Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 20 лютого 2020, 11:03
9597
14

Луїш КАШТРУ: «Найскладніше завдання в Шахтарі - вибрати стартовий склад»

Головний тренер «Шахтаря» поділився очікуваннями від поєдинку з «Бенфікою» в Лізі Європи

| Оновлено 20 лютого 2020, 11:03
9597
14
Луїш КАШТРУ: «Найскладніше завдання в Шахтарі - вибрати стартовий склад»
shakhtar.com

Наставник «Шахтаря» Луїш Каштру відповів на запитання журналістів перед матчем четверга проти «Бенфіки» в Лізі Європи.

- Чи можете ви назвати фаворита цього поєдинку? І чи вважаєте, що останні невдачі «Бенфіки» відіб'ються на матчі?
- Завтра зустрінуться дві дуже схожі команди. Обидві лідирують у своїх чемпіонатах. Не можна назвати фаворита. Багато гравців з обох клубів виступають за свої збірні. Це дуже кваліфіковані гравці. Як ми, так і «Бенфіка» обожнює грати в атакуючий футбол. Але збалансована оборона і контратаки будуть у обох команд. Останні невдачі ніяк не вплинуть на «Бенфіку». Ми не звертаємо уваги на останні результати. У завтрашньому поєдинку не буде фаворита. Сили будуть абсолютно рівні, ми налаштовуємося на хорошу і складну гру.

- Ви - португалець. Що ви відчуваєте перед матчем з «Бенфікою»? Кажуть, що у вас теплі стосунки з тренерським штабом «Бенфіки»?
- Коли ти зустрічаєшся з будь-якою командою, перше, про що ти повинен думати, це повага. Навіть зараз я бачу дуже багато знайомих облич (серед португальських журналістів - прим ред.). Ми бачилися в Португалії, я відповідав на їхні запитання. Але я поважаю і свою команду, і своїх гравців. Незважаючи на наші дружні відносини, я постараюся підібрати таку тактику, щоб обіграти «Бенфіку». Я дружу з головним тренером «Бенфіки», але переможець завжди один.

- Чи всі здорові? І чи є у вас склад на гру?
- Травмований Манор Соломон, він не може зіграти. Також травмувався Дентіньо, але він вже відчуває себе добре. Наша перевага перед «Бенфікою» в тому, що ми підходимо до гри свіжими, що не перевантаженими іграми. Але у «Бенфіки» в розпалі чемпіонат, а у нас немає ігрової практики. Ми постараємося адаптуватися до цього швидко і покажемо гідну гру. Це наше головне завдання. Ми довго готувалися до цього матчу.

- Вітао і Вакула не заявлені на Лігу Європи. На них не розраховують? І чому заявлений Пихальонок, який відновлюється після травми?
- Не можна говорити, що я не розраховую на якихось гравців. У заявці є певний ліміт. Якщо говорити про Вітао, то у нас є чотири досвідчених центральні захисники. На позиції вінгера (Вакула) у нас є Тайсон, Марлос, Коноплянка. Я розраховую на всіх гравців, які є частиною нашої команди. Моє найскладніше завдання в «Шахтарі» на даний момент - вибрати стартовий склад на гру. Всі хлопці дуже стараються. Ми проходимо процес реновації. Є досвідчені гравці, які давно в команді. І є багато молодих гравців, яким потрібно рости. Свого часу вони стануть лідерами. Є 4-5 хлопців з академії, які вже стукають в двері першої команди.

- Ви були тренером «Віторії Гімараєш». Ви вже знаєте про расистський скандал, який трапився в матчі з «Порту». Як ви до цього ставитеся? Адже в Україні не так давно була схожа ситуація?
- Це дуже складна тема. Ми вже з цим стикалися зовсім недавно. Це ранить до глибини душі. У Португалії сталася складна ситуація з Марега. Ми його дуже підтримуємо. Часто в світі люди просто відвертаються і вдають, що нічого не відбувається. Ті люди, які повинні з цим боротися. Люди приходять на спортивні арени для того, щоб отримати насолоду. Але останнім часом ми бачимо масу конфліктів. Це не може бути нормальним.

Але відповідальні люди про це не думають. Ми повинні боротися з цим. Якщо ми не будемо цього робити, то ситуація погіршиться. Люди страждають в різних куточках світу, про більшість навіть ніхто не знає. Це неприємно, з цим потрібно боротися.

- Габріел не зіграє. Яких атакуючих і оборонних дій ми можемо очікувати від «Бенфіки»?
- Мені складно залізти в голову тренеру «Бенфіки». Він приймає рішення по складу. Звичайно, ми намагаємося уявити команду суперника. Може, зіграє Флорентіно, може, Самареш. На позиції атакуючого півзахисника вийде Рафа. Форварда зіграє Вінісіус або Сеферович. Не знаю, чи захоче «Бенфіка» ризикнути або відкладе все на матч-відповідь.

- «Шахтар» лідирує в чемпіонаті України з хорошим відривом. На якому місці в списку пріоритетів «Шахтаря» знаходиться Ліга Європи?
- Коли ми починали сезон, у нас було кілька цілей. Головна мета - стати чемпіонами України. Друга мета - вихід у плей-оф Ліги чемпіонів або продовжити виступи в Лізі Європи. Третя мета - виграти Кубок України. На жаль, ми програли «Динамо». Зараз Ліга Європи для нас не менш важлива, ніж лідерство в чемпіонаті України. Ми прагнемо пройти якомога далі.

- Чи складно гравцям «Бенфіки» за два дні звикнути до нашої погоди?
- Думаю, це ніяк не вплине на «Бенфіку». Багато говорять про холоди, але зараз хороша погода. Навіть в Португалії деякі матчі проходять при такій же температурі.

Михайло ШАПОВАЛОВ з Харкова

Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Саша Яковенко
Как ни странно, но в первом матче главное не пропустить, но если опять будут играть медленно, позиционно, вторым номером и просыпаться только после пропущенного мяча как в группе ЛЧ, то ничего хорошего не будет.
Morales
Перевожу для дебилов. Тренер до конца не определился с тактикой на матч, а может и со стратегией.
Зы: Пробежав по коментам с идиотскими смайликами, убедился, что мостояние пациентов не изменилось.
Oleynik_sport
Фаворит протистояння Бенфіка, але Шахтар досвідчена команда з хорошими високоякісними футболістами. Шахтарю потрібно грати в свій футбол. Удачі гірникам в двобої з Бенфікою.
vitek-kherson
Эт точно, будет очень сложно, главное не проиграть)
nicksaf
Как ни выбирай, каравай, каравай, воду с лодки вычерпай.
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
stopor2016
Бери тех кто плачет!
zzg77
Игроков много, а выбрать некого! Скорее всего будет ничья - 0:2 ( два ноля)
rugby1970
Это - главная тема украинского спорта??? Как сыграет кочующая банда без дома, без прописки, без характера???
Evil
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил