Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 06 липня 2021, 22:19
3561
0

Київ-Баскет – Вентспілс. Прогноз та анонс на матч Кубка ФІБА

Ціна перемоги – підсумкове перше місце в групі

| Оновлено 06 липня 2021, 22:19
3561
0
Київ-Баскет – Вентспілс. Прогноз та анонс на матч Кубка ФІБА
БК Київ-Баскет

Поєдинок «Київ-Баскет» - «Вентспілс» відбудеться у середу, 5 лютого, в Києві. Початок гри у Палаці Спорту о 19.00.

До матчу в столиці України і «Київ-Баскет», і «Вентспілс» підходять в якості учасників чвертьфіналу єврокубка. Обидва колективи мають однакові показники (по чотири перемоги і одній поразці) і тепер в очному поєдинку їм залишиться визначити, хто відправиться в плей-оф з першої позиції в групі К, а хто завершить груповий турнір на другому місці.

Поборотися за перше місце в групі дуже важливо і на те є одна вагома причина. Ім'я вищезазначеної причини - «Каршияка». Саме з цим турецьким клубом, який вже достроково посів перше місце в паралельній групі L і зіграє друга команда нашого квартету. Зустріч з «Каршиякою» в чвертьфіналі турніру вкрай небажана. Турецький клуб є головним фаворитом Кубка ФІБА і підкріплює цей статус відмінними результатами. У дуже потужному чемпіонаті Туреччини «Каршияка» після 18 турів знаходиться на другому місці, випереджаючи учасника Євроліги - «Фенербахче» і в одну перемогу поступаючись ще одному представнику найсильнішого на континенті єврокубка - «Анадолу Ефес». При цьому по ходу сезону «Каршияка» вже встигла обіграти «Фенербахче» – 68:57 і лише в овертаймі поступилася «Анадолу Ефес» – 80:82.

Також вже відомий клуб, з яким зіграє переможець матчу «Київ-Баскет» - «Вентспілс» і групи К в цілому. Ним стане ще одна турецька команда - «Бахчешехір», яка займає у внутрішній першості 13 місце з 16 команд і має в своєму активі всього лише 6 перемог у 18 поєдинках.

Перший поєдинок між «Київ-Баскетом» і «Вентспілсом» відбувся 7 січня в Латвії. У цьому матчі український клуб завдав латишам першої (і поки єдиної) поразки в Кубку ФІБА – 78:81. Найкращими в складі «Київ-Баскета» стали Кіндалл Хілл (18 очок + 10 підбирань + 3 передачі, 23 бали рейтингу ефективності) і В'ячеслав Петров (16 очок + 7 підбирань + 3 блок-шоти, 17 балів рейтингу ефективності). У складі латиського клубу непоганий матч провели Клавс Каварс (12 очок +10 підбирань + 5 блок-шотів, 23 бали рейтингу ефективності) і Марціс Вітолс (13 очок + 2 підбирання + 4 передачі, 13 балів рейтингу ефективності).

Крім поразки від київського клубу, у другому груповому турнірі Кубка ФІБА «Вентспілс» двічі обіграв угорський «Кьорменд» – 96:76 (в гостях) і – 96:81 (вдома), а також двічі був сильнішим за нідерландський «Зволле» – 111:74 (вдома) і – 87:89 (в гостях).

В об'єднаній Естонсько–Латиській Лізі, де виступає суперник «Київ-Баскета», латиші знаходяться в групі лідерів. В активі «Вентспілса» 16 перемог в 21 поєдинку і четверте місце в турнірній таблиці.

Зустріч між українським і латиським клубами стане своєрідною фінальною баталією в групі К і виграти цей матч дуже важливо. Звичайно, необхідно бути готовим до гри з будь-яким суперником, але розминутися аж до можливого фіналу з головним фаворитом турніру було б дуже непогано. Все-таки зустріч у чвертьфіналі з тринадцятою командою Туреччини виглядає куди більш багатообіцяючою, ніж дуель з «Каршиякою». Будемо сподіватися, що столичний клуб обіграє суперників з Латвії і слідом за першим груповим турніром виграє і другий груповий раунд в Кубку ФІБА.

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію матчу Київ-Баскет - Вентспілс.

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1. «Вентспилс»

5

4

1

470:399

+71

9

2. «Киев-Баскет»

5

4

1

401:396

+5

9

3. «Керменд»

5

2

3

425:436

-11

7

4. «Зволле»

5

0

5

395:460

-66

5

Прогноз Sport.ua: перемога «Київ-Баскета».

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Плей-оф Євроліги: фаворитизм Реалу, рівна пара та класика турніру
Баскетбол | 23 квітня 2024, 18:40 1
Плей-оф Євроліги: фаворитизм Реалу, рівна пара та класика турніру

Блогер Sport.ua Олексій Коляго анонсує чвертьфінали елітного єврокубка

Куртуа прокоментував скандальний епізод із нібито голом у ворота Луніна
Футбол | 24 квітня 2024, 08:01 1
Куртуа прокоментував скандальний епізод із нібито голом у ворота Луніна

21 квітня «Реал» Мадрид обіграв «Барселону» з рахунком 3:2

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.