Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 18 березня 2020, 07:19
24535
1

Мейвезер і ще 5 боксерів, які пішли на пенсію непереможеними

Легенди, які не просто пішли з нулем в графі поразок, а й запам'яталися мільйонам фанатів

| Оновлено 18 березня 2020, 07:19
24535
1
Мейвезер і ще 5 боксерів, які пішли на пенсію непереможеними
CNN. Флойд Мейвезер

Піти непереможеним - ще не означає увійти до історії. У цьому списку ми згадаємо найвідоміших боксерів, які пішли з боксу непереможеними і тих, кого ми могли бачити своїми очима.

Роккі МАРЧІАНО

Рекорд: 49, 0 – 43 КО.

Поняття «Рекорд Роккі Марчіано», як визначення успішності боксера, вже давно зміцнилося в загальному лексиконі. Одні кажуть, що побити його можна, лише боксуючи в суперважкій категорії - тій же, що і Марчіано. Інші - що важливо враховувати і кількість дострокових перемог. Але все ж, загальноприйнятий метод - вважати поєдинки без поразок, проведені на найвищому рівні

Марчіано не був дуже технічним боксером, але свого часу він був однозначно найкращим. Роккі брав постійним напором, тиском і потужністю, яка ламала будь-кого. У послужному списку американця такі великі боксери, як Джо Луїс і Арчі Мур. Навіть вони не витримали тиску легенди.

Незважаючи на те, що його рекорд вже побитий, саме ім'ям Роккі Марчіано називатимуться ті магічні цифри, за якими буде гнатися будь-який професіонал.

Джо КАЛЬЗАГЕ

Рекорд: 46, 0 – 32 КО.

Валлійцю не вистачило до рекорду якихось трьох поєдинків. Незважаючи на те, що зазвичай Джо, як і більшість британців, провів більшу частину поєдинків на батьківщині, фанатам він запам'ятався не тільки чистим рекордом.

Кальзаге відзначався своєю шаленою працездатністю і багатоударністю. Здавалося, британець може бити без зупинки кожен раунд, практично не втомлюючись. Причому, не один або два удари, а серію за серією, лише розриваючи дистанцію і тут же зближуючись. Безумовно, на батьківщині Джо був кумиром, але цього йому виявилося недостатньо.

В кінці кар'єри Кальзаге влаштував марафон поєдинків проти великих особистостей. У 2006 році були переможені Джеф Лейсі і Сакіо Біка. У 2007 році - Пітер Манфредо і Мікель Кесслер (причому перший - технічним нокаутом). У 2008 році - Бернард Хопкінс і Рой Джонс. Багато хто чекав походу за рекордом Марчіано, але Джо вирішив, що з нього досить і пішов на пенсію.

Едвін ВАЛЕРО

Рекорд: 27, 0 – 27 КО.

Венесуелець Едвін Валеро - найдивніший персонаж цього списку. Він не мав права битися в США через пластину, що була зашита у нього в голові після автомобільної аварії, тому став зіркою вдома, виступав у Європі, Мексиці та Японії.

Він бив своїх суперників, хоча з приводу багатьох виникали питання: це вони такі погані або Едвін настільки сильний? У 2009 році він отримав дозвіл виступити в Америці і забив до технічного нокауту Антоніо Піталуа, а потім, ще через два бої, вбив дружину і покінчив життя самогубством.

Головною метою і мрією Валеро була зустріч з Менні Пакьяо і це той самий випадок, коли філіппінець демонстративно мовчав, не реагуючи на виклики людини зі стовідсотковим рекордом по відношенню до нокаутів. За словами брата, Едвін марив поєдинком проти головної зірки боксу тих років, але не впорався з психологічним розладом і славою, і зірвався. Спочатку був затриманий за підозрою у вбивстві дружини, а після - повісився в камері.

Дмітрій ПИРОГ

Рекорд: 20, 0 – 15 КО.

Кар'єра росіянина почалася з того, що в першому класі він із друзями пішов записуватися на футбол, а коли не застали на полі нікого, піднялися в зал для боксу. Коли перший тренер Дмитра дізнався, що діти прийшли записатися на футбол, сказав: «Ми тут теж у футбол кожен день граємо».

Мабуть, головний поєдинок в кар'єрі Пирога - проти Деніеля Джейкобса. Американець виявляв себе досить добре, працював від технічного суперника і, мабуть, вів на записках суддів з невеликим відривом. Але Дмітрій підтиснув суперника, перехитрив рухом і уклав того на настил. Джейкобс впав, дивився в стелю нічого не розуміючими очима, а коли рефері дав відмашку, швидко піднявся і став сигналізувати, що готовий битися.

Усі звернули увагу на Пирога, як вкрай технічного, розумного і просто хорошого боксера, але ще через дві перемоги Дмітрій оголосив про завершення кар'єри.

Андре ВОРД

Рекорд: 32, 0 – 16 КО.

До 2009 року американець був маловідомим перспективним хлопчиною, яких у США хоч греблю гати. Так, рефлекси, техніка, золота медаль Олімпіади, де він переміг Клементе Руссо, і всі складові перспективного боксера були при ньому, але до початку прототипу Всесвітньої боксерської суперсерії на Ворда ніхто не ставив.

Тоді в його категорії були інші домінанти. Артур Абрахам, Мікель Кесслер, той же Едіс Міранда або Джермен Тейлор. Всі чекали, що в фіналі Super Six World Boxing Classic буде поєдинок Абрахама і Кесслера, а Андре Ворда і його тезку Андре Діррелла називали темними конячками, які здатні здивувати, але на щось більше розраховувати поки рано.

У підсумку, Ворд показав усім, що таке справжній бокс, розібравшись і з Кесслером, і з Абрахамом, і з Мірандою, а потім, після відходу Флойда Мейвезера на відпочинок, зайняв перший рядок рейтингу Pound-for-Pound.

Ворд в рингу вмів все: атакувати, захищатися, працювати від оборони, бути швидшим, точнішим. Він не був найяскравішим боксером і точно не увійшов до історії, як кумир мільйонів - навіть в рідному місті на бої Андре не завжди збиралися повні зали. Але він показував практично ідеальний бокс в кожному зі своїх поєдинків.

Флойд МЕЙВЕЗЕР

Рекорд: 50, 0 – 27 КО.

Починаючи, як агресивний, атакуючий боксер, Флойд Мейвезер перетворився на спортсмена, який обіграє опонента кожну секунду їхнього змагання. Американець дратував більшість фанатів всю свою кар'єру. Висловлюваннями, поведінкою і тим, що за всім цим слідували перемоги. Причому, часто над крутими суперниками, що приносило мільйонні контракти.

Деякі вважають, що останній поєдинок - проти Конора Макгрегора, не потрібно вносити в рекорд. Тоді вийде, що Флойд лише повторив рекорд Роккі Марчіано, але не перевершив. Інші - що занадто мало у нього дострокових перемог, щоб порівнювати з легендарним американцем.

По суті, якщо повертатися до початку і вважати кількість перемог, то Флойд провів на найвищому рівні дуже довго, перемагав кращих і таки досяг тих цифр, за якими гнався всю кар'єру. А наскільки він великий, як боксер, вирішить кожен сам для себе.

Лев КРАВЦІВ

Читайте також: Усик уже більше року поза крузервейтом. Що трапилося з важкою категорією?

Оцініть матеріал
(154)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 квітня 2024, 12:00 0
Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?

«Арсенал розгромив «Челсі», фіаско «Ліверпуля», впевнена перемога «Манчестер Сіті»

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 26 квітня 2024, 12:40 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
JohnNeuman
Как бы там ни было у Мейвезера возможно самые лучшие рефлексы и скорость, а также дисциплина в защите. Так мало не пропускал по-моему никто. Единственный боксер который на протяжении почти всего боя составлял конкуренцию был Майдана, но все равно уступил.