Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 09 березня 2020, 09:29
3994
0

Ювентус здолав Інтер в принциповому матчі за порожніх трибун

Чинний чемпіон повернув собі першу сходинку національної першості

| Оновлено 09 березня 2020, 09:29
3994
0
Ювентус здолав Інтер в принциповому матчі за порожніх трибун
twitter.com/juventusfc

Стрічки новин на Апеннінському півострові в сучасних реаліях забиті повідомленнями з не найбільш втішними звістками. Коронавірус COVID-19 підняв на вуха не тільки Італію, але й всю Європу, що спричинило зупинку практично всіх масових заходів у країні. Постраждав від цього і календар Серії А. Певна частина поєдинків була спочатку перенесена на невизначений термін, проте футбольні функціонери вчасно взялися за голову, і не дозволили вибухнути кризі в національній першості напередодні літнього чемпіонату Європи.

У підсумку, було прийнято вольове рішення грати всі зустрічі Серії А до нормалізації ситуації при порожніх трибунах, а першим туром у таких умовах став 26-й за рахунком від початку сезону. Центральна гра звітних вихідних пройшла в Турині, де на полі стадіону «Альянц Стедіум» місцевий «Ювентус», чемпіон Італії та лідер поточного сезону Серії А до моменту початку паніки, зустрічався з міланським «Інтером» – своїм прямим переслідувачем. Матчі між цими двома командами в Італії прийнято називати «Derby d'Italia» або ж Загально-італійським дербі.

Спостерігати за грою за участі підопічних Антоніо Конте за порожніх трибунах видовище нехай і не нове, але досить незвичне, з огляду на те, які обороти залученості почав набирати італійський чемпіонат останнім часом. Ось і не увійшов належним чином у гру клуб з Мілана, не зумівши нав'язати супернику ані найменшого стилю ведення поєдинку в перші півгодини. «Ювентус» користувався скромністю гостей під час побудови атак у повній мірі, ведучи затяжний контроль м'яча в центральній зоні.

Моменти команда Саррі створювала за рахунок стандартних положень, нестандартних дій Дугласа Кости і бажання відзначитися черговим голом у Кріштіану Роналду. У першому компоненті мав успіх Де Лігт, двічі пробивши головою після подач у кутових, Роналду підтримав партнера регулярної перевіркою готовності Хандановича парирувати удари з середньої та дальньої дистанцій, а бразилець готував ґрунт впродовж значного ігрового часу під вихід Дібали, постійно виснажуючи суперників у своїй зоні.

Так і не зустрівши належного опору, «зебри» перейшли від слів до справи в середині другого тайму. Простріл Матюіді від лицьової на лівому фланзі завершився комфортним скиданням від Роналду під удар з фронтового кордону воротарського для Ремсі. Валлієць несподівано з'явився в старті замість Міралема Пьяніча, проте зміг забезпечити для своєї команди дві результативні дії зі свого боку.

З виходом на поле Пауло Дібали «Ювентус» почав план з дострокового позбавлення суперників шансів набрати очки в другій очній дуелі в сезоні. Аргентинець сказав своє слово після швидкого виходу господарів в контратаку через довгу передачу з центру поля від Бентанкура, після якої Дибала підключив Ремсі і за рахунок партнера увірвався в штрафну суперників, з центру якої розстріляв лівий кут воріт Хандановича. У Конте не було запасного плану, та й стартова задумка залишилася не розкритою.

У наступному турі італійської Серії А туринський «Ювентус» зіграє на виїзді проти «Болоньї», а міланському «Інтеру» належить в рідних стінах прийняти «Сассуоло».

Італійська Серія А. 26-й тур.

Ювентус – Інтер – 2:0


 Ремсі, 54, Дібала, 67

Роналду, 87 – Шкрініар, 63, Весіно, 71, Брозовіч, 79

 Паделлі, 80 (неспортивна поведінка, не на полі)

Ювентус: Щесни – Алекс Сандро (Де Шильо, 78), Бонуччі, Де Лігт, Куадрадо – Матюіді, Бентанкур, Ремсі – Роналду, Ігуаін (Бернардескі, 81), Дуглас Коста (Дібала, 59).

Інтер: Ханданович – Бастоні, де Врей, Шкрініар – Янг, Барелла (Еріксен, 60), Брозовіч, Весіно, Кандрева (Гальярдіні, 74) – Мартінес, Лукаку (Санчес, 77).

Арбітр: Марко Гуіда (Помпеї, Італія)

Стадіон: «Альянц Стедіум» (Турин, Італія)

Удари (у площину): 12 (6) – 8 (2)
Кутові: 5 – 4
Оффсайди: 1 – 0.

ЮВЕНТУС-ІНТЕР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 11°C

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.