Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 29 сiчня 2020, 01:25
18457
7

Динамо завершило першу частину зборів у Туреччині перемогою над Кайратом

Автор двох голів у ворота казахстанської команди не зміг завершити поєдинок через пошкодження

| Оновлено 29 сiчня 2020, 01:25
18457
7
Динамо завершило першу частину зборів у Туреччині перемогою над Кайратом
ФК Динамо Київ

Ось і добіг до завершення перший етап зимових тренувальних зборів сезону 2019/20 для київського «Динамо». Турецький Белек був місцем розташування та проведення контрольних поєдинків «біло-синіх» упродовж майже трьох тижнів, які відзначилися великим обсягом роботи над фізичним станом гравців, а також налагодженням призабутих за час різдвяних канікул зв'язок.

Віце-чемпіон України має серйозні наміри на весняну частину протистоянь на внутрішньому фронті, так що без проведення великої кількості товариських поєдинків не обійшлося. Графік був досить інтенсивним, а пари зустрічей, більшою мірою, були розділені менш ніж добою на відновлення. Так, на наступний ранок після гри проти новоспеченого чемпіона Білорусі – брестського «Динамо» (3:0) – на киян чекало протистояння з другою командою розіграшу чемпіонату Казахстану, який відносно нещодавно добіг до кінця розіграшу, алматинським «Кайратом».

Погода на берегах Середземного моря вирішила проводити столичний колектив сильною зливою. Футбольне поле спортивного комплексу «Глорія Спортс Арена Белек» впоралося з таким навантаженням лише частково, так що гравцям обох команд довелося боротися не тільки з втомою, а й з ногами, що в'язнули в мокрому газоні. Про будь-яку комбінаційну гру за таких умовах говорити не доводилося, а акцент був зроблений у бік довгих передач в надії на чіпких форвардів по обидві сторони спортивного майданчика.

Вигравати у верховій боротьбі вдавалося краще у нападника «Кайрата» з українським паспортом Есеоли. Саме його момент в середині першого тайму можна було вважати найбільш наближеним до забитого голу. Денис Попов втратив позицію під час загострюючої передачі з лівого флангу атаки суперника, у підсумку чого чого був змушений лише дихати в спину нападнику казахстанської команди, який вийшов сам на сам з Бойком. «Динамо» пощастило, що у Есеоли не склалося з виконанням удару в дальній верхній кут.

Потім, пішла незрозуміла грубість в діях гравців «Кайрата», які вирішили разом з ногами суперника виривати кожен м'яч в центрі поля. Ось і не дивно, що на такому тлі завівся Микола Шапаренко вже в заключній стадії поєдинку, хоча головний арбітр поєдинку і намагався знизити градус протистояння виписаними «гірчичниками».

На другий тайм Олексій Михайличенко випустив усіх наявних на лавці запасних виконавців, від чого гра киян в черговий раз може бути розглянута в двох паралельних гілках своєї течії. Другі «одинадцять» впоралися з подоланням оборони суперників. «Біло-сині» зуміли розтягнути захист як під час позиційного наступу, так і на контратаках, і футболісти «Кайрата» виявилися не готові до інтенсивності, що зросла наприкінці матчу.

Два практично ідентичних епізоди зумів завершити точним ударом в один дотик з центральної зони воротарського Ібрагім Каргбо. В обох ситуаціях передачу з правого флангу штрафний віддавав Віталій Буяльський, відрізнявся тільки автор підготовчого пасу: в першому епізоді, Караваєв вчасно перевів акцент, а під час другого голу довгий пас зі своєї половини віддав Андрієвський.

На превеликий жаль, у момент другого точного удару Каргбо, його наздогнав підкат захисника, який відчайдушно намагався перехопити передачу Буяльського. Форварда винесли з поля представники медперсоналу, після чого завантажили на електромобілі, і відвезли за межі технічної зони. «Динамо» завершувало в меншості, хоча Олексій Михайличенко і хотів спочатку зробити зворотню заміну Соля відразу після травми Каргбо. Що ж, такі ситуації теж не буде зайвим відпрацювати. Хоча певна кумедна хитрість в кінці матчу все ж мала місце бути. Владислав Кучерук, резервний голкіпер, надів форму польового гравця, і спробував свої сили в атаці. Столичний клуб довів гру до переможного кінця.

Тепер, на футболістів і тренерський штаб київського «Динамо» чекає виліт до Києва, який продовжиться чотириденною відпусткою, після чого Туреччина знову відкриє для столичного колективу свої футбольні поля для проведення другої частини тренувальних зборів.

Товариський матч.

Динамо – Кайрат – 2:0


Каргбо, 53, 74

 Абикен, 33, Тунгишбаєв, 43

Динамо: Бойко (Бущан, 46) – Миколенко (Вівчаренко, 46), Сирота (Кадар, 46), Попов (Забарний, 46), Кендзьора (Караваєв, 46) – Сидорчук (Буяльський, 46), Шепелєв (Кадірі, 46) – Де Пена (Піварич, 46), Цитаїшвілі (Андріевський, 46), Дуелунд (Шапаренко, 46) – Соль (Каргбо, 46, Кучерук, 88).

Кайрат: Покатилов – Суюмбаев, Дугалич, Аліп, Міканович – Астанов, Абікен, Адахаджиев – Тунгишбаєв, Есеола, Вжещинський.

Стадіон: «Глорія Спортс Арена Белек» (Белек, Туреччина)

ДИНАМО-КАЙРАТ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 21°C

Оцініть матеріал
(37)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
tank72063
Брависсимо!!
UKRAINE FAN
Вот это Михо завел машину! А все на него гнали)
gnt32
а где же коменты любителей подземным воин?
dar veter
Ибрагим -мл. конечно молодец. Но не станет ли он вторым Жерсоном?
Не угадал я.... Предрекал 3:1, но хоть разницу угадал)
Виталик Приз
Вот что значит бревно не в тиме)))))