Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 25 березня 2020, 10:48
944
1

Федір ЧЕРКАШИН: «У дитинстві бокс не цікавив. Махати ногами було яскравіше»

Перспективний спортсмен займався муай-тай, але потім перейшов в бокс

| Оновлено 25 березня 2020, 10:48
944
1
Федір ЧЕРКАШИН: «У дитинстві бокс не цікавив. Махати ногами було яскравіше»
Knockout Boxing Night

24-річний проспект Федір Черкашин розповів про те, чому спочатку вибрав кікбоксинг і муай-тай, а лише потім почав кар'єру в боксі.

«Спортом займаюся з самого дитинства: спочатку був кікбоксинг, потім тайський бокс. Вигравав чемпіонат світу по любителях у тайському боксі. У Харкові розпалася моя команда з тайського боксу, і я вирішив щось поміняти в своєму житті. Переїхав до Києва і пішов до тренера Ліхтера Олександра Львовича, який свого часу тренував і братів Кличків, і Автанділа Хурцидзе, і Олександра Спірка, а також багатьох інших боксерів. Під його керівництвом я займався три роки, підписавши контракт з французьким промоутером Філіпом Фондю. Перший бій в професійному боксі провів 1 травня 2015 року, здобувши перемогу. Після цього на виїзді провів ще сім боїв, які також виграв - в Болгарії, Білорусії, Монако.

Але після цього моя кар'єра раптово зупинилася. Фінансові можливості Фондю не дозволяли вкладати в розвиток молодого бійця: у мене не було ні зборів, ні виїздів, ні тренувальних таборів. Я поспілкувався з Олександром Львовичем (Ліхтером, - Прим. Sport.ua) на тему того, як мені продовжувати кар'єру. На той момент у мене було дві пропозиції - з Латвії, Росії. Але до Росії мене взагалі не тягнуло, а в Латвії не дійшло до конкретики.

Чому спочатку вибрав тайський бокс? У дитинстві дивився фільми за участю Жан-Клода Ван Дамма. У кімнаті висів його портрет і портрети тайських бійців. Мені тоді звичайний бокс взагалі був нецікавий, тому що махати ногами - було набагато яскравіше. Мені в звичайному боксі не вистачало різноманітності. У Харкові я потрапив до хорошого тренера - Суканова Володимира Олексійовича. Під його керівництвом ставав багаторазовим чемпіоном України, дворазовим чемпіоном Європи. У 2012-му році виграв чемпіонат світу в Таїланді, потім, коли мені виповнилося 17 років, перейшов у професіонали і провів в цілому 20 боїв. Кар'єра в тайському боксі була дуже різноманітною. У бокс перейшов, тому що розпалася моя команда в тайському боксі, а з іншим тренером я себе не бачив», - сказав Черкашин.

Федір Черкашин: українець, який «запалює» у вазі Головкіна і Альвареса.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
zhyr
чим добре читати інтерв"ю на інших сайтах, що можна прочитати все відразу....а спорт.уа, як собакам, по кусочку кидає)))