Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
|
2009
3

Володимир БРИНЗАК: «Майже половину стартів чемпіонату Європи ми пропустили»

Голова ФБУ – про виступ збірної на чемпіонаті Європи

Володимир БРИНЗАК: «Майже половину стартів чемпіонату Європи ми пропустили»
Український біатлон. Володимир Бринзак

Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак прокоментував виступ збірної на чемпіонаті Європи-2020 в білоруських Раубічах.

«Майже половину стартів чемпіонату Європи ми пропустили. Дмитра Підручного, Артема Приму та Олену Підгрушну відпустили додому. Мало гонок провела Віта Семеренко. У команди було завдання – здобути якнайбільше нагород. Чемпіонат світу й європейська першість – офіційні змагання, де ми повинні брати участь. За їхніми підсумками оцінюється робота та виділяється фінансування. Після чемпіонату світу наші біатлоністи були трохи втомлені, під навантаженнями. Тому коли вони добре виступили в перші два дні в Раубичах – ми дали лідерам відпочити перед етапом Кубка світу в Нове Мєсто (Чехія). Торік у нас була тільки срібна медаль, а цього сезону їх чотири, в тому числі й золота нагорода. Все було здорово. Ми показали, що в Україні біатлон на непоганому рівні, а не так, як про це всі пишуть. Збірні Чехії, Росії, Білорусі, Литви, Естонії та інші виставили також не найслабші склади. Стартували чемпіони та призери як Олімпіади, так і світових першостей, була конкуренція за медалі. Звичайно, не така, як в Антгольці, але, щоб завоювати медаль, потрібно було добре працювати. Сталося так, як і планували.

Підведення до чемпіонату Європи не робили, хоча ті ж сестри Семеренко до Антгольцу (Італія) не були належним чином підготовлені. Вони мали проблеми з функціональною формою, і ми це знаємо. Звичайно, можна було підготуватися інакше, але їхній тренер контролював ситуацію і обіцяв, що все буде відмінно. Але цього не сталося. В Раубичах добре виступила Олена Підгрушна. Видно, що Анастасія Меркушина підготувалася краще, ніж зазвичай. Руслан Ткаленко загалом нормально відпрацював. Десь не вдалося, але це спорт, і весь час показувати стовідсоткову точність й бути на піку форми неможливо. Антон Дудченко та Богдан Цимбал, однозначно, могли виступити краще. Однак, вони ще молоді, це їхній перший рік в основній команді. Тренер їх навантажив до Нового року, хоча, можливо, слід було зробити пом’якше – дати менше стартів на початку сезону. З огляду на це, зараз проводитимемо коригування», - сказав Бринзак.

Читайте також: Фініш Підручного з прапором України, самостріл Підгрушної і фіаско у вікенд

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 11:05 14
Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини

Анчелотті планує випустити Кепу і Куртуа у старті найближчим часом

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 25 квітня 2024, 10:00 7
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DidOk
Що там чути на рахунок будівництва біатлонного комплексу? Завершують?
vizuals
Яка в нього одухотворенная пика.
alekos59
Пика одухотворена а базары просто го в но!!!