Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 27 лютого 2020, 11:52
10713
29

Доха. Ястремська не зуміла створити проблем Мугурусі

Українка поступилася екс-першій ракетці світу

| Оновлено 27 лютого 2020, 11:52
10713
29
Доха. Ястремська не зуміла створити проблем Мугурусі
Jimmie48 Photography. Даяна Ястремська

Друга ракетка України Даяна Ястремська (№25 WTA) завершила боротьбу на турнірі серії Прем'єр 5 в Досі.
 
У матчі третього кола українка програла екс-першій ракетці світу Гарбінє Мугурусі (№16 WTA).
 
Доха. Третє коло
Даяна Ястремська (Україна) - Гарбінє Мугуруса (Іспанія) – 2:6, 4:6

Починалося все досить перспективно. Мугуруса давала Даяні грати в свою гру, дозволяючи українці завершувати атаки ідеальними ударами по лініях. І тільки стабільність в грі іспанки не дозволила українці повести на старті 3:0.
 
Але рахунок став 2:2 і після цього почався справжній кошмар. Даяна стала чимось нагадувати Володимира Кличка в п'ятому раунді першого бою проти Леймона Брюстера: сили пропали миттєво, через що результат поєдинку майже не викликав сумнівів.
 
Українка не могла нормально подавати, погано рухалася і не встигала до м'яча. Через це посипалися численні невимушені помилки. Мугурусі залишалося тільки добре працювати ногами і грати трохи глибше в центр, звідки Даяна шукала кути, але знаходила тільки сітку і аути.


 
Все могло б, напевно, закінчитися розгромом і в другому сеті, якби Гарбінє сама дещо не розслабилася. Це додало Даяні сил і вона заграла на рівень вище. Основна боротьба за перевагу розгорнулася в пізніх геймах, коли жодна з тенісисток не могла захистити свою подачу. Першою це вдалося зробити іспанці, яка якраз подавала на матч. Дуже вчасно, вона молодець.
 
І ще одне, ви будете вкрай здивовані, коли поглянете на статистику. Мугуруса візуально досить легко виграла матч, але зробила всього 2 віннерси. У другому сеті не було жодного! В якій реальності проходив цей матч? Але стабільність першої подачі і численні помилки Ястремської дозволили іспанці зробити крок до чвертьфіналу турніру.
 
Загалом, ідеальний матч для тих вболівальників, які раніше любили покритикувати Еліну Світоліну за нецікаву гру. Мугуруса зіграла сьогодні приблизно в такому ж стилі, хіба що подавала в найкращих традиціях чоловічого тенісу. Але при цьому здобута важлива перемога, результат завжди повинен бути на першому місці.
 
Це була четверта зустріч тенісисток, тепер рахунок став рівним.
 
У наступному колі Мугуруса зіграє проти лідера світового рейтингу Ешлі Барті з Австралії.

Раніше турнір покинула Еліна Світоліна.

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 29
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
AndrahaLee
А ещё вчера она у сегодняшних спецов была в топ 10 до конца года.
Alehandro
Аж зло берёт. Что с ней не так?! Кукуруза сегодня была безобиднейшая - опасности минимум! Зачем пытаться так агрессивно играть? Вторую подачу лупит ровно так же, как и первую, с приёма сразу же пытается закончить розыгрыш... И что больше всего бесило: когда принимает мяч под самую линию, вместо того, чтоб сделать полшага назад и нормально принять - скручивается в три погибели чтоб опять же лупануть посильнее... ну, на одни и те же грабли постоянно... сколько ж можно
Валерий Бирзул
Всё как обычно, подряд 2 - 3 игры на высоком уровне не реально для Даяны.
Александр Ад
ошибка на ошибке,а сколько двойных у Даяны я сбился со счета.Разве так можно выиграть?У Мугурусы ни одной двойной.Снова Дая проиграла сама себе...жаль
сергей богданов
Пока Даяна не научится терпеть и строить атаки, толку не будет
fedd1979
А де ж ті хлопи, що вчора пророкували Даяні наприкінці року "вище 7-го місця в рейтингу"??? Невже не було видно. що її гра й вчора була не супер? Я про що? Про те, що Ястремська багато може, але поки ще рано казати, що вона вже це зробить. Теоретично може, але може й не зможе. Працювати ще є багато над чим. В її віці є ті, які вже показують шикарніший теніс - та сама Андрєєску, наприклад
Ruslan Gonchar
Трошки б підредагував заголовок: "Ястремська з успіхом зуміла створити проблеми сама собі... "
vital
Головна задача Даяни це підтягнути витривалість через фізичні вправи (фітнес-тренер) і зміни в грі (Бажин). Перші 2 матчі 21 ейс при 9 подвійних і перша подача 63%, зараз на фоні втоми в 3-ій грі 1 ейс при 8 подвійних і 49% першої подачі. З цих цифр усе зрозуміло. Удачі Даяні.
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Aleks
Испанка сегодня очень хорошо подавала, а Даяна очень плохо, что и определило исход матча. Вчера Даяна подала 13 эйсов, а сегодня только 1 так подавать, против теннисисток топ уровня, просто недопустимо. А самое плохое это то, что у Ястремской пропал характер, если сразу игра не пошла, то потом она опускает руки и безвольно проигрывает, так в топ 10 некогда не попасть.
Senator
Дааа, восемь двойных - это перебор...
palpal
Даяне портит игру подсознательное непонимание того, что во-первых постоянная максимальная мощность и одновременно максимальная в 3Д острота пласировки стабильно в приемлемых процентах анфорсов в принципе недостижима и , во-вторых , атака это в первую очередь разводка, а во вторую противоход, а не наоборот. Если Саше удастся перезалить сабжу биос с таким апдейтом, тогда можно надеяться на более серьезные результаты … эх, реально ли это…
olegg1261
Подача,подача,подача...
Без подачі немає удачі...
vital
Ну реально складна сітка була в Даяни тут у Досі. 3-ій матч за 3 дні це занадто складно для неї якщо в суперницях ТОП-и один за одним. Тому на фоні втоми і проблеми з подачами і непідготовленими атаками, коли ноги не доходять. Немає особливо чого сумувати, бо навіть якби сьогодні вдалось, то далі свіженька Барті, яка пропускала 1/8 фіналу через відмову суперниці.
П.с. Принаймі Даяна тут у Досі здобула свою другу перемогу над гравцем ТОП-5 і володаркою шолому. Це вже не мало, якщо порівнювати з іншими українками, які, за винятком Марти, все провалюють.
vv691
все приходит с годами думаю где-то в сорок она сможет войти в десятку
raincat
Мне кажется, после таких игр от Даяны типовой коммент выглядит, примерно, так:
"Даяна проигрывает сама себе. Вся надежда на Сашу Баина"
И мне даже добавить нечего, если честно.
axylinam
Ястремская очень слабо подавала,что и предопределило исход встречи,плюс явно не очень хорошая физическая форма,не умеет Ястремская играть длительные розыгрыши и не всегда правильно подходит к мячу,не атлетичная теннисистка,силёнок пока не хватает,нужен хороший тренер по фитнесу