Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 06 лютого 2020, 17:03
1732
1

Айнарс БАГАТСКІС: «Подивимося, чого ми варті проти Каршіяки»

У чвертьфіналі Кубка Європи ФІБА «Київ-Баскет» зіграє проти одного з головних фаворитів турніру

| Оновлено 06 лютого 2020, 17:03
1732
1
Айнарс БАГАТСКІС: «Подивимося, чого ми варті проти Каршіяки»
БК Київ-Баскет. Айнарс Багатскіс

Головний тренер «Київ-Баскета» Айнарс Багатскіс прокоментував поразку своєї команди в матчі з «Вентспілсом» (80:88) у рамках другого групового етапу Кубка Європи ФІБА.

«Ніби розібрали і закрили те, що «Ветспілс» робить найкраще. Вони одні з найкращих за триочковими кидками у турнірі - 5 гравців з відсотком за 40, два - за 50. Це божевільний показник. Вдалося закрити то, на чому вони завжди тримаються. Але я не міг уявити, що ми приймемо стільки неправильних рішень в нападі і стільки раз втратимо м'яч на рівному місці. Вони забили більше половини очок після наших втрат і поганих рішень. Ми не вміємо грати в терплячий баскетбол. Ми забиваємо важкі очки, вони забивають. У нас хтось вирішує брати на себе, але не виходить. Отримуємо назад легкі очки.

Знову йдемо грати розумно, агресивно, за планом. І раптом знову хтось починає імпровізувати. Це відрізняє команди. Сьогодні «маленькі» гравці «Вентспілса» під №11 і №0 зробили гру. Ми знали їх сильні сторони, особливо Шортс. На мою думку, він провів найкращу гру в сезоні. Життя не зупиняється. Через два дні ще одна гра, потім наступні. Потім подивимося, чого ми варті проти «Каршіяки». У нас був Матч зірок. Був вихідний. Десь отримали хороші емоції і відпочили. Я не знаю, чи було це на краще чи ні. Можливо, треба було тренуватися без вихідних і готуватися. Тоді була б інша гра.

Але до гравців немає докору. Готувалися, розбиралися, перепитували, що робити. Таке буває в баскетболі. Чому Крутоус отримав не дуже багато часу? Треба було його більше використовувати, 100%. Це моя помилка. Ми програли не через це. У баскетболі немає нічого просто так. Ваші дії впливають на наші подальші дії в захисті та нападі. Ми були націлені, хотіли зараз і відразу. Потрібно терпіння до кінця допрацювати всі 40 хвилин, але не вийшло», - сказав Багатскіс.

Тепер на «Київ-Баскет» чекають чвертьфінальні поєдинки Кубка Європи ФІБА, в яких підопічні Айнарса Багатскіса зустрінуться з турецьким клубом «Пінар Каршіяка», який є головним фаворитом турніру.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрей Деко
Ничего не стоите!