Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 лютого 2020, 20:24
8768
13

Карпати отримали в оренду стадіон Україна в обмін на ексклюзивні права

На сесії Львівської міськради запропоновано створити народну команду

| Оновлено 13 лютого 2020, 20:24
8768
13
Карпати отримали в оренду стадіон Україна в обмін на ексклюзивні права
Форпост

Сьогодні, 13 лютого, на сесії Львівської міської ради прийняте рішення про ухвалу передачи в довготривалу оренду ФК «Карпати» землі стадіону «Україна» за адресою вул. Липова Алея, 5. Відповідну ухвалу підтримали 56 депутатів.

Договір оренди укладуть на 8 років. Загальна площа території – 8,1 га. За це «Карпати» платитимуть місту 2,15 млн гривень на рік. Футбольна команда матиме можливість проводити там тренування, а також планує реконструювати стадіон.

Обов'язковою умовою оренди є створення міськрадою Народної команди «Карпати» та безоплатна передача корпоративних прав ФК «Карпати» у власність територіальної громади міста Львова. Це гарантує Народній команді «Карпати» продовження пільгового періоду користування спорудами стадіону «Україна», тренувальними полями та надання в оренду земельних  ділянок, необхідних для їх належного функціонування на пільгових засадах. В обмін міськрада обіцяє фінансування на розвиток футболу, зокрема дитячого.

На стадіоні хочуть провести ремонт роздягалень та душових для спортсменів, пункту для диспетчерів, переобладнати трибуни, скоротивши кількість місць до 15 тисяч, облаштувати VIP-ложі та провести реконструкцію верхніх і нижніх полів.

Окрім того, у планах також є створення кафе та їдалень, залу для прес-конференцій та офісу, 3–4-поверхового реабілітаційного центру для футболістів, двох готелів на 60 та 100 місць, спортзалу, клубної спортивної школи та музею «Карпат». Поблизу хочуть облаштувати відкриту автостоянку на 103 місця, підземну парковку для 310 авто та багаторівневий паркінг на 400 авто із виїздом на вул. Стуса.

Нагадаємо, це вже друга спроба передачі стадіону «Україна» в оренду «Карпатам». Раніше, 23 січня, депутати провалили це питання на сесії Львівської міськради, віддавши лише 18 голосів за. Тоді «Карпати» звинуватили у цьому депутата ЛМР і президента іншого львівського футбольного клубу «Рух» Григорія Козловського.

Оцініть матеріал
(34)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ll_pogulianka_ll
Ого,вже година після друку,а "лємберга" та иванова не має...напевно під крапельницею...
wicker
У Бені контрольна акція, від нього усе залежатиме.
dudigo78
Не звертайте уваги на хворого. Сенс його жалюгідного існування покакати на гілці новин про Карпати. Нехай дурненьке тішиться
ll_pogulianka_ll
"лємберг",ти останнім часом в Китай не їздив..?
ll_pogulianka_ll
"Карпат"-багато!!!!А довбодятел тут один і цей клоун-"лємберг"!!!
dudigo78
В когось зараз буде розрив пукана)))
kerch30
самий большой стадион будет в первой лиге и на шару
turist86
Карпати отримали в оренду стадіон Україна в обмін на хабар?
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил