Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Проходить далі РБ Лейпциг
10.03.2020 22:00 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 1:0 3 : 0
Ліга чемпіонів
| Оновлено 11 березня 2020, 01:53
7753
2

РБ Лейпциг – Тоттенхем. Прогноз і анонс на матч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів

Уже Особливий проти вже не Особливого

| Оновлено 11 березня 2020, 01:53
7753
2
РБ Лейпциг – Тоттенхем. Прогноз і анонс на матч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів
Twitter

Ліга чемпіонів повертається! 10 березня відбудеться повторний матч 1/8 фіналу між «Лейпцигом» і «Тоттенхемом». Перший поєдинок між цими командами закінчився сенсаційним результатом - перемогою німецького колективу 1:0. Але в зв'язку з цим обов'язково потрібна поправка. Справа в тому, що сенсаційним цей результат можна назвати, лише виходячи зі статусу опонентів.

«Шпори» - завсідники чемпіонської Ліги і фіналісти минулого розіграшу ЛЧ, тоді як «червоні бики» - фактично новачки цього «закритого клубу за інтересами». Саме вихід у 1/8 фіналу поки що є кращим результатом «Лейпцига» в головному континентальному клубному турнірі. А якщо згадувати гру як таку в першому поєдинку, то гості могли виграти і з більш серйозною різницею в рахунку. І це було б заслужено і закономірно, про що сказав після матчу навіть Моуріньо. Цікаво, що Жозе не вигравав на стадії плей-оф Ліги чемпіонів зі своїми командами ще з квітня 2014-го.

«Тоттенхем» зараз переживає далеко не кращі часи. І навіть «Особливий» Моуріньо, який змінив по ходу сезону на тренерському містку «шпор» Почеттіно, не зміг вивести команду з кризи. Більш того, португалець завів її в ще більш серйозні проблеми. В Англії все голосніше лунають голоси про те, що сеу Жозе вже давно не «Особливий». Таким він був лише в «Челсі». З «МанЮнайтед» португалець вже не зумів впоратися, і в «Тоттенхемі» поки що справа теж гірше не придумаєш.

Лондонці під керівництвом Моуріньо в п'яти останніх поєдинках чотири рази програли і лише раз зіграли внічию. У чемпіонаті Англії «шпори» все далі від лідируючої четвірки - займають восьме місце, та й в Кубку Англії «Тоттенхем» вже не боєць - програв аутсайдеру АПЛ «Норвічу». У перші тижні після приходу Моуріньо в «Тоттенхем», його нові підопічні трохи оговталися і розкріпачилися. Але «медовий місяць» швидко пройшов: зараз знову функціональна яма.

Справедливості заради потрібно відзначити, що «Тоттенхем» практично протягом усього нинішнього сезону відчуває серйозні кадрові проблеми. Ось і зараз через травми поза грою форварди Кейн і Сон Хин Мін, а також Сіссоко і Ваньяма. Немає в команді вже і Еріксена, який в міжсезоння відбув до «Інтера». Всі ці та інші проблеми прозоро натякають на те, що перша стадія плей-оф Ліги чемпіонів в нинішньому сезоні для «шпор» стане, швидше за все, останньою.

А от нинішній сезон для «Лейпцига» можна вже вважати одним з найуспішніших в історії. Команда вперше пробилася в 1/8 фіналу ЛЧ, і, судячи з усього, на досягнутому зупинятися не збирається. Непогано йдуть справи у підопічних Нагельсманна і в Бундеслізі: вони в чемпіонській гонці. Зараз «бики» на третьому місці, відстаючи від «Баварії», що йде першою, на п'ять очок, а від другої «Боруссії» з Дортмунда - на один бал. В останніх п'яти поєдинках у всіх турнірах «Лейпциг» жодного разу не програв: три перемоги і дві нічиї. Правда, два останні за ліком результати - саме нічиї.

Проте, «Лейпциг» у всеозброєнні підходить до повторної зустрічі проти «шпор». Нагельсманн, якого в Німеччині називають своїм «Особливим», не приховує, що вихід до чвертьфіналу ЛЧ - пріоритетне завдання для його команди. І для вирішення цього завдання 32-річний тренер постарається зробити все і навіть більше. Після першої гри він пообіцяв, що і в другому матчі його команда зіграє з лондонцями так само швидко і комбінаційно. Супроводжує це твердження і кадрова ситуація: серед гравців основи «Лейпцига» травмованих немає.

Орієнтовні склади:

«Лейпциг»: Гулачі, Клостерман, Упамекано, Хальстенберг, Мукіеле, Лаймер, Форсберг, Нкунку, Забітцер, Вернер, Поульсен

«Тоттенхем»: Льоріс, Санчес, Алдервейрелд, Орьє, Вертонген, Аллі, Моура, Ло Чельсо, Вінкс, Дайєр, Фернандеш.

10 березня, вівторок

«РБ Лейпциг» – «Тоттенхем»
Лейпциг. Стадіон «Ред Булл Арена». 22:00
Пряма трансляція на телеканалі «Футбол 2»
РБ ЛЕЙПЦИГ — ТОТТЕНХЕМ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Карлос дель Серро (Іспанія)
Прогноз Sport.ua — 1:1
Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Александр Бондарь
Мауриньо нужно наказать,как его берут ещё?Сбитый летчик хвастливый
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил