Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 21 сiчня 2020, 16:42
3448
6

КАШТРУ: «Завжди все залежить від гравців – ні в якому разі не від тренера»

Наставник «Шахтаря» – про повернення з оренди Кірюханцева і Вакули

| Оновлено 21 сiчня 2020, 16:42
3448
6
КАШТРУ: «Завжди все залежить від гравців – ні в якому разі не від тренера»
ФК Шахтар Донецьк. Луїш Каштру
Головний тренер донецького «Шахтаря» Луїш Каштру розповів про старт зимової підготовки в Белеку і повернення з оренди Фернандо, Кірюханцева і Вакули.
 
– Зазвичай «Шахтар» виходив з відпустки раніше, проте цього року перший тренувальний збір розпочався 20 січня. Чому?
– Це пов’язано з тим, що нам необхідно в другій частині сезону. Сподіваємось пройти якнайдалі в Лізі Європи. До матчу з «Бенфікою» чотири тижні. Треба, щоб команда була неперенавантаженою до відновлення сезону, однак при цьому цілковито готовою й свіжою. Якщо б ми тренувалися п’ять або шість тижнів, хлопці могли саме бути перенавантаженими. Так робити не можна в жодному разі. Попереду в нас багато товариських матчів і достатньо часу на підготовку. Ми не працюємо за певною схемою, а робимо те, у що віримо. Гадаю, це найкращий спосіб потім виступити належним чином – як у першій грі чемпіонату з «Десною», так і з «Бенфікою» в Лізі Європи.
 
– Кирюханцев та Вакула повернулись з оренди в «Маріуполі», у Фернандо в Португалії не все склалося. Чи розраховуєте ви на них у сезоні?
– У футболі слід жити сьогоднішнім днем, усе має бути покроково. Завжди все залежить від самих гравців – у жодному разі не від тренера. Важливо, як футболіст себе виявляє. Те, що хлопці здійснили до сьогодні, плюс те, що вони продемонструють під час зборів, визначить їхнє майбутнє. Зараз я їх не оцінюю. Знаю, чого вони варті. Нині ми спостерігаємо і побачимо, як хлопці покажуть себе в другій частині сезону.
 
– Чому ви взяли на збір саме їх серед усіх орендованих? Завдяки яким властивостям?
– Ці гравці є міцними фізично, технічно, тактично й психологічно. Ми відзначили, що вони перебувають дещо на іншому рівні порівняно з рештою. Наразі все залежить від того, як хлопці покажуть себе з нами. Часом в іншому контексті або клубі футболісти виявляють себе добре, а в нашому, за більшої конкуренції, можливо, не віднаходять усіх кондицій, аби розкритися на сто відсотків. Хочемо за ними поспостерігати, щоб зрозуміти, чи зуміють вони бути на одному рівні з іншими. У гравця має бути кілька талантів, якостей, він повинен цілковито відповідати «Шахтарю». А пізнати його краще можна, лише попрацювавши з ним. Часом вам дуже складно говорити щодо футболістів, адже ви не перебуваєте з ними щодня, як ми. Зараз ми працюємо разом, і згодом я зможу дати оцінку кожному.
 
Нагадаємо, перший контрольний матч на зборах в Туреччині «Шахтар» проведе 25 січня проти польського «Леха».
 
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
johnDNK
Комментаторы от бога...
Не от тренера зависит кто из взятых на сборы новичков себя лучше проявит, так понятно?
Если нет говорите перефразирую...
Тарас Пипко
От тренера не зависит ничего если тренер мудак.
Валерий Васильевич яркий пример когда от тренера зависит почти все.
Valentina Timoshhenco
Если в тебя в обойме 10 висококласних футболистов то много чего зависит от тренера статегия план на игру по его словам тренер вобще не нужен а за что деньги плучаешь.
George Abuladze
Физрук португальский, не понимаю, какую игру он хочет поставить команде? Всей командой в защите сидеть, как с Аталантой? Его надо было еще после той игры выгнать из команды