Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок англійської ліги
| Оновлено 02 березня 2020, 15:16
22565
9

Манчестер Сіті обіграв Астон Віллу в фіналі Кубка ліги

Команда Пепа Гвардіоли завоювала трофей втретє поспіль

| Оновлено 02 березня 2020, 15:16
22565
9
Манчестер Сіті обіграв Астон Віллу в фіналі Кубка ліги

На лондонському «Вемблі» відбувся ювілейний, 60-й фінал Кубка Англійської ліги. Зустрічалися «Астон Вілла» і «Манчестер Сіті», команди, які в Прем'єр-лізі знаходяться на різних полюсах турнірної таблиці.

І ця різниця в класі відчувалася з перших хвилин гри. Пеп Гвардіола зробив відразу 8 замін у порівнянні з попереднім поєдинком, який його команда виграла у мадридського «Реала». Головний тренер «Астон Вілли» такого кадрового багатства не має, тож його заміни були точковими - три нових гравця вийшли на поле.

«Городяни» не сильно напружувалися і, схоже, приспали пильність суперника. А на 20-й хвилині провели показову комбінацію. Родріго навісив з флангу, Фоден скинув м'яч на Агуеро, а той з відскоком від газону пробив під дальню штангу - 0:1! Для аргентинця в останніх 6-ти матчах проти «Астон Вілли» гол став 10-м. А в 10-ти поєдинках на «Вемблі» він взяв участь в 8-ми голах «Манчестер Сіті»: 6 забив сам і двічі асистував партнерам.

Через 10 хвилин на допомогу «Манчестер Сіті» прийшов стандарт. Гюндоган з кутового навісив на лінію воротарського, Родрі продавив опікуна і головою пробив у кут воріт - 0:2.

Здавалося, інтрига померла. Але її відродив Стоунс. Він несподівано впав в середині поля, м'яч підхопив Ель-Газі і помчав на ворота Браво. Навісив - і Самата в красивому стрибку пробив головою точно під ближню штангу. 1:2 - Мбвана став п'ятим африканцем, який забивав у фіналах Кубка ліги і першим танзанійцем, що відзначився голом у такому поєдинку.

У другому таймі «Сіті» володів м'ячем і майже нічого не дозволив створити біля своїх воріт. Вірніше, не дозволив взагалі нічого аж до 88-ї хвилини. Після кутового Енгельс пробив головою - і Браво зіграв на «відмінно», відбивши м'яч в штангу. «Астон Вілла» влаштувала справжній штурм, в чужу штрафну прибіг навіть Нюланд, але «городяни» вистояли.

Виграш Кубка ліги став для «Манчестер Сіті» третім поспіль, і за цим показником клуб наздогнав рекордсмена, «Ліверпуль». Всього ж в клубному музеї «городян» це 7-й подібний трофей Відзначимо також, що фінал для Пепа Гвардіоли був 25-м у тренерській кар'єрі, і він виграв 21 з них!


Кубок Англійської ліги. Фінал.

«Астон Вілла» - «Манчестер Сіті» – 1:2

 Мбвана Самата (41) - Серхіо Агуеро (20), Родріго Ернандес (30).

 Ахмед Ель-Мухамаді (68), Марвелоуз Накамба (72), Тайрон Мінгс (90+3) - Рахім Стерлінг (57), Родріго Ернандес (60).

«Астон Вілла»: Ерьян Нюланд - Метт Таргетт, Тайрон Мінгс, Бьорн Енгельс, Фредерік Гільберт, Ахмед Ель-Мухамаді (Махмуд Хассан, 70) - Джек Гріліш, Дуглас Луїс, Марвелоуз Накамба, Анвар Ель-Газі (Конор Хуріхейн, 70) - Мбвана Самата (Кінан Девіс, 80).

«Манчестер Сіті»: Клаудіо Браво - Джон Стоунс, Кайл Вокер, Олександр Зінченко - Давид Сільва (Бернарду Сілва, 77), Родріго Ернандес, Ілкай Гюндоган (Кевін Кевін Де Брейне, 58), Філіп Фоден, Фернандіньо - Серхіо Агуеро (Габріел Жезус, 84), Рахім Стерлінг.

Стадіон: «Вемблі» (Лондон, Англія).

Арбітр: Лі Мейсон (Бостон, Англія).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

 

 

Оцініть матеріал
(55)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ексчемпіон світу розповів, що сталося під час спарингу з Ф'юрі
Бокс | 19 квітня 2024, 15:36 0
Ексчемпіон світу розповів, що сталося під час спарингу з Ф'юрі

Джей Опетайя заперечує, що відправив Тайсона на настил рингу

Брюгге наздогнав Шахтар. Боруссія може завадити гірникам вийти в основу ЛЧ
Футбол | 20 квітня 2024, 00:40 3
Брюгге наздогнав Шахтар. Боруссія може завадити гірникам вийти в основу ЛЧ

У клубному рейтингу УЄФА донецька команда ділить 25–27 місця

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dd dent
хоть зину выпустили побегать и то +
vital
Насправді хороший матч від Зінченка. Все дуже швидко, в один дотик і процент браку мінімальний. І хоч у першому пропущеному голі він ніби й був неподалік, але це не його гравець забив, українець у першу чергу мав закривати одиногого гравця суперниця на дальній штанзі на лівому фланзі захисту, а не ближню штангу, чи 11 метрову зону.
Kangoo Dingoo
Нарешті в Седан ПМС і Зіна занрав аж на 7,4 бала по whoscored
Diego Armando
Сіті збирає останні трофеї?
DidOk
Зіна знову Кубок АЛ ?
collier
Сити 2 матча в день играет,или я путаю чето?