Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 31 сiчня 2020, 12:03
7551
49

Шахтар завершив першу частину зборів перемогою над Словацко

Віктор Коваленко оформив взяття воріт першим дотиком до м'яча у зустрічі

| Оновлено 31 сiчня 2020, 12:03
7551
49
Шахтар завершив першу частину зборів перемогою над Словацко
ФК Шахтар

Останній матч донецького «Шахтаря» в першій частині зимових тренувальних зборів проти чеського «Словацко» з містечка Угерське Градіште став завершенням тривалого процесу входження в 2020-й рік чинного чемпіона України. Уже зовсім скоро «гірникам» належить зіграти в плей-офф Ліги Європи проти португальської «Бенфіки», так що будь-який ігровий досвід, який ще можна встигнути отримати, точно не виявився б зайвим.

Донеччани вирішили долучити своїх фанатів до більш бадьорого підйому вранці, призначивши обидва своїх останні поєдинки ще до 10:00 за київським часом. І якщо в грі проти сербського «Пролетера» (0:1) лише ентузіасту і відданому шанувальнику було цікаво спостерігати за процесом адаптації найближчого резерву «Шахтаря» до гри в якості основного кістяка команди, то гра проти чеського представника стала випробуванням готовності для найбільш наближеного до можливого стартового складу на гру в Лізі Європи УЄФА.

Оскільки, на відміну від матчу проти «Войводини» (1:1), основній обоймі донеччан було виділено повний обсяг ігрового часу на футбольному полі, то «запалювати» в комбінаційної грі вже з перших хвилин ніхто з «оранжево-чорних» особливо не поспішав. «Шахтар» в повільному темпі вибудовував шляхи підходу до чужих володінь, і лише персональна активність та бажання Євгена Коноплянки разюче відрізнялася від холоднокровності партнерів. Атакувальний півзахисник не соромився брати на себе гру під час завершення, і пару разів своїми ударами з середньої дистанції змусив голкіпера Трмала понервувати на лінії воріт.

Акцент «гірників» в атаці припадав на флангову активність, де звично помітним був Ісмаїлі. На жаль, бразильському лівому захиснику не вдалося завершити навіть перший тайм цієї зустрічі. Невдале падіння на газон стало причиною для пошкодження його правої руки, а грати через біль футболісту не дозволив тренерський штаб. Замість цього, «Шахтар» перебудувався в обороні, і на колись рідну позицію повернувся Микола Матвієнко, а в центр оборони був відправлений Валерій Бондар.

Час поєдинку протікав розміреним темпом, вже встигли змінитися і тайми, а долю зустрічі з точки зору результату вирішив вдалий вихід на заміну Віктора Коваленка. Уже перша атака з його участь завершилася голом. Болбат розігнався під час контрнаступу, після чого видав передачу до лівої половини чужого штрафного (можливо, в офсайд – не вистачило камер для точного визначення), звідки Коваленко ударом в один дотик увігнав м'яч у лівий нижній кут.

Проста контратака від донеччан зняла рівень напруги від відсутності голів, що вже починав нависати. Відкрилися після такого випаду й чеські представники, проте їх спроби зрівняти рахунок були зустрінуті вкрай впевненою грою з боку Андрія П'ятова на лінії воріт.

Цей матч навряд чи можна вважати показовим з точки зору фізичних кондицій «гірників». Тренерський штаб продовжує шукати нові підходи. Зокрема, ми побачили розташування в атаці з Тайсоном і Коноплянкою по флангах, і Марлосом в центральній зоні, чого раніше не було помітно за «Шахтарем». Крім того, сьомого номера донеччан використовували лише на глибокому підіграванні, уникаючи прямої участі в атаках, що теж можна було вважати новаторством. Варто відзначити й чудову гру Матвієнка на лівому фланзі оборони після заміни Ісмаїлі. Тобто, остаточний свій вигляд «гірникам» ще тільки належить знайти.

Першу частину зимового підготовчого процесу діючий чемпіон України завершив. Команда Луїша Каштру найближчим часом відправиться до Києва, після чого гравці отримають невеликий період відпочинку, який у другій день лютого 2020 го року зміниться на чергову порцію тренувань на турецьких полях.

Товариський матч.

Шахтар – Словацько – 1:0

Коваленко, 56

Шахтар: Пятов – Ісмаілі (Бондарь, 37), Матвієнко, Хочолава, Болбат (Кірюханцев, 87) – Степаненко (Маркос Антоніо, 75), Алан Патрік – Коноплянка (Коваленко, 55), Тайсон, Марлос (Тете, 75) – Мораєс (Сікан, 82).

Словацко: Трмал – Дівішек, Кадлец, Шимко, Рейнберк – Загустел, Гавлек, Саділек, Петржела – Навратіл – Дворжак.

Стадіон: «Regnum Sports Center» (Анталія, Туреччина)

ШАХТАР-СЛОВАЦКО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 14°C

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 49
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dar veter
Правильно Пятов в интервью сказал. : Главное вернуться без травм.
Ну какая разница в товарняках 1:0 или 0 :1 ??? Они ж для того и есть, а не для троллей
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ZloyDeda
Вау! Пэрэмога!
sergo2421956
Собрались два дэбила. Один круче другого.
sergo2421956
Собрались два дебила. Один лучше другого.
Evgene Boykinyuk
мощная атака, ничо не скажешь, прям разрывают всех в межсезонке.
Иван Грозный
это просто праздник какой-то(https://www.youtube.com/watch?v=Zp2dGxYDq7w)
Vipfishman2
Бамбасята просто рвут в клочья колхозничков ))) 🤣🤣🤣
Иван Грозный
это его процент ,как посреднику.
Evil
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил