Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 06 липня 2021, 22:13
3366
1

Київ-Баскет – Зволле. Прогноз та анонс на матч Кубка ФІБА

Перемога максимально наблизить киян до виходу в чвертьфінал єврокубка

| Оновлено 06 липня 2021, 22:13
3366
1
Київ-Баскет – Зволле. Прогноз та анонс на матч Кубка ФІБА
Київ-Баскет

Поєдинок «Київ-Баскет» - «Зволле» відбудеться у середу, 22 січня, в Києві. Початок гри у Палаці Спорту о 19.00.

Після двотижневої перерви столичний «Київ-Баскет» поновлює єврокубкові баталії домашнім матчем з аутсайдером групи К - нідерландським «Зволле». Перемога над представником Бенілюксу може стати для киян шостою поспіль в Кубку ФІБА і четвертою поспіль на другому груповому етапі турніру.

У першому матчі між командами, який відбувся 11 грудня в Нідерландах, віце-чемпіон України здобув непросту перемогу з рахунком - 77:68. Найкращими в складі київського клубу стали Кейсі Шепард (24 очки + 5 підбирань + 4 передачі, 22 бали рейтингу ефективності) і Сергій Павлов (12 очок + 6 підбирань, 12 балів рейтингу ефективності). У команди з Нідерландів хорошою грою відзначилися захисник Шеррон Дорсі-Волкер (20 очок + 2 підбирання + 3 передачі, 20 балів рейтингу ефективності) і бігмен Моххамед Херразі (13 очок + 2 підбирання + 3 передачі, 10 балів рейтингу ефективності).

Після гри з «Київ-Баскетом» нідерландці зазнали ще двох поразок в Кубку ФІБА і на даний момент замикають групу К. Але, якщо виїзний поєдинок проти «Вентспілса» був відданий без варіантів - 74:111, то в домашній грі проти угорського «Кьорменда» баскетболістам «Зволле» трохи не вистачило до першої перемоги в другому груповому етапі єврокубка. Матч був програний в овертаймі з рахунком - 90:94.

За підсумками дев'яти зіграних матчів в турнірі (шість ігор на першому етапі + три поєдинки у другому раунді) найрезультативнішими гравцями у складі «Київ-Баскета» є Кейсі Шепард (15,6 очок за гру) і Богдан Близнюк (12,2 набраних пункти в середньому за матч). У «Зволле» в аналогічній номінації лідирує Шеррон Дорсі-Волкер (17,8 очок в середньому за поєдинок), а слідом за ним йдуть захисник Мартез Волкер і гравець передньої лінії Ноа Долмен. У обох баскетболістів по 15,1 набраних пунктів в середньому за матч.

Куди краще, ніж в Кубку ФІБА, у «Зволле» йдуть справи у внутрішньому чемпіонаті. У першості Нідерландів суперники «Київ-Баскета» утримують перший рядок в турнірній таблиці з показником в тринадцять перемог і дві поразки. Але своїх найближчих переслідувачів з «Гронінгена» підопічні Хермана ван дер Белта, який на різних посадах працює в клубі з моменту його заснування в 1995 році, випереджають лише за відсотком перемог (у «Гронінгена» також тринадцять перемог при трьох поразках). Варто відзначити, що основному конкурентові «Зволле» програв зовсім нещодавно: 12 січня в поєдинку внутрішньої першості суперники «Київ-Баскета» на домашньому паркеті розгромно поступилися «Гронінгену» - 69:98.

В цілому, старт 2020 року для голландського клубу не задався. У трьох зіграних поєдинках у «Зволле» дві поразки (по одній в чемпіонаті Нідерландів і в Кубку ФІБА) і лише одна перемога (у внутрішній першості). Чого не скажеш про «Київ-Баскет». Столичний клуб в році, що наступив, ще не знав прикрості поразок, вигравши по одному поєдинку в Кубку України і Кубку ФІБА, і додавши до них три вікторії в чемпіонаті Суперліги.

Перемога над «Зволле» дозволить «Київ-Баскету» закріпитися на першому місці в групі і максимально наблизить киян до виходу в наступний раунд єврокубка. А при вдалому збігу обставин (домашня перемога «Вентспілса» над «Кьормендом» в паралельному матчі) і зовсім дозволить підопічним Айнарса Багатскіса сміливо готуватися до чвертьфінальних поєдинків Кубка ФІБА. Але і суперника недооцінювати не варто, адже для «Зволле» київський поєдинок буде останнім шансом зачепитися хоч за якісь шанси на вихід з групи.

Прогноз Sport.ua: перемога «Київ-Баскета»

Sport.ua проведе текстову трансляцію матчу Київ-Баскет - Зволле.

Зробити ставку
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Трубін не врятував у серії пенальті. Марсель пройшов Бенфіку
Футбол | 19 квітня 2024, 00:51 12
Трубін не врятував у серії пенальті. Марсель пройшов Бенфіку

Французька команда виграла чвертьфінал ЛЄ

Анчелотті оцінив матч з Манчестер Сіті, в якому Лунін двічі відбив пенальті
Футбол | 18 квітня 2024, 07:15 1
Анчелотті оцінив матч з Манчестер Сіті, в якому Лунін двічі відбив пенальті

Карло прокоментував перемогу «Реала» у матчі-відповіді 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Oleg.
Стільки накалякали, а вишню на торт не поклали.. Де таблиця ?