Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 04 березня 2020, 10:22
56801
15

Андрій ШЕВЧЕНКО: «Вважаю жеребкування вдалим»

Головний тренер національної збірної України прокоментував результати жеребкування Ліги націй

| Оновлено 04 березня 2020, 10:22
56801
15
Андрій ШЕВЧЕНКО: «Вважаю жеребкування вдалим»
УАФ. Андрій Шевченко

Сьогодні в Амстердамі національні команди дізналися імена суперників у другому в історії розіграші Ліги націй. Синьо-жовті, які у 2018 році пробилися до вищого дивізіону, потрапили до групи А4. Там нашими опонентами будуть збірні Швейцарії, Іспанії та Німеччини. Одразу після жеребкування своїми думками поділився головний тренер українців Андрій Шевченко.

— Яким для вас вийшов жереб?
— Я гадаю, що це уже досягнення — потрапити до групи із найсильнішими командами Європи. В жодному разі не очікував слабких суперників. Так, нам випали сильні команди, але тим цікавіше буде грати. Наші футболісти отримають справжній досвід таких поєдинків, а глядачам буде цікаво подивитися на кращі команди не лише Європи, а й світу. Тому я вважаю жеребкування вдалим. У цій кваліфікації усі команди сильні.

— Як ви себе почуваєте у компанії інших команд еліти? Приємно перебувати серед таких збірних?
— Наша команда лише недавно добилася певного успіху. Зараз необхідно спробувати закріпитися в елітному дивізіоні. Подивимося, чи у нас це вийде. Було дуже багато чого зроблено для потрапляння до Ліги А. Для кожного із гравців це чудова мотивація — показати свої сили на тлі найсильніших команд Європи й світу. Закріпитися тут буде навіть більшим досягненням, ніж просто потрапити до еліти.

— Із ким із цієї трійки суперників хотілося зустрітися найменше?
— Знаєте, я думаю, чим сильніше команда, тим цікавіше буде перевірити себе. Жодного тиску на нашу збірну немає. Турнір ще не розпочався. Він створений для того, щоб отримати певний шанс пройти кваліфікацію через Лігу націй. Але перш за все — це можливість отримати досвід, зіграти з гідними опонентами. На нас чекають ігри з Іспанією, Німеччиною, Швейцарією — командами топ-рівня.

— Розпочинається гаряча пора для збірної України. Про Лігу націй думатимете пізніше? 
— Зараз найголовніше — зібрати інформацію про гравців, створити ідеальний для підготовки команди календар, сподіватися на те, що обійдеться без травм, і гравці у кращій формі підійдуть до чемпіонату Європи. Перед нами стоїть задача — вийти із групи.

— Які завдання ви ставите на найближчі спаринги із Францією та Польщею?
— Граємо з дуже хорошими командами, елітними. Обидві представляють вищий дивізіон Ліги націй. Затягнулася ця пауза в матчах збірної, попереду останні тренувальні товариські зустрічі перед початком підготовки до Євро-2020. Спаринги безпосередньо напередодні чемпіонату — уже зовсім інша справа.

Поки ж будемо експериментувати, спробуємо задіяти гравців, на яких ми сподіваємося. Можливо, когось із них ми не викличемо. Можу підтвердити, що будуть нові імена. Скоро буду готувати список. Для гравців матчі із Францією та Польщею — серйозна мотивація. Ми ще раз перевіримо злагодженість взаємодій в усіх лініях.

— До вашого тренерського штабу увійшов Андреа Аззалін. Які його функції в команді?
— Чудовий спеціаліст, який працював на високому рівні, добивався успіху. Ми з ним познайомилися, запросили до штабу, провели з ним певний час. Він умотивований, здорово влився до колективу. 

— Чи можна сказати, що у вас є усе необхідне для підготовки до Євро-2020?
— Що стосується тренерського штабу, усе чудово. Зараз триває планування підготовки. Приємно, що Прем’єр-ліга пішла на поступки, змістивши на декілька днів календар, що дасть можливість гравцям отримати мінімальну відпустку. Згодом це суттєво скажеться на їхній підготовці. Початок збору напередодні чемпіонату Європи ми проведемо в Харкові, зіграємо товариський матч. Потім перемістимося до Києва, гратимемо із Північною Ірландією. Далі зустрінемося у Львові з Ізраїлем. Уже після цього відправимося на фінальний турнір.

— 6 березня виповнюється п’ять років, як Андрій Павелко очолює Українську асоціацію футболу. Чи можна сказати, що президент усім допомагає збірній України?
— Результати говорять самі за себе. Андрій Васильович чудово виконує свою роботу. Ми працюємо, як одна команда.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dd dent
Хороший жребий на самом деле, столько топ матчей у СБУ, наверное, еще не было подряд
Pavlo
Жребим согласен, буде дуже чудово подивитися
Vbolivalnyk-Peter
Жеребкування як жеребкування - по любому би випало 2 ТОПИ. Швейцарія як на мене теж дуже навіть Ок. Не хотілося Польщі - занадто усе політизують, не хотілося скандинавів та хорватів - частенько з ними граємо, а от Швейцарія - саме те що лікар прописав. Насправді дуже цікаво подивитися на ігри проти німців та іспанців - справжнє випробування з одного боку, а з іншого - ці команди не "машини", які виносять усіх "ногами вперед", як це було ще 4-5 років тому. Команди рівня Португалії з Крістінкою. За результат не переживаю - на що награють те й будуть мати, а от цікавої гри очікую...
DKTheBest2
Отличный жребий. Команда должна развиваться, набираться опыта играя с топ-командами. В прошлом году выиграли группу и поднялись классом выше как-раз для того, что-бы играть против лучших, а не против слабейших.
fifadinamo
Жребий офигенный , столько матчей которых ждешь порой годами, жаль что Италия, Англия или Франция не попались вместо Швейцарии
Vbolivalnyk-Peter
А взагалі жереб вже давно перестав бути "сліпим" (якщо він таким був впринципі). Не вірю я в те, що ось так всліпу випало розподілення чітко по 2 команди ТОП рівня і по 2 рівнем нижче у кожній групі....
Александр Жаирс
Если этот жребий хороший,какой же тогда плохой?
Владимир Копяк
Не понимаю, для чего этот вопрос в конце - хороший ли Павелка? Шевченко лизнул хорошо насчет кума, а как же иначе, родня.... Он думает, что этим признанием он спасет его от изоляции от общества? У ГМС давно руки чешутся на этого прохиндея, так что финал не за горами, надеюсь...