Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 26 лютого 2020, 10:19
29870
49

Доха. Ястремська обіграла діючу чемпіонку Australian Open

Українка здобула другу перемогу над тенісисткою з топ-5 рейтингу WTA

| Оновлено 26 лютого 2020, 10:19
29870
49
Доха. Ястремська обіграла діючу чемпіонку Australian Open
Jimmie48 Photography. Даяна Ястремська

Українська тенісистка Даяна Ястремська (№25 WTA) здобула ще одну перемогу на турнірі серії Прем'єр 5 в Досі.
 
У матчі другого раунду українка у двох сетах здолала шосту сіяну Софію Кенін з США (№5 WTA).
 
Доха. Друге коло
Даяна Ястремська (Україна) - Софія Кенін (США) - 6:3, 7:6(4)

Перший сет пройшов з повною перевагою української тенісистки. Даяна чудово почувалася на подачі, показавши, можливо, найкращу свою гру на даний момент в цьому компоненті. Сім ейсів при одній подвійній помилці, 70% першої подачі - все це разом з відмінною грою під час розіграшів не залишало особливих шансів суперниці, яка з цього тижня вперше увійшла до топ-5 світового рейтингу.

У третьому геймі першого сету Кенін заробила подвійний брейкпоінт, який став для неї єдиним у стартовій партії. Ястремська відігралася і відразу ж оформила брейк. Далі боротьба розгорталася лише під час геймів американки, різниця в рахунку могла бути більшою. Закінчила Даяна цей феноменальний сет, звісно ж, подачею навиліт.

У другій партії Кенін стартувала набагато успішніше. Взявши подачу українки, Софія повела 3:0 з серйозною заявкою на вирішальний сет. Але було добре помітно, що сьогодні Даяна може додати, особливо це стосувалося точності прийому подачі опонентки. Це матеріалізувалося в п'ять виграних геймів поспіль і наша друга ракетка вийшла подавати на матч. Як це часто буває, швидко виграти не вийшло, довелося грати тай-брейк. У тринадцятому геймі Ястремська зразу ж повела 4:1 і, незважаючи на одну подвійну помилку, довела його до заслуженої перемоги. Також можна подякувати тросу, який допоміг виграти дуже важливе очко в кінцівці.

Відмінний матч за участю Даяни, який вселяє обережний оптимізм перед наступними поєдинками. Якщо Ястремській вдасться подавати весь матч з успішністю сьогоднішнього першого сету, у неї будуть шанси обіграти абсолютно будь-яку тенісистку в турі.
 
Відзначимо, що це друга перемога Даяни над тенісисткою з топ-5 рейтингу WTA. Наприкінці вересня минулого року українка вже обігрувала Кароліну Плішкову з Чехії, яка на той момент займала другу позицію в світовій класифікації.
 
У наступному колі Ястремська зіграє проти Гарбінє Мугуруси з Іспанії.
 
Раніше турнір покинула Еліна Світоліна.

Оцініть матеріал
(90)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 49
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
axylinam
Отличная победа над теннисисткой из топ десять,которая придаст уверенности,в этом матче Ястремская в целом хорошо подавала,что в конечном итоге и помогло
сергей богданов
Молодец, надо продолжать работать, спешка и нервы по прежнему мешают показывать целостную игру, такие матчи как раз и нужны Даяне
olegg1261
Даяна вперед!Виграла в чемпіонки АО перемагай і фіналістку!
palpal
Во втором сете после анфорса на сетке в первом гейме вывалилась из игры на три гейма, в четвертом вернулась, в девятом не подала на матч, снова пару геймов в режиме офф и снова вернулась. Не помню я до Саши двух камбеков Даяны подряд на таком уровне. Свитолиной намек , на тренерах не экономят.
Vetal
13 эйсов ето вообще крутая круть!!!))
Ruud
вот умничка! поздравляю, честно говоря не сильно верил в победу, тем приятнее
vv691
продолжай в том же духе
Alehandro
Заслуженно) В конце заставила понервничать, но, в целом, хорошо играла
Александр Петухов
Теперь опять Мугуруса?
Віталій Возняк
Молодчинка! Проте не забуваймо, що після АО Софья дещо втратила форму - програла на Fed Cup Остапенко, а в Дубаї Рибакіній. Даяна як і в попередніх матчах дуже добре починає, а другий сет якщо вже витягує, то з великими зусиллями.
polesse2000
Однозначно молодчина! Жалко не удалось посмотреть этот матч. Удачи с Мугурусой, главное не торопиться и поменьше двойных ошибок.
palpal
сорри, в десятом не подала на матч
Lazio
Даяна таки монстр!! Невеличкий, але монстр.
Дякую за вечір!!!
Андрій Некрасов
две двойные в гейме на матч... Даяна - ну так никакого валидола не хватит... и уже не первый раз...
По матчу. Выиграла - умница, но на той стороне не было сильного сопротивления, вчерашняя Аманда была посильнее сегодняшней Кенин. Но вообщем то от Кенин то сильно и не ждали сейчас.
Вообщем конечно Мугурузу бы не хотелось, хотя после Австралии много чего могло поменяться. Вот Кенин же сегодня полуживая была.
Mazyr2412
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Александр Ад
Молодець!Трохі занервувала коли в 10 гейме подавала на матч..Но все ж зібрала волю в кулак і на тае виграла!Удачі в наступних матчах, Даяно!
NM16071
Найбільший мінус Даяни нестабільність і нездатність міняти гру в процесі (гнучкість), але у її віці ще можна багато змінити. Я таки надіюся, що Бажин знайде підхід. А у матчі з Мугурускою таки надіюся.
Володимир Блуд
Подскажите, может кто знает, а есть ли трансляции из Дохи на каком-либо телеканале?
Вячеслав Самойлов
Но пока что - Даяна молодец!
В условиях спада у Элины, Даяна поддерживает марку силы украинских теннисных мастеров! (к сожалению, также продолжительный спад проходит и у Леси Цуренко, тем приятнее успехи Даяны).
Орест Орищишин
Молодець так продовжувати не дивлячись на авторитети.