Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 11 лютого 2020, 21:17
7825
11

Андрій КОТЕЛЬНИК: «В ФБУ працюють дилетанти! Команда Вихриста готує позов»

Менеджер Віктора виступив з жорсткою критикою Федерації боксу України

| Оновлено 11 лютого 2020, 21:17
7825
11
Андрій КОТЕЛЬНИК: «В ФБУ працюють дилетанти! Команда Вихриста готує позов»
klitschko-brothers.com. Андрій Котельник та Віктор Вихрист

Колишній боксер Андрій Котельник, менеджер українського боксера Віктора Вихриста, прокоментував гучний скандал навколо спортсмена, який нещодавно перейшов в професіонали. Раніше Федерація боксу України прийняла дискваліфікувати тренера Олександра Ляхового та менеджера Андрія Котельника, і тепер команда Вихриста готує судовий позов:

«Підписання контракту з EC Boxing Promotion було особистим рішенням Віктора. Дуже непростим рішенням. У Віктора була мрія потрапити на Олімпійські ігри та завоювати в Токіо олімпійську медаль. Пропозиція від EC Boxing Promotion поступила декілька місяців тому. Ми літали в Німеччину, дивилися інфраструктуру компанії. Спочатку мова йшла про підписання контракту після Олімпіади. Але далі обставини змінилися. Першим номером збірної України став Цотне Рогава, а олімпійські перспективи Віктора лишилися невизначеними. У цій ситуації і було прийнято рішення підписати контракт з EC Boxing Promotion, пропозиція якої була максимально конкретною.

Позиція ФБУ є популістською. Перед Європейськими іграми у Мінську президент ФБУ Володимир Продивус особисто пообіцяв переможцям турніру призові у розмірі 10 тисяч євро. Але Віктора після його перемоги на Європейських іграх замість виплати призових примусили брати участь в чемпіонаті України. Вихрист провів виснажливий турнір у столиці Білорусі, у нього народився син, але жоден з цих аргументів на керівництво ФБУ не діяв. До речі, призових за перемогу в Мінську Віктор так і не побачив. Наскільки мені відомо, їх також не побачив жоден з наших чемпіонів та призерів Європейських ігор. Також було б непогано, якби ФБУ розрахувалася з боргами перед боксерами та тренерами, які брали участь у проекті Українські Отамани. Вже декілька років минуло, як проект закрили, а борги й досі не погашені.

Керівництво ФБУ на чолі з Володимиром Продивусом ніяк не можуть позбавитися спадщини Радянського Союзу – совка. Свою совковість федерація демонструє у численних рішеннях. Це і ганебне розставання з багаторічним тренером національної збірної Дмитро Сосновським, і держтренером Юрієм Шевчуком, і тренером молодіжної збірної Олегом Малованюком. Це і безпідставне бажання контролювати професійний бокс в Україні.

Це й історія з дискваліфікацією Олександра Ляхового. Нібито він приймав рішення щодо переходу Вихриста в професіонали. Тренер залишається працювати в Україні, займається вихованням молодих спортсменів. Схаменіться, хлопці! У нас тренери працюють за копійки, їм потрібно годувати власні родини. До чого тут таке виключно показове покарання?  Що федерація хоче цим довести?! Що стосується мене, то взагалі не зрозуміло, на яких підставах ФБУ може приймати такі рішення. І чому нас з Олександром Ляховим не запросили на це засідання? Була б можливість задати питання, подивитися нам в очі.

Тепер я з юристами готую позов до суду на федерацію. Вважаю, що зараз у ФБУ працюють популісти та дилетанти. І їх час роботи підходить до свого логічного завершення. На противагу їм у нас є меценати, які не розводять демагогію, а протягом багатьох років реально допомагають розвивати український бокс, фінансують боксерів і тренерів. Маю на увазі, передусім, Владислава Біндера, Кирила Шевченка, Олександр Манчака.

Якщо Федерація боксу України так переживає за своїх боксерів, чому не виконуються обіцянки? Чому ФБУ не утримує боксерів? Все ж просто: підписуєте контракти з хлопцями, достойно утримуєте їх і в цьому випадку не переживаєте, що боксер піде, адже всі відносини регламентовано контрактом.  По факту ж у боксерів збірної є мінімальна підтримка з боку держави, на яку неможливо утримувати родину. Додаткової допомоги від ФБУ немає. Тому кожен боксер обирає власний шлях. Хто має право його за це засуджувати? Впевнений, що Віктор зробив правильний вибір».

 
Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Кріс САТТОН: «Із Зінченка зробили цапа-відбувайла»
Футбол | 19 квітня 2024, 08:45 5
Кріс САТТОН: «Із Зінченка зробили цапа-відбувайла»

Екс-форвард «Челсі» виступив на захист українця

Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів
Футбол | 19 квітня 2024, 10:17 1
Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів

Португалець виділив єдиний клуб, який очолював у своїй кар'єрі

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
kolya-ua
Читаю и офигеваю!Бред полнейший.У меня сын занимается в спорт клубе Легион Кременчуг.Кто финансирует не знаю ,но мало верится что государство.Сем лет назад за 1 месяц платил 50 грн,потом 75 и так до 150грн.Последние 2 года вообще все безплатно.Все поездки за что клуба.Старший тренер Мельник,тренер Андрющенко ,Пояцыка и т.д .Не раз к малышам приезжали классные боксеры в том числе и Вихрыст.Для детворы это супер.Все под присмотром,есть с ними кумиры,все условия созданы,тренеровки хоть каждый день+басейн+качалка.Самые теплые слова хочу направить в адрес спонсоров и руководителей этого клуба.Ходят слухи ,что сами бывшие боксеры звезды помогают этому клубу.Думаю ,что при ФБУ ничего подобного небыло бы! Вихрысту удачи и успехов!!!Если кто то допишет ,что еще по существу обязательно прочту с удовольствием!Желаю всем достатка и много денег и здоровья!
Ukraine_Kiev_Fan
Вы вообще статью читали? Вы поняли в чем суть? За счет Выхриста выехать хотели, как и многих других кормили обещаниями, оказывается о предложении с Германии все знали. Выхрист же не пытается сохранить квартиру или степендию!!! Где вы видели это интервью, что он просит не делать этого? Тут просто пытаются понять, зачем было это все так размусоливать и наказывать показательно тренера, выставлять нашего чемпиона в таком свете. У нас всегда виноваты все сами и все подлецы кроме чиновников и лиц, занимающих руководящие посты!
Ihor Ambrosov
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Владимир Копяк
По всей вероятности, в контракте боксера с немецкой компанией не прописан пункт о сумме единоразовой выплаты украинской федерации за подготовку спортсмена. Когда немцы брали под свое крыло братанов Кличко. они заплатили ФБУ довольно приличную сумму, но тогда переговоры вели влиятельные киевские бандюганы, котрым брательники всю свою карьеру отстегивали приличный процент со своих гонораров.
kolya-ua
Р/S . В коменте ниже допустил описку тренер не Андрющенко ,а Андрейченко!!!
Andy_P
В профи - так в профи! Хоть и накануне ОИ, хоть и обманув ожидания... Чувствует в себе силы - пусть побеждает! Это его выбор - удачи! Только при чем тут служебная квартира и стипендия?
fifadinamo
Семья 100% за, а остальные пусть ждут весны когда сосульки будут (и то под сомнением). Тепла всем в Ваши семьи.
генадий павленко
по слухам рекетер из 90х ,спортсмен, потом крупный чиновник( депутат), может бокс он и любит, и что-то для него делали делает, но с такими реально надо бумаги подписывать, а то что он кому-то что-то обещал, так это еще с него выпросить надо, и то не факт , что получиться, его слова пустые, он свои слова не держит, и врет постоянно
https://tsn.ua/ru/politika/nardep-reketir-prodivus-zasvetilsya-na-banditsko
y-strelke-v-lesu-s-avtomatchikami-366635.html
zac1310
Да, как бы то не было, осадочек неприятный остаётся