Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 31 травня 2020, 13:52
10134
3

Реал Ов'єдо з Луніним в воротах відібрав очки у Жирони

Важкий виїзд до Каталонію для підопічних Хаві Росада завершився завоюванням важливого пункту

| Оновлено 31 травня 2020, 13:52
10134
3
Реал Ов'єдо з Луніним в воротах відібрав очки у Жирони
laliga.es
З недавніх пір іспанська Сегунда з лишком може захопити увагу українського поціновувача футболу черговим туром у своєму розіграші. Причина досить проста і відома кожному, хто хоч якось захоплений розвитком кар'єри голкіпера Андрія Луніна на Піренейському півострові. Страж воріт, що належить мадридському «Реалу», на поточний момент сезону набирається практики у другій за силою футбольній лізі Іспанії, захищаючи кольори досить скромного в своїх амбіціях теперішніх часів «Реала Ов'єдо» – претендента на потрапляння до зони вильоту у нижчий дивізіон.
 
Однак запрошення Андрія Луніна розглядали місцеві футбольні функціонери саме як можливість підняти бойовий своїх виконавців. Особливо актуальним цей момент був і з точки зору майбутнього «Реал Ов'єдо» виїзду до Каталонії, де у рамках 25-го туру «Карбайонцям» належало зіграти проти «Жирони», у якій зовсім інші плани на цей сезон. «Жірондінці» розглядають можливість поборотися в плей-офф за право повернутися до Прімери, куди вони вперше пробилися лише в сезоні 2015/16.
 
Команда гостей не стала приховувати від глядачів тактику на звітний поєдинок, і зі спокійною душею опустилася в глибину оборони вже з перших хвилин. Великі надії в таких ситуаціях покладаються саме на останній рубіж – голкіпера на лінії, так що приводів обговорити гру Луніна було вдосталь.
 
Головною проблемою Андрія в цій зустрічі стала присутність у складі суперників кращого бомбардира Сегунди на момент початку туру. Крістіан Стуані відразу позначив загрозу чужих воріт, коли на четвертій хвилині вибачив оборону «Ов'єдо» за позиційну помилку, промахнувшись ударом з розворотом корпусу трохи вище лівого верхнього кута воріт гостей. Наступний підхід Крістіана також ніс серйозну загрозу – тут вже прекрасно зіграв Лунін, відбивши удар низом від форварда з правої половини штрафного. «Жирона» навантажувала оборону суперників переважно ударами з середньої та дальньої дистанцій, що не складало проблем для українського голкіпера, якщо м'яч летів у рамку його воріт.
 
У кінці першої половини трапився цікавий епізод уже в штрафному господарів. М'яч відскочив в руку Моїкі при подачі з лівого флангу, однак арбітр не призначив пенальті навіть після проведення додаткової консультації з помічниками. Власне, це і був єдиний серйозний вихід «Реала Ов'єдо» зі своєї половини поля. Команда продовжила закриватися в обороні, а Луніну довелося ще трохи попрацювати, відбиваючи непростий удар Адая з правої половини штрафного.
 
На жаль, вже на початку другої половини Андрію довелося діставати м'яч з сітки власних воріт. Удар Стуані головою після подачі зі штрафного з лівого флангу у виконанні Гранеля не був у зоні досяжності голкіпера, так що цей момент залишиться на совісті оборони «Ов'єдо».
 
Однак гостям пощастило швидко відігратися. Удар зльоту від Техеро зі входу в центральну зону штрафного був настільки несподіваним для Ріесго, що м'яч буквально пройшов крізь його рукавички, та опинився в лівому нижньому кутку.
 
Добутий успіх «Карбайонці» вирішили не розвивати, знову опустившись на захист власних воріт. Лунін знову був змушений вступати в активну частину протистояння зі Стуані, однак іменитий форвард більше його не зміг засмутити. І тим не менше, Андрій не завершив матч без помарки. Знову вихід на середню дистанцію, знову помилка, ось тільки в цей раз знайшовся захисник, який зміг підстрахувати. В іншому ж – непоганий матч в загальну скарбничку впевненості нашого виконавця.
 
У наступному турі «Жироні» належить відправиться в гості до «Фуенлабради», а «Реал Ов'єдо» спробує вибратися із зони вильоту, куди потрапив за підсумком туру, в домашньому матчі проти «Альбасете».

Іспанська Сегунда. 25-й тур.

Жирона – Реал Ов’єдо – 1:1

 Стуані, 54 – Техера, 67

 Сауль Берхон, 43, Гумбау, 85  – Джиммі, 57, Борха, 75, Боланьо, 78

Жирона: Рієсго – Моїка, Мікель, Хуанпе, Маффео – Гранель (Хосабед, 82), Гумбау – Хайро (Брандон, 71), Адай (Гальяр, 86), Гарсія – Стуані.

Реал Овьедо: Лунін – Мосса, Боланьо, Карлос, Ньєто – Сауль Берхон (Ібра, 75), Джиммі (Борха, 64), Луісмі, Барсенас (Техера, 46) – Ортуньо, Саньяллі.

Арбітр: Сауль Айс Ріг (Шеффілд, Англія)

Стадіон: «Мунісіпал де Монтіліві» (Жирона, Іспанія)

Удари (у площину): 14 (5) – 5 (1)
Кутові: 5 – 3
Оффсайди: 3 – 1.

ЖИРОНА-РЕАЛ ОВ'ЄДО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 9°C

Оцініть матеріал
(39)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку
Футбол | 26 квітня 2024, 21:16 18
Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку

26 квітня Металіст обіграв Кремінь 2:1 у 6-му турі Першої ліги у Групі вильоту

Екс-гравець Ліверпуля: «Я подумував про те, щоб накласти на себе руки»
Футбол | 27 квітня 2024, 03:15 0
Екс-гравець Ліверпуля: «Я подумував про те, щоб накласти на себе руки»

Стівен Ворнок зробив відверте зізнання і розповів про свою кар'єру

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
StrikeX
Кращий матч Луніна за Овьедо. Гол навіть Буффон в кращі роки не взяв би.
Evgene Boykinyuk
один раз спас на выходе, в остальном сыграл надёжно. не знаю что ему нужно было сделать чтобы отбить пропущенным мяч.
dar veter
Сегунда до лампы.... Только АПЛ!
За Луниным многи следят и без привязки к стране.