Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 07 лютого 2020, 06:11
4460
0

Михайло ФІЛІМА: «З 0:5 рідко хтось повертається в гру, але Еліна змогла»

В перший день змагань Україна впевнено перемогла Болгарію з рахунком 3:0

| Оновлено 07 лютого 2020, 06:11
4460
0
Михайло ФІЛІМА: «З 0:5 рідко хтось повертається в гру, але Еліна змогла»
БТУ. Михайло Філіма

Капітан жіночої збірної України з тенісу Михайло Філіма поділився враженнями від першого ігрового дня на Кубку Федерації, у якому Україна впевнено перемогла Болгарію з рахунком 3:0.

– Даяна зіграла досить впевнено. Під час матчу не було дуже багато довгих розіграшів, адже обидві суперниці полюбляють грати в швидкий теніс, а не тягнути із завершенням. Даяна сьогодні була більш швидкою і більш стабільною. Завдяки чому ми і отримали такий впевнений результат.

Стосовно другої гри, слід сказати, що на початку Томова помилялася набагато більше з бекхенду. Десь після 5–6 гейму їй вдалося позбутися цих проблем, і вона почала демонструвати дуже класний теніс. І все одно Еліна мала шанси, за рахунку 4:2 вона мала три геймболи на своїй подачі. За рахунку 5:4 в неї були два сетболи. Тому гра була досить близькою, і не хотілося доводити до тай-брейка.

А тай-брейк ви самі бачили. З рахунку 0:5 дуже рідко хтось повертається в гру, але Еліна змогла. Думаю, що це був вирішальний момент. Хоча і другий сет був досить важкий: ранній брейк, після чого Томова повернула свою подачу, ще раз брейк, і знову болгарці вдалося відігратися. Але в кінцівці сету Еліна все ж показала те, що вона вміє.

– Парний поєдинок став тренуванням з підвищеною відповідальністю?
– Загалом, так і було. Капітан болгарської команди виставив на матч третього і четвертого номерів. На сьогоднішній день наші тенісистки набагато вищі за класом. Основне, про що я говорив дівчатам, – щоб тримали концентрацію. В першому сеті рахунок з 5:0 став 5:2 тільки тому, що дівчата втратили концентрацію. Те ж саме було і в другій партії, коли вели 40:0 і програли гейм.

– Чи можна по такому матчу робити висновки про зіграність пари?
– Поки зарано, будемо ще аналізувати і розробляти план на завтра. Можливо, буде такий самий склад, а може й будуть заміни. Ще будемо враховувати, як себе почуватиме Марта Костюк.

Володимир КЛЕПАЧ з Таллінна

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.