Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 09 лютого 2020, 20:11
4756
0

Саша БАЇН: «Працюємо над тим, щоб знайти для Даяни план B і план C»

Тренер Даяни Ястремської - про Кубок Федерації в Таллінні

| Оновлено 09 лютого 2020, 20:11
4756
0
Саша БАЇН: «Працюємо над тим, щоб знайти для Даяни план B і план C»
Фейсбук Даяни Ястремської

Саша Баїн, тренер Даяни Ястремської, розповів про роботу із другою ракеткою України, її виступ в Кубку Федерації, а також про погіршення результатів екс-першої ракетки світу Наомі Осаки, з якою він працював раніше.

- Для початку розкажіть про Кубок Федерації. Про його важливість для команди з прицілом на Олімпійські ігри.
- Я вважаю, що Кубок Федерації дуже важливий для Даяни. Командні змагання дозволяють перезавантажитися, трохи змінити динаміку виступів, відчути себе частиною колективу. Також я вважаю, що це дуже важливий досвід для самих гравців, адже тут вони представляють більше свої країни, ніж себе.

Підтримка на цих змаганнях зовсім інша. На Кубку Федерації і на Олімпіаді може бути дуже голосно на трибунах, фани безпосередньо залучені в дію, яка відбувається на корті. Це особливий турнір, адже ти захищаєш кольори своєї країни.

Звичайно ж, є і негативні моменти, без цього не обійтися. Через участь в Кубку Федерації Даяна пропускає турнір в Хуахіні, де вона повинна була захищати свій торішній титул. Загалом, є як плюси, так і мінуси.

- Назвіть елементи, за рахунок яких Даяна може поліпшити свою гру?
- Навряд чи я відкрию для когось секрет, якщо скажу, що вона володіє неймовірною ударною силою. В цілому, вона дуже хороша тенісистка, але, звичайно ж, ми можемо поліпшити її стабільність. Ми дуже багато працюємо над тим, щоб знайти для неї план B і план C. Якщо у неї це буде виходити, у багатьох дівчат в турі будуть величезні проблеми.

- Які основні завдання Даяни на цей рік в рейтингу і на турнірах Великого Шолома?
- Я не зациклююсь на цьому зі своїми гравцями. З самого початку спільної роботи я прямо про це кажу і намагаюся прищепити їм такий же спосіб мислення. Але я вважаю, що якщо робити правильні дії кожен день, результати, як в рейтингу, так і на окремих турнірах, прийдуть самі собою.

Я хочу, щоб Даяна дивилася в дзеркало в кінці кожного дня і могла сміливо собі сказати: «Сьогодні я виклалася на 100%. Я працювала на максимум і на корті, і в спортзалі». І коли вона кожен день буде виконувати необхідний обсяг роботи, в довгостроковій перспективі результати в рейтингу і на найпрестижніших турнірах будуть досягнуті.

- Що ви можете сказати про погіршення результатів Наомі Осаки, після того як ви припинили співпрацю? У цьому є вина її нового тренера Віма Фіссетта?
- Я так не вважаю. Він відмінний тренер, ми раніше працювали разом. Але я не можу дати точної відповіді по гравцеві, з яким зараз не співпрацюю. На жаль, нічого не знаю про їх тренувальний процес, як вони готуються до турнірів.

Безсумнівно, Наомі дуже добре показала себе в Брісбені (півфінал - прим.). Так, на Відкритому чемпіонаті Австралії вона програла трохи раніше, ніж очікувалося (третє коло - прим.), але я впевнений, що вона поверне позиції, які їй належали по праву. Вона занадто хороша тенісистка, я продовжую в це вірити. Бажаю їй тільки успіхів. Але іноді не все йде за планом, пояснити я це не можу виключно через те, що більше з нею не працюю.

- Саша, підкажіть, як правильно вимовляти ваше прізвище?
- Не повірите, але 5 хвилин тому в попередньому інтерв'ю мене також про це питали (посміхається). Правильно говорити Баїн.

Володимир КЛЕПАЧ з Таллінна

 
Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.