Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 27 лютого 2021, 21:11
3707
11

Горан ПОПОВ: «Суркіс — людина з великої літери»

Колишній захисник «Динамо» відвідав товариський поєдинок киян з «Вардаром» (4:0)

| Оновлено 27 лютого 2021, 21:11
3707
11
Горан ПОПОВ: «Суркіс — людина з великої літери»
ФК Динамо Київ. Горан Попов

На товариський матч «Динамо» проти «Вардара» (4:0) завітав екс-динамівець Горан Попов. Після гри Горан розповів про час, проведений у Києві, чим зараз займається та багато іншого.

- Горан, нещодавно Ви завершили футбольну кар’єру. Чим зараз займаєтесь і які враження від перегляду матчу за участі двох рідних для Вас команд?
- Дуже приємно вас бачити! Зараз займаюся роботою в австрійській спортивній агенції. Я грав і в «Динамо», і за «Вардар», тому уболівав як за одну, так і за іншу команду. Байдуже, хто переможе. Головне, що такий матч відбувся. «Динамо» - це команда, у якій я грав, і досі її люблю, тому в мене тут дуже багато знайомих. Я дуже щасливий через сім років побачити всіх динамівців і поговорити з ними.

Першого, кого я побачив, зайшовши на стадіон, був Віктор Кашпур. Це людина, яку я дуже люблю. Звісно, усі люди, які працюють у «Динамо», - це мої улюблені друзі. Це клуб, у якому я провів дуже хороші часи, і для моєї кар’єри це був великий плюс.

Я залишаюсь у хороших відносинах з усіма, тому всі зі мною вітаються, і я сподіваюся, що це не останній раз, коли ми побачились. Я сподіваюся, що щороку, коли «Динамо» буде на зборах у Туреччині чи Іспанії, я буду приїзджати в гості і з радістю бачити цих людей. Також планую поспілкуватися з Олексієм Михайличенком. Зараз, як футбольний агент, був би дуже радий допомогти підписати хорошого гравця для «Динамо».

- Як футбольний селекціонер, кого з гравців македонської команди запропонували б «Динамо»?
- Не можу відповісти на це питання, оскільки не знаю, яка позиція потребує підсилення. Але можу сказати, що зараз є багато молодих талановитих хлопців. Наприклад, Леонід Ігнатов, центральний захисник Маріо Младеновскі, це гравці, з якими я зараз співпрацюю і яким по 17-19 років. Сьогодні я побачив цих футболістів, побачив, що у них є хороші якості. Якщо ми будемо працювати з «Динамо», буду дуже щасливий допомогти киянам.

- Кого б виділили серед динамівців у сьогоднішньому матчі?
- Зі складу «Динамо» мені дуже сподобався Віталій Буяльський, також виділив би голкіпера Георгія Бущана: коли йому було 16 років, ми разом їздили на збори, він дуже додав за останній час. Є багато молодих гравців, яких я не знаю, але в цій команді завжди хороші футболісти, і я зараз, як футбольний агент, буду більше дивитися матчі «Динамо». Звісно, я слідкую за єврокубковими поєдинками киян і впевнений, що з «Динамо» все буде добре. Раніше, коли ми грали – я, Нінкович, Вукоєвич, Мілевський, Алієв, Шовковський, Шевченко – це була топ-команда. Але бачимо сьогодні на табло результат 4:0, «Динамо» завжди було і залишається хорошою командою.

- Ви вже згадали про Артема Мілевського, на днях він отримає можливість зіграти проти своєї рідної команди.
- Учора йому телефонував, з ним я теж побачуся і планую також прийти 27-го січня на матч. Не представляю, як він буде грати проти «Динамо». Шість місяців тому я закінчив кар’єру, і якби я сьогодні грав за «Вардар», я, напевно б, відмовився вийти на поле проти «Динамо», тому що не хотів би грати проти рідної для себе команди.

До речі, хотів передати великий привіт президенту «Динамо» Ігорю Суркісу, я завжди згадую його. Це людина з великої літери, так кажу не лише я, а й ті футболісти, які грали раніше і грають донині. Він допоміг дуже багатьом футболістам і зробив їхні родини щасливими.

- У «Динамо» Ви грали на лівому фланзі оборони. Зараз на цій позиції грає Віталій Миколенко, один із найкращих гравців в Україні. Встигли оцінити його гру?
- Так, я побачив, що це дуже хороший гравець. Він добре рухається і біжить в обидві сторони. Дуже важливо, що він підключається до атаки і швидко повертається в оборону.

- Ви провели два сезони в англійській Прем’єр-лізі. Які ваші враженння від перебування в Англії?
- Перший сезон я грав. У другому сезоні майже не виходив на футбольне поле, оскільки змінився головний тренер та спортивний директор і ніхто з тих шістьох гравців, які перебували в оренді, не грав. Потім я повернувся до Македонії, аби там залишитися і присвятити більше часу своїй сім’ї, тому що 12 років я майже не був біля них, постійно матчі, збори, тренування. В Англії топ-футбол, це рівень гри, який значно вищий, кожен футболіст повинен відчути це на собі.

- Рівень клубів, рівень футболістів, атмосфера на трибунах. Ви можете сказати, що це наразі найкращий чемпіонат?
- Так, особисто для мене це найкращий чемпіонат у світі. Я багато де грав - в Україні, Нідерландах, Бельгії, Греції, але такого рівня, як в Англії, немає ніде, це взагалі «космос». Коли в мене з’явився такий шанс, Ігор Михайлович намагався мене залишити, оскільки Олег Блохін казав, що я йому потрібен, але я його переконав у тому, що хочу грати в Англії і він мене зможе продати після цього. Однак усе змінилося і вийшло трохи інакше, я залишився в Македонії. Проте найголовніше - аби всі ми були здорові і щасливі. Я бажаю «Динамо» те ж саме, і футболістам, і людям, які там працюють.

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
axylinam
Полностью согласен-Суркис человек с большой буквы Г
D.Lanskoy
Верно, никто бы и не знал Горана Попова, если бы его из какой-то дупы не вытащил Суркис. Неудивительно, что для него Суркис - человек с большой буквы. А для болельщиков Динамо он человек, который получил команду безоговорочного лидера Украины и топ-клуб Европы и сделал ее командой, которая не выходит в Лигу Чемпионов, не может выиграть у Лугано и проигрывает Мальме в Лиге Европы, а в чемпионате позади Зари и Десны. Без эмоций, только факты.
Vadya
Буквы разные бывают.
Evgene Boykinyuk
что суркис сделал полезного для общества, тем что наварился на нём, ахренеть большой человек.
Evgene Boykinyuk
Он помог очень многим футболистам и сделал их семьи счастливыми.
---
Да, сделал их семьи счастливыми, за счёт других семей.
Evgene Boykinyuk
ничто не берётся ниоткуда и не уходит в никуда. если у кого-то денег слишком много, у кого-то их слишком мало, благодаря человеку с большой буквы.
norma_zap
Суркис - президент известного футбольного клуба, основная задача перед президентом любого спортивного клуба это успешность. Начало 90-х ДК- гегемон украинского футбола, на базе которого был успех в 97-99 гг в Европе. Сейчас - ???
Evgene Boykinyuk
каюсь, теперь я действительно зафлудил новость, кто такой суркис и так все понимают.
Сергей Иванамофф
Прям мистер Позитив, аж противно. Всем лизнул.