Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 26 лютого 2020, 13:29
9870
6

Баварія в Лондоні розгромила Челсі

Мюнхенська команда практично забезпечила собі вихід до чвертьфіналу

| Оновлено 26 лютого 2020, 13:29
9870
6
Баварія в Лондоні розгромила Челсі

«Челсі» і «Баварія» не зустрічалися між собою в офіційних матчах Ліги чемпіонів майже 8 років, з фіналу-2012. Той поєдинок став домашнім для «червоних», адже проходив в Мюнхені на «Альянц-Арені». І до сих пір утримує рекорд: команди завдали в сумі 52 удари по воротах. Причому перевагою володіли, зрозуміло, господарі (43:9). Але основний час завершився внічию (1:1), як і додатковий. А в серії пенальті більш вдалими були «сині». Причому свою спробу реалізував і тодішній капітан «Челсі» Френк Лемпард.

Нині Лемпард знову керував командою в матчі проти «Баварії», але вже в ролі не капітана, а головного тренера. До слова, в стартовому складі німецької команди виявилися відразу три футболісти, які грали в тому пам'ятному фіналі - Нойер, Боатенг і Мюллер. Лемпард нічого вигадувати не став і випустив на поле тих же гравців, які в суботу виграли столичне дербі у «Тоттенхема». Не здивував і Ханс-Дітер Флік, чкий поставив в основу також перевірених бійців.

Перший тайм гості провели активніше: вони володіли м'ячем, частіше били по воротах. Особливо старався Левандовскі, який тричі практично опинявся сам на сам із голкіпером, але Кабальєро не дозволив Роберту відкрити рахунок. «Челсі» огризався, і теж досить гостро. Однак в підсумку команди пішли на перерву без забитих м'ячів.

А після відновлення гри «Баварія» дуже швидко підтвердила статус фаворита. Команда забила протягом трьох хвилин два практично однакових голи. Комбінації починалися з середини поля, Гнабрі і Левандовскі, перепасовуючись, входили в штрафний - і Серж замикав простріли Роберта. Що цікаво, тепер на рахунку Гнабрі 6 м'ячів в нинішньому розіграші Ліги чемпіонів. І всі 6 він забив у Лондоні! У матчі групового етапу він чотири рази розписався у воротах «Тоттенхема», тепер оформив дубль в матчі з «Челсі».

Власне, гру було зроблено. Термінові заміни Лемпарда не допомогли: «червоні» дуже дисципліновано грали в обороні, не захоплюючись атаками і граючи досить прагматично. А незабаром довели рахунок до великого. Левандовскі до двох результативних передач додав і гол. Девіс промчав по флангу і прострілив до лінії воротарського, а Роберт в дотик пробив по порожніх воротах - 0:3! Таким чином, Роберт став на даний момент найкращим бомбардиром нинішнього розіграшу турніру - на його рахунку вже 11 м'ячів!

Левандовскі ще й спровокував Маркоса Алонсо. І той в одному з епізодів навмисне відмахнувся від суперника. Арбітр видав порушнику «гірчичник», але після підказки відеоассістента змінив рішення і показав пряму червону картку. «Челсі» намагався забити хоча б один м'яч у відповідь, але вдесятьох не досяг успіху. «Баварія» стала третьою командою в історії Ліги чемпіонів, яка виграла сім стартових поєдинків сезону (після «Барселони»-2002/03 і «Реала» -2014/15; до речі, в тих сезонах команди не змогли завоювати трофей!).

0:3, і матч-відповідь в Мюнхені набуває обрисів формальності. Ну а поки команди готуються до виїзних поєдинків внутрішніх чемпіонатів. У суботу «Челсі» зіграє проти «Борнмута», а «Баварія» проти «Хоффенхайма»

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Перший матч

«Челсі» - «Баварія» – 0:3

 Серж Гнабрі (51; 54), Роберт Левандовскі (76).

 Маркос Алонсо (83).

 Жоржиньо (49) - Тьяго Алькантара (45+1), Йозуа Кімміх (58).

«Челсі»: Віллі Кабальєро - Антоніо Рюдігер, Андреас Крістенсен, Сесар Аспілікуета (Педро Родрігес, 73), Маркос Алонсо, Ріс Джеймс - Росс Барклі (Вілліан, 61), Матео Ковачич, Жоржиньо, Мейсон Маунт - Олів'є Жиру (Теммі Абрахам, 61).

«Баварія»: Мануель Нойер - Жером Боатенг, Бенжамен Павар, Йозуа Кімміх, Давид Алаба - Серж Гнабрі (Корентін Толіссо, 85), Тьяго Алькантара (Леон Горецка, 90), Альфонсо Девіс - Кінгслі Коман (Філіпе Коутіньйо, 66), Томас Мюллер, Роберт Левандовскі.

Стадіон: «Стемфорд Бридж» (Лондон, Англія).

Арбітр: Клеман Турпен (Улінс, Франція).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(31)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стала відома реакція Анчелотті на гольову помилку Луніна у матчі з Барсою
Футбол | 23 квітня 2024, 07:51 6
Стала відома реакція Анчелотті на гольову помилку Луніна у матчі з Барсою

Карло стурбований грою українського воротаря

Таблиця Ла Ліги після Ель Класіко, перемоги Жирони та поразки Атлетіко
Футбол | 23 квітня 2024, 12:00 0
Таблиця Ла Ліги після Ель Класіко, перемоги Жирони та поразки Атлетіко

19–22 квітня відбулися матчі 32-го туру чемпіонату Іспанії 2023/24

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Maradona
І як написали нижче, німці могли забити ще мінімум три.
Проте, матч був динамічним і не повернеться язик сказати, що Челсі зіграв бездарно.
Видно, що команда оновлюється.
Сьогодні був за Баварію, хоча по суті, це дві команди, за які я майже ніколи не вболіваю.
bzzzzz
У Челси абсолютно нет игрового баланса. В атаке более-менее интересно, хоть и нехватает остроты, а в защите абсолютный хаос. Бавария еще в первой тайме должна была три мяча забивать. Лемпарду нужно переосмыслить стиль игры команды, нужно много чего менять.
turist86
У футбол грають всі, а перемагають німці
mb_cdi
Немцы всегда любили покуражиться в Англии. Гари Линнекер: "Футбол-это игра в которую играют две команды и всегда выигрывают немцы"....
dgurkis
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил