Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 02 березня 2020, 15:15
64635
133

Сенсація в Полтаві. Ворскла перервала безпрограшну серію Шахтаря

Полтавчани з мінімальним рахунком здолали донецький клуб

| Оновлено 02 березня 2020, 15:15
64635
133
Сенсація в Полтаві. Ворскла перервала безпрограшну серію Шахтаря
ФК Шахтар

2020-й рік почався для «Шахтаря» з дуже непростих протистоянь, які, втім, завершилися для «гірників» з позитивним підсумком. За сумою двох зустрічей здолавши «Бенфіку», підопічні Луїша Каштру завоювали путівку в 1/8 фіналу Ліги Європи, перемогою закінчилася і дуель у Прем'єр-лізі з «Десною», яка чинила гідний опір чемпіону.

Зустріч в Полтаві не обіцяла доставити проблеми «Шахтарю», адже «Ворскла» влаштувалася на дні турнірної таблиці. Але часом аутсайдер може бути небезпечний. Це в суботу наочно продемонстрував «Вотфорд», який розгромив без п'яти хвилин чемпіона Англії, «Ліверпуль». Та й самі «зелено-білі» розуміють всю критичність ситуації, в якій опинилися, тому на кожен матч будуть налаштовуватися як на останній бій. Тиждень тому полтавці вже чинили запеклий опір «Динамо», упустивши нічию в Києві в компенсований час.

І господарі поля активно почали сьогоднішню зустріч. Небезпечні моменти біля воріт «Шахтаря» полтавчани не створювали, але тримали в постійній напрузі захисні побудови «гірників». Гості атакували досить академічно, не форсуючи події на полі. А на 31-й хвилині футболістів донецького клубу спіткало покарання за таке пасивне ведення гри. Алан Патрік завозився з м'ячем в куті власного штрафного, чим не забарилися скористатися полтавці. Скляр під кутом вийшов на ворота і відпасував на Степанюка, який не схибив.

Такий розвиток подій змусив активізуватися підопічних Каштру. І до перерви гості цілком могли відігратися, але після удару Марлоса свою команду виручив Різник.

На початку другої половини зустрічі «зелено-білі» знову заграли агресивніше і ледь не збільшили свою перевагу. Кане вривався зліва в карний майданчик і не зумів вразити ближній кут. А через кілька хвилин навіс в штрафний головою замкнув Кулач, але м'яч зовсім трохи розминувся зі штангою.

Надалі «гірники» намагалися намацати свою гру, але полтавці, які зловили кураж, відчули впевненість. І продовжували створювати гольові нагоди біля воріт суперників. В одному з епізодів Луїзао справа увірвався в штрафний і прострілив на лінію воротарського: донеччани в пожежному порядку вибили м'яч. А в кінцівці поєдинку загроза в штрафний «Шахтаря» прийшла вже зліва: Кане вийшов на голкіпера і покотив м'яч під удар Кулачу, але в ситуацію в останній момент втрутився Хочолава, знявши м'яч з ноги форварда.

У гостей в атаці нічого не виходило. Зусиль активного Тете було явно мало навіть для одного забитого м'яча. Не допомогло «гірникам» і вилучення Скляра, який за зрив атаки отримав другу в матчі жовту картку. Таким чином, «Ворскла» перервала 48-матчеву (!) безпрограшну серію «гірників» в чемпіонаті. При цьому полтавчани відірвалися в турнірній таблиці від останнього місця. Для «Шахтаря» осічка в Полтаві виглядає абсолютно безболісною в турнірному плані, але, можна не сумніватися, на футболістів донецького клубу чекає серйозна розмова з тренерським штабом Луїша Каштру.

Українська Прем'єр-ліга. 20-й тур.

«Ворскла» - «Шахтар» - 1:0

Руслан Степанюк (30)

Олександр Скляр (55), Руслан Степанюк (59), Ігор Пердута (62), Давид Пуцлін (73), Наджееб Якубу (78), Луїзао (88) - Тете (36), Сергій Кривцов (50), Маркіньос Сіпріано (51), Ромеро Марлос (86), Додо (90), Дентіньо (91)

Олександр Скляр (84, друга жовта картка)

«Ворскла»: Дмитро Різник, Ігор Пердута, Володимир Чеснаков, Альюн, Вадим Сапай, Олександр Скляр, Давид Пуцлін, Ібрахім Кане, Луїзао (Володимир Баєнко, 92), Владислав Кулач (Денис Васін, 87), Руслан Степанюк (Наджееб Якубу, 63)

«Шахтар»: Олексій Шевченко, Сергій Болбат (Додо, 60), Сергій Кривцов, Давид Хочолава, Маркіньос Сіпріано (Фернандо, 82), Майкон, Алан Патрік (Артем Бондаренко, 46), Тете, Ромеро Марлос, Євген Коноплянка, Дентіньо

Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон)

Стадіон «Ворскла» імені О.Бутовського (Полтава)

ВОРСКЛА - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(128)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Відомий план Анчелотті на фінал ЛЧ: Куртуа вийде в старті замість Луніна
Футбол | 10 травня 2024, 12:51 17
Відомий план Анчелотті на фінал ЛЧ: Куртуа вийде в старті замість Луніна

Наставник «Реала» не хоче змінювати переможний склад, але впевнений, що з Тібо шанси будуть вищі

Легендарний Касільяс розхвалив Луніна і повідомив, хто зіграє у фіналі ЛЧ
Футбол | 09 травня 2024, 20:46 0
Легендарний Касільяс розхвалив Луніна і повідомив, хто зіграє у фіналі ЛЧ

Ікер вважає, що проти «Боруссії» має зіграти саме український воротар

Коментарі 133
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
EremenkoOD
По моментам Шахтер мог и больше получить. Очень смелая игра полтавчан. Максимов, браво!
Павел Рева
Вполне ожидаемая игра и результат. Шахтеру, ничего не надо в этой игре. Очень большой отрыв, от 2 места.Ну а 2-й состав не тащит совсем, хотя как раз в таких играх и надо показывать себя. Ну а Полтавчане молодцы, действительно выиграли эту игру.
mayakovskiy1
Очень радуют оргазмы фанов ДК))
Шахта уже чемпион, тянет Украину за уши в еврокубках. Вы серьезно радуетесь пролету дубля Шахты в выигранном чемпионате?))
Это ваш уровень смешные. Давайте повангую. Шахта и Зорьке сольет. А кое кого закопает без вариантов.
serge_kr
Ворскла играла как последний матч в жизни, молодцы заслужили, а Шахтер рано начал расслабляться..
gajvir
Радий за Ворсклу!
hakkinen
Я удивлён только одному - почему, всего 1:0?
Абсолютно по делу.
Молодец, Максимов!
Суркис, ау-у, ты-баран.
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Олександр Жарчинський
срібна бктса молодіжного ЧС Холанд кліпає голи за Дортмунд.золота бутса молодіжного ЧС Сікан сидить на лавці. гів*о футболіст Дентіньйо грає.Каштру ау!!!!
Maks7777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Ruud
посещаемость матчей теперь станет выше
Вячеслав Самойлов
Интересно. Мне одному показалось - еще глядя на стартовый состав - что полтора игрока основы может и не хватить для успешной игры в гостях?
ПС. Малость смахивает на слив (со стороны Каштру) данной игры в преддверии очень важных игр в Лиге Европы. Ибо каждый травмировавшийся бы сегодня на тяжелом поле полтавчан - был бы невосполнимой потерей для еврокубковых игр (да и все из основы были бы весьма уставшими после такого газона).
ПС.ПС. А полтавчане - молодцы! - они намек поняли и почти сразу стали действовать агрессивно, причем на всех участках поля: и в полузащите, и в отборе мяча, и в атаке. К такому сценарию команда Каштру оказалась не готова (и прежде всего - ОН САМ). Чисто тренерское поражение.
digsum
По стопам предпоследнего непроигрывавшего в Европе)
pricolist
Вполне заслуженная победа Ворсклы, могли еще увеличить свое преимущество. А болельщикам Шахтера рекомендую не расстраиваться, настрой был не лучший (недоработка Каштру возможно), да и ротация существенная.
ya_3
Поздравляю полтавчан с заслуженной победой - чувствуется рука хорошего тренера!
А ШАХТЁР, увы, в своём репертуаре - сами себе привезли гол, снова потолклись в центральной зоне нападения, толком ничего не создав, и в концовке наполучали кучу жёлтых карточек из-за неумения сдерживать эмоции...
Олександр Жарчинський
що в Шахтарі робить недофутболіст Дентіньйо?
P.S а рахунок міг би бути 4-0...
yatsiykvova
Як прийшов Ю. М. у Полтаву я сказав у 2 колі В. заграє, дай БОГ щоб я непомилився
Слава Чебан
все по делу если честно, ворскла переиграла нас..
BaZia
Шахтер после матча с Бенфикой дал отдохнуть ряду игроков, может себе позволить учитывая отрыв от ближайших соперников. Да и Ворскле очки были нужны позарез, одни хотели, а другим было не очень то и нужно)
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Ва Са
Вчера Ливерпуль , сегодня Шахтар ,, сговорились что ли .? Канторщики .