Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Легка атлетика
| Оновлено 17 вересня 2020, 23:54
3737
3

Ярослава МАГУЧІХ: «Хочу побити світовий рекорд в стрибках у висоту»

19-річна українська легкоатлетка вважає, що планка 2.09 буде взята

| Оновлено 17 вересня 2020, 23:54
3737
3
Ярослава МАГУЧІХ: «Хочу побити світовий рекорд в стрибках у висоту»
Instagram. Ярослава Магучіх

Краща легкоатлетка України 2019 року, 19-річна Ярослава Магучіх, розповіла про свою мету побити світовий рекорд у стрибках в висоту:

«У мене є розуміння, що є тренуватися, їздити на змагання і показувати результат. Звичайно, хочу побити світовий рекорд. Але думаю, що у кожної стрибунки є така мрія. Також хочу поїхати на Олімпіаду і зійти на п'єдестал.

Взяти світовий рекорд 2.09, думаю, що реально. Навіть в минулі роки 2.00 поза п'єдесталом було чимось неймовірним. А в цьому році з таким результатом медаль не виграєш. Така висота реальна, конкуренція зростає, тому скоро хтось поб'є світовий рекорд.

Що найголовніше в стрибках? Розбіг вирішує все. Якщо ти правильно набігаєш останні чотири кроки, то тебе підкидає, це фізика. Якщо лягаєш швидше, тебе підкине. Також тренер стоїть із секундоміром і стежить, за скільки я пробігаю дистанцію в секторі. Це теж відіграє свою роль. Я можу дуже повільно або занадто швидко пробігти.

Тренувальний режим? Тренуюся п'ять разів на тиждень. Двічі – це стрибкові тренування. Також роблю загальнофізичну підготовку, бігаю бар'єри і пробую себе в стрибках в довжину. Поки стрибаю для себе. У минулому році я стрибнула 5,93 м.

Зріст, напевно, якусь роль грає в стрибках. Якщо у тебе зріст 170 сантиметрів, але пружна і сильна стопа, то зможеш подолати планку в 2 метри. Старі стилі? Ножицями я пробувала в дитинстві, стрибала на змаганнях. Але перекидний – це не для мене. Для мене це загадка, як раніше стрибали так високо перекидним стилем.

У мене давно є бажання стати тренером. Ще коли з дітьми тренувалася, мені подобалася робота тренера, як вони все пояснюють і показують. Коли ж підросла, то почала сама допомагати дівчатам. Мені так подобається комусь допомагати і пояснювати. Тому таке бажання виникало в 17 років. Але це не дивно, коли ти ростеш в сфері спорту, і це твоє життя».

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Саша Зардунов
Удачи тебе!!!
euro2012_za_2012euro
Рекорд мира - дело не простое.
Надо решать по мере поступления: Олимпийские Игры, Чемпионат мира. А уж потом браться за рекорд мира. Но, не откладывать, а то потом неизбежно пойдут, не дай бог,травмы.
Пример -Богдан Бондаренко, в 2013 (в 23) выиграл ЧМ с 2,41. В 2014 прыгнул 2,42. А потом пошли травмы 2,46 так и не взял, титулов нет. А с 2016 вообще ничего нет.
Травмоопасный вид спорта.
DidOk
👌👍✋🇺🇦