Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 08 березня 2020, 23:39
5898
13

Луїш КАШТРУ: «На такому полі неможливо грати в футбол»

Наставник «Шахтаря» прокоментував виїзну перемогу над «Колосом» в 22-му турі УПЛ (4:3)

| Оновлено 08 березня 2020, 23:39
5898
13
Луїш КАШТРУ: «На такому полі неможливо грати в футбол»
ФК Шахтар Донецьк. Луїш Каштру

Головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру підвів підсумки перемоги над «Колосом» (4:3) в поєдинку 22-го туру УПЛ.

– Які маєте враження від поєдинку, що минув?
– Дуже складно його аналізувати. Грати у футбол на такому полі майже неможливо. Гадаю, українська ліга повинна звернути на це увагу. Ми з «Колосом» грали на такому газоні, де неможливо перебувати в нормальних кондиціях.

– Ви вже розбирали «Вольфсбург»?
– Щодо «Вольфсбурга» відповім на прес-конференції перед матчем.

– Чи очікували ви такої самовіддачі від дебютанта Прем’єр-ліги? Для «Колоса» було дуже важливо зачепитися за очки, аби потрапити до першої шістки.
– Так, очікував. Ми чудово знали, що на нас чекає. За віддачею та властивостями, які «Колос» демонстрував протягом усього сезону, суперник розумів, що потрапляння до першої шістки залежить від нього. Ми знали, що вирішальної миті «Колос» віддаватиме на полі все. До рахунку 2:0 гра йшла відмінно, була цілковито під нашим контролем. Потім ми зробили помилку, після чого «Колос» зміг розвивати свій футбол. Суперник підняв голову і пресингував до кінця першого тайму. Другу половину ми почали досить добре, забили, однак ковалівці знов повернулися до гри. За рахунку 2:3 в них з’явилася надія. Третій гол «Колоса», 3:3 – це фол, якого в принципі немає, й офсайд, який є. І наприкінці наш футболіст дістав червону картку в епізоді, де він навіть не торкається суперника. Я вже переглянув той фрагмент. Бачив його і тоді й сказав про це арбітрові. Найчастіше я не говорю щодо суддівства, проте сьогодні це було вже занадто очевидно. Крім наших помилок також судді припустилися достатньої кількості помилок. Вітаю «Колос» та головного тренера, який чудово працює протягом сезону. Гадаю, слід продовжувати так і далі.

– Поясніть ситуацію з травмою Тараса Степаненка.
– Лише медичний департамент відповість на всі ці запитання.

– Ви маєте якусь інформацію?
– Я не мушу надавати її, не відповідаю за це. Поговоріть із нашим лікарем. Інформацією володіє медичний департамент.

– Зазвичай ви вдало виконуєте заміни, надто на міжнародній арені, коли гра складається не на користь «Шахтаря». Можливо, якщо прокрутити все назад, потрібно було зробити щось інакше? Завершити перед «Вольфсбургом» спокійніше, без «гойдалок» – 3:2, 3:3…
– Так, ваша правда, але, щоб зробити те, про що ви говорите, потрібні футболісти. Степаненка немає, Патріка немає, Коваленка немає. На секундочку це півзахист, який грав у Лізі чемпіонів. І ще ми мали Марлоса, який зараз не може виступати. Ви питаєте, чи не хотіли б ми заспокоїти гру? Хотіли б. Я теж цього б хотів. Те, що нам потрібно було зробити, – випустити Бондаренка. Він єдиний півзахисник, якого могли поставити, і він ще U19. Тайсона перевели ліворуч, дали Коноплянці перепочити до четверга, адже він проводить багато матчів поспіль. Додо також достатньо награв останнім часом, він мав певні проблеми, був дуже втомленим в обороні, до атаки геть не підключався. Ми випустили Болбата, якому довіряємо та який виконує свої завдання в обороні. Потім ще була травма Кривцова – змінили його на Бондаря. І Бондаренко, повторюся, єдиний півзахисник, якого ми мали. Я розумію й приймаю ваше запитання, однак це не так просто, як здається.

– Чи може Коноплянка з максимальною ефективністю проводити всі 90 хвилин?
– Залежить від нього. Тренери роблять тільки те, що демонструють їм гравці. Футболісти є складовими команди на полі, не тренери.

– Бондар – капітан чемпіонів світу серед молоді. Він прогресує? Яким є його потенціал?
– Так. Я дуже вірю в нього. Він провів уже кілька матчів у стартовому складі «Шахтаря», додає, подобається нам. Дуже професійний гравець і чудова людина. Узагалі фундаментом професіонала має бути гарна людина, в будь-якій професії. У принципі в нас відмінний склад. Чудові люди, які багато боролися для того, аби стати професіоналами, якими вони сьогодні є.

Оцініть матеріал
(30)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрей
Господа, этот человек Донбасс Арену в глаза ни разу не видел и не имеет к ней ни малейшего отношения. Так к чему этот конкурс петросянов-юмористов? По сути есть что комментировать?
Слава Чебан
киевские жалуются что на их ветхал пишут шахтеровские, а сами только тем же и занимаются)
tank72063
Ветка про "Шахтер"--первые 4 коммента от киевских сов(макак)...
Andre066
Когда «Шахтер» плохо играет, то тренер говорит, что виноваты судьи. Пропустили из офсайда, удаление не по делу... Но если оценивать объективно, то никакой предвзятости в отношении «Шахтера» не было. Каштру, наверное, просто искал оправдания после неуверенной игры. Кирилл Петров сфолил на Мораесе — это справедливый одиннадцатиметровый. А вот на первой компенсированной минуте первого тайма Тайсон избежал желтой карточки за очевидную «протяжку» прямой ногой по ноге соперника, который сыграл в мяч. Козык этого не видел, помощники не помогли, а потом возникла конфронтация. Тайсон должен был получить предупреждение, но Каштру почему-то об этом не сказал.
Относительно третьего гола «Колоса», не берусь говорить об офсайде. Богданов подал в штрафную, Пятов парировал, а Милько с правильного положения забил. Можно ставить вопрос о том, был ли офсайд при подаче, но поскольку нам камера показывала картинку под углом, никто не скажет точно. Хотя, подозреваю, для ассистента ориентиром того, что офсайда не было, была ступня кого-то из защитников «Шахтера». Одиннадцатиметровый в ворота «Шахтера» за фол Кривцова против Емца — справедливый.
И наконец — две желтых карточки для Маркоса Антонио. Бразилец получил их в течение семи минут — и сам виноват. Нет оснований обвинять Козыка, разве что в отсутствии предупреждения для Тайсона», — считает Ступар.
Frank Piter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vipfishman2
Бамбас полянка вам в помощь 🤣🤣🤣 и ни каких проблем )))
Николай Коваленко
"Плохому танцору туфли жмут")), а где традиционное "браво федерация" и чепчик на поле?
Andre066
Колос вроде на том же поле играл,условия равные и жалоб нет. Интервью нытика это. Я о нем был иного мнения, фууу