Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

11.03.2020 22:00 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 0:1 2 : 3
Атлетіко Мадрид Проходить далі
Ліга чемпіонів
| Оновлено 12 березня 2020, 15:08
22590
60

Мадридський Атлетіко вибив Ліверпуль з ЛЧ перемогою на Енфілді

Чинний володар трофею завершив свій шлях до захисту вже на першому етапі плей-оф

| Оновлено 12 березня 2020, 15:08
22590
60
Мадридський Атлетіко вибив Ліверпуль з ЛЧ перемогою на Енфілді
twitter.com/Atleti

Багато славних протистоянь бачив легендарний стадіон «Енфілд». І ось знову, у черговий раз, англійський «Ліверпуль», що базується на цій арені, був змушений вдатися до емоційної підтримки рідних трибун для подолання перешкод в рамках стадії плей-оф Ліги чемпіонів УЄФА.

На матч-відповідь раунду 1/8 фіналу в гості до «червоних» завітав іспанський «Атлетіко», який не змарнував можливість захопити з собою в непростий вояж на Британські острови здобуту в стінах «Ванда Метрополітано» мінімальну перемогу над своїм суперником (1:0) . За великим рахунком, цей гандикап в умовах двоматчевої стратегії не грав вагомої ролі, тому перед колективом Юргена Клоппа стояла цілком зрозуміле завдання – забезпечити себе необхідною кількістю забитих м'ячів, не пропускаючи при цьому на своєму полі.

Рецепт в таких ситуаціях у команди з міста на берегах річки Мерсі завжди складається з однакових інгредієнтів. Суперника треба було позбавити м'яча, потім побудувати власну гру в пас, після чого забезпечити регулярні поставки передач всередину чужих володінь. Схема проста, але її реалізацію міг поставити під сумнів Дієго Коста, якби на 14-й секунді поєдинку таки влучив у ближній кут, втікши від опікунів з м'ячем до правої половини штрафного.

Подібний сплеск «Атлетіко» був очікуваним, так само як і відхід команди Сімеоне в глуху оборону, що відбувся після нього. Ключова ланка двоступеневої лінії захисту «матрацників» – голкіпер Ян Облак. Саме його успішна гра виступає головною складовою до загального успіху команди. Словенець почав виконувати відведену йому роль вже до закінчення перших п'яти хвилин поєдинку, перериваючи спроби гравців суперника завершити дії усередині штрафної.

Занадто довго мовчало головне атакуюче тріо «Ліверпуля», через що ініціатива перейшла до гравців центральної вісі. Сплеск зразка кінця першого тайму з боку гравців «Ліверпуля» був забезпечений активними діями Алекса Окслейд-Чемберлена і Жоржиньо Вейналдума, взаємодія між якими й дозволила відіграти горезвісний пропущений на виїзді гол. З правого флангу подав англієць, а нідерландець замкнув ударом головою з центру штрафного майданчика.

Ситуація з точки зору двоматчевої стратегії отримала зовсім інші розклади, але це не заважало господарям використовувати на повну підтримку рідних трибун. «Атлетіко» був притиснутий ближче до воріт, а Облаку довелося неодноразово рятувати свої володіння після ударів Салаха, Мане і Фірміно. При цьому, гості залишали за собою право швидко виходити в контратаку, тим паче Фелікс і Корреа забезпечували достатню швидкість для їх проведення.

У шаленому темпі, з двома неточними, але ефектними спробами Садіо Мане пробити з меж чужого штрафного через себе, а також голом «матрацників» на останній компенсованій хвилині основного часу проходив другий тайм. Останній фактор з перерахованих вище заслуговував на окрему увагу, адже то взяття воріт Сауля нехай і справедливо, але не було зараховано арбітром, проте тінь сумнівів в підсумковому успіху «Ліверпуля» на «Енфілді» вже почала закрадатися.

А потім колектив Клоппа вийшов на перший додатковий тайм і відправив м'яча у ворота суперників практично в першій атаці. Фірміно зіграв у «свояка» з лівою штангою чужих воріт при подачі з правого флангу від Вейналдума, а після відскоку пробив по незахищеній мішені.

Але рано раділи господарі. Адріан привіз контратаку на свої ворота невдалим виносом м'яча зі штрафного через центральну зону. На перехопленні виступив Фелікс, відіграв на Льоренте, після чого півзахисник увігнав м'яч у дальній кут ударом зі входу в штрафний. А як же контратака в кінці першого додаткового тайму?! Морату ніхто не став зустрічати під час прориву у правий фланг, звідки пішла передача на Льоренте, який легко знову засмутити Адріана ударом в горезвісний правий кут.

І вже в завершенні овертаймів, Мората знову вирвався в контратаку, а його удар з лівої половини штрафний остаточно засудив «Ліверпуль» до вильоту з поточного розіграшу Ліги чемпіонів УЄФА. Володар трофея переможений! «Атлетіко» йде далі!

Ліга чемпіонів УЄФА. 1/8 фіналу. Матч-відповідь.

Ліверпуль – Атлетіко – 2:3 (перший матч – 0:1)


Вейналдум, 43, Фірміно, 94 – Льоренте, 96, 105+1, Мората, 120+1

Александер-Арнольд, 119 – Мората, 119, Сауль, 119

Ліверпуль: Адріан – Робертсон, Ван Дейк, Гомес, Александер-Арнольд – Окслейд-Чемберлен (Мілнер, 82), Вейналдум (Орігі, 106), Хендерсон (Фабіньо, 106) – Мане, Фірміно (Мінаміно, 113), Салах.

Атлетіко: Облак – Лоді, Феліпе, Савіч, Тріпп’є (Врсалько, 91) – Корреа, Томас, Сауль, Коке – Фелікс (Мората, 103), Коста (Льоренте, 56).

Арбітр: Данні Маккелі (Віллемстад, Кюрасао/Нідерланди)

Стадіон: «Енфілд» (Ліверпуль, Англія)

Удари (у площину): 35 (12) – 10 (6)
Кутові: 16 – 3
Оффсайди: 2 – 4.

ЛІВЕРУПУЛЬ-АТЛЕТІКО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 9°C

Оцініть матеріал
(68)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Максим ШАЦКИХ: «У Динамо ще є шанси на чемпіонство в УПЛ»
Футбол | 24 квітня 2024, 18:54 7
Максим ШАЦКИХ: «У Динамо ще є шанси на чемпіонство в УПЛ»

Екс-форвард «Динамо» – про боротьбу за чемпіонство

Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина
Футбол | 24 квітня 2024, 21:29 1
Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина

«Металург» Запоріжжя не приїде на поєдинок проти «Хуста»

Коментарі 60
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Diego Armando
Не все разом, ось що я скажу Ліверпулю!
Клопп вже майже переписав історію, хоча що там майже, Клопп вже другий рік робить подвиги і переписує історію!
Ну а хитрий лис Сімеоне продовжує свої щорічні ЛЧ-піонські пригоди і рухається далі, йому теж є що переписувати!
Вечір вдався!
Mr.Budd
Отличный матч! опыт показывает, что если у соперника нет в составе Роналду, то взломать оборону Атлетико предельно сложно
Den4ik123
Опять Ливер кучу моментов транжирит и в тот же момент Атлетико забивает 100%
turist86
Минулого року всі вважали англійські клуби найсильнішими. Але тепер Челсі, Тотенхем і Ліверпуль поставили цю думку під сумнів
der_MaiStier
Я очікував, що Ліверпуль вилетить, але зовсім не очікував від них такої шикарної гри, як у 2-му тайму. Тринькання своїх моментів, чергове всирання голкіпера Ліверпуля під час повного домінування команди, неадекватні заміни Клоппа (як можна було прибрати Чемберлена і залишити Салаха) та ідеальна реалізація моментів Атлетіко зробили свою справу. Команди подарували нам шикарний перфоманс
_NATSGUL_
Таких комментаторов нужно гнать в шею, так откровенно топил за одну команду. Полное отсутствие нейтралитета и профессионализма.
Раз ливер так шикарно и роскошно сыграл, как трепался комментатор, то почему он слил у СЕБЯ ДОМА?!
А вот этот детский сад с обвинением в поражении вратаря - это называется пробить дно.
2 и 3 гол - это провалы центральных защитников, вины вратаря нету.
ну, и главный момент - Семионе в овертайме с заменами переиграл полностью Клоппа.
Вова Чертрогатый
Классика - не забиваешь ты - забивают тебе)
roman_kros
Фіналісти останнього розіграшу дружно вилетіли вже в 1/8.
D.Lanskoy
Лунина в Ливерпуль!
bzzzzz
без везения в таких матчах никуда. Ливерпуль еще в основное время мог все решить. В итоге привезли себе гол, который все закончил и который можно было избежать тысячью способами. Не понимаю как можно так играть ведя в счете.
Libero GO
До 95 хв. на полі була одна команда... Якби був Аліссон, пройшли б далі, а може, і винесли б атлетів з більшим рахунком. Але...
denzellezned
Таке відчуття що Адріан поставив на перемогу Атлетіко Перший гол це взагалі дно, спочатку обрізав всю команду, і замість того щоб виправити свою помилку, він займає не вірну позицію і пропускає не вбивчий удар з замеж штрафного Тільки забили другий гол, і одразу одна довбанута помилка помножила усі зусилля на нуль
Libero GO
Хоча, останнім часом в захисті багато лажають. Це теж - правда...
Український Крим
Гарний майстер-клас від мадридців! Клопа відправили в "школу"
Игорь Нестеренко
Ливерским лохобанам итак слишком много позволили за последние два года! Пора МЮ или Мансити показать им место возле параши
digsum
Просто английские клубы из-за вируса больше не хотят ездить на материковую Европу))
K_Sarioglo@i.ua
Очень рад за Атлетико, болел за них! Хотя нельзя не признать- по игре Ливерпуль заслужил прохода в основное время.
По поводу вратаря Ливерпуля. Да, в первом голе он ошибся. Но! Во-первых такая ошибка абсолютно не снимает вины и с защиты Ливерпуля, которая овертаймы просто провалила.
Во-вторых- сравнивать одну такую ошибку с финалом ЛЧ и вторым таймом Кариуса считаю не совсем корректным. По 2 и 3 голу-то особых претензий к голкиперу быть не должно.
Ну и наконец- насколько же отвратительный комментатор. Во-первых, комментатор должен быть нейтрален!Или хотя бы делать вид что он нейтрален во время матча, где не играют команды из его родной страны. Во-вторых как же он затравил вратаря Ливерпуля. С первым голом тот конечно лажанул, но травить его за это минут пять подряд, а потом обвинить его и во 2-3 голе, где его вины-ни малейшей...
14sergey1953
Коментатор с ТВ футбол весь матч болел за Ливерпуль, в то время, как он должен быть нейтральным. А в поражении Ливерпуля, обвинил вратаря. Почему то не вспомнил первый матч, который Ливерпуль проиграл с Алиссоном.
Ptiza
Такое ощущение что я играл в футбол менеджер одни забивают даже больше того что создали а другие не забивают вагон голов.
ManUtd
Тем временем... У Ругани из Ювентуса диагностировали коронавирус(((