний суд Лозанни запланував на 24 червня розгляд двох справ, що стосуються колишнього клубу УПЛ «Дніпра».

Ці справи засновані на позовах українського клубу до «Палмейраса» та бразильського футболіста Ежидіо, який в 2015 році через пару місяців після переходу в «Дніпро» прийняв рішення розірвати контракт в односторонньому порядку і повернутися на батьківщину.

Тоді генеральний директор «Дніпра» Андрій Стеценко, коментуючи вчинок Ежидіо, заявив, що бразилець не мав причин на розрив контракту. Сам футболіст і його агент посилалися на неотримання зарплати протягом трьох місяців, що згідно циркулярів ФІФА дозволяє гравцеві в односторонньому порядку розривати робочу угоду. Однак Стеценко стверджував, що клуб незадовго до вчинку Ежидіо розрахувався з футболістом.

«Дніпро» збирався спочатку шукати правду в Палаті по вирішенню спорів ФІФА, а потім - в Спортивному арбітражному суді Лозанни, де справа осіла в даний момент. Український клуб мав намір домогтися фінансової компенсації від Ежидіо і «Палмейраса», котрий прихистив гравця, за порушення умов контракту.

Відзначимо, що на сайті Спортивного арбітражного суду зазначено, що до 1 травня він через коронавірус працювати не буде. У разі продовження карантину повідомляється про можливі перенесення справ, запланованих до розгляду на травень і червень.

На даний момент 33-річний Ежидіо є гравцем «Флуміненсе». В цей клуб він перейшов з «Крузейро» в середині січня цього року.

Нагадаємо, що футбольний клуб «Дніпро» з сезону-2018/19 втратив професійний статус, проте юридичну особу зберіг. Зокрема, за даними з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань України, ФК «Дніпро» не перебуває в процесі банкрутства або ліквідації, а його кінцевими бенефіціарними власниками є Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов.

Оцініть матеріал
(98)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна
Футбол | 24 квітня 2024, 07:01 8
Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна

За останніми чутками, Андрій не погодився на продовження контракту та може залишити клуб

Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?
Футбол | 24 квітня 2024, 06:25 15
Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?

У топ-3 також входять Серу Гірассі зі «Штутгарту» та лідер «ПСЖ» Кіліан Мбаппе

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
common_sense
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Alex86 1
"живее всех живых"
Отсуженные бабки (если повезет) разве не пойдут в счет долгов?
беня кондом конечно редкий, взять днепр так уторить, за это только не мешало бы собраться болелам Днепра да яйцами или еще чем закидать его.
zac1310
Для того этот Днепр и жив. Когда все вопросы по возможным выплатам в адрес Коломойского будут как-то решены, думаю, останется только один Днепр. Моё ИМХО.