Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 27 листопада 2020, 21:11
1310
0

Сергій КОВАЛЬОВ: «У першому матчі з Бенфікою Шахтар буде обережний»

Екс-хавбек «гірників» вважає, що вдома команда Луїш Каштру буде вичікувати

| Оновлено 27 листопада 2020, 21:11
1310
0
Сергій КОВАЛЬОВ: «У першому матчі з Бенфікою Шахтар буде обережний»
Твіттер Бенфіки

Сьогодні «Шахтар» першим з українських команд відновить офіційні матчі в 2020 році. Підопічні Луїша Каштру зіграють домашній поєдинок 1/16 фіналу Ліги Європи проти «Бенфіки». Про шанси «гірників» у цій зустрічі, та й взагалі — в протистоянні з чемпіоном Португалії, кореспондент Sport.ua поговорив з колишнім півзахисником донецької команди Сергієм Ковальовим.

— Сергій, в процентному відношенні у «Шахтаря» велика ймовірність пройти «Бенфіку»?
— Думаю, перед цим суперництвом фаворитом пари є все-таки португальский клуб. На загальний успіх я б віддав 60% проти 40-ка — у «гірників». «Бенфіка» зараз на ходу, у них чемпіонат в розпалі, а «Шахтар» тільки зі зборів приїхав... Причому, і для наставника донетчан Луїша Каштру таке тривале зимове міжсезоння стало першим у тренерській кар'єрі, тому поки важко сказати, як буде виглядати «Шахтар» в перших офіційних матчах року. Але хочеться вірити, що все буде добре.

— «Бенфіка» програла два останні матчі в чемпіонаті...
— Це не вплине на потенціал португальської команди. Навпаки, вони будуть більш сконцентровані. До того ж, чемпіонат і Ліга Європи — це два різних змагання. У внутрішніх баталіях це може і не позначитися на амбіціях «Бенфіки», а ось в матчах плей-оф розслаблятися не можна, інакше можна достроково припинити боротьбу за престижний трофей.

— Нема побоювання, що під час зимових спарингів «Шахтар» мало забивав?
— Товариські матчі хоч і не дають об'єктивної оцінки готовності команди, але на це не можна не звернути увагу.

— Чи не стає протистояння з «Бенфікою» мало не головним у сезоні для «Шахтаря»?
— На даний момент, поза всяким сумнівом, оскільки в чемпіонаті країни «гірники» без п'яти хвилин володарі золотих медалей, з Кубка України команда вилетіла, тому зараз основна мета донеччан, пройти якнайдалі в Лізі Європи.

— Дискваліфікований Додо і травмований Соломон — велика втрата для гірників?
— Цих футболістів можна замінити, однак ці виконавці з кожним місяцем стають сильнішими і в найближчому майбутньому вони можуть стати ключовими фігурами в грі «Шахтаря».

— Тайсон знайде в собі максимальну мотивацію, з огляду на його бажання піти з «Шахтаря»?
— Він — професіонал. «Шахтар» багато дав цьому футболісту, як і сам гравець — команді. Вірю, що гострі кути вдасться згладити, і в матчах з «Бенфікою» ми побачимо справжнього Тайсона, який здатний буде повести за собою партнерів.

— Яку тактику на перший матч обере Луїш Каштру?
— Не думаю, що «Шахтар» побіжить забивати швидкий гол. Але і від оборони гірники діяти не будуть. Можливо, наставник вибере вичікувальну тактику. На мій погляд, донеччани зіграють обережно. В Харкові важливо не пропустити.

— Уболівальники погонять гірників в атаку?
— Головне, щоб ця підтримка була якомога більше, це додасть «Шахтарю» сил, особливо після товариських матчів, де вболівальників практично немає. Думаю, за зиму глядачі скучили за великим футболом. Гадаю, гірники можуть розраховувати на заповнений ОСК «Металіст».

— Яким буде ваш прогноз на майбутній поєдинок?
— «Шахтар» переможе — 1:0.

Сергій БОЙЧЕНКО

Поєдинок «Шахтар» - «Бенфіка» відбудеться у четвер, 20 лютого, на ОСК «Металіст» у Харкові. Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію матчу «Шахтар» - «Бенфіка».

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.