Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 21 сiчня 2020, 05:54
23211
21

Динамо здобуло першу перемогу на зборах у Туреччині

Колектив Олексія Михайличенка втримав перевагу над бакинським Нефтчі

| Оновлено 21 сiчня 2020, 05:54
23211
21
Динамо здобуло першу перемогу на зборах у Туреччині
fcdynamo.kiev.ua
Віце-чемпіон України знаходиться в стані активної підготовки до другої частини сезону ось вже десять календарних днів. Місцем проведення тренувальних зборів керівництво київського «Динамо» вирішило обрати не зовсім звичну локацію – турецький Белек та його околиці змінили іспанську Марбелью, де «біло-сині» проводили підготовку до весни кілька сезонів поспіль.
 
Змінився й сам підхід до побудови програми зборів. Акцент було зроблено на більшій кількості контрольних поєдинків, що в умовах обмеженої кількості відведеного часу може означати лише одне – «Динамо» буде досить часто з'являтися перед об'єктивами телекамер у безпосередньо робочій обстановці. І перший матч підопічні Олексія Михайличенка вже встигли провести, розписавши мирову з польською «Легією» (1:1), після чого киянам було відведено менше доби на відновлення, і вже готувався не менш цікавий суперник. Віце-чемпіон Азербайджану, бакинський «Нефтчі», з яким «Динамо» зустрічалося в останній раз влітку 2014-го року (2:2).
 
Дискретний перший тайм з прийнятним результатом, який точно не був наріжним каменем у звітній зустрічі, за його підсумком – інших слів оцінці гри киян було складно підібрати після завершення 45-и хвилин ігрового часу. Початок був багатообіцяючим, адже азербайджанського суперника вдалося міцно притиснути до його володінь, результатом чого став швидкий м'яч. Де Пена прострілив низом від лицьової на лівому фланзі атаки, а на вістрі комбінації несподівано опинився Віталій Миколенко. Миттєвий удар під опорну ногу голкіперу був влучним.
 
Не минуло й десяти хвилин, як «Динамо» вдалося провести другий результативний випад. Точний удар Назарія Русина стався в результаті низки вдалих для підопічних Михайличенка подій. Відчайдушний стрибок у спробі нанести удар від Де Пени перевів подачу Караваєва з правого флангу в сторону воріт, однак м'яч через гольову лінію не пропустив один з центральних захисників «Нефтчі». На щастя, Русин виявився на шляху невдалої спроби виносу, і спокійно добив футбольний снаряд під поперечину.
 
Однак настільки впевненим у своїх діях «Динамо» було лише в першій половині тайму. Незабаром після другого голу, пішли невимушені помилки під час простих передачах у центрі поля, що унеможливило просування до чужих воріт. Допускалися огріхи й в обороні, а свій найкращі моменти в таймі бакинці мали після двох помилок Кадірі. Ганця довелося страхувати Кадару і Бущану під час спроб Дабо і Аласгарова вискочити сам на сам.
 
На другий тайм «Динамо» вийшло з повністю оновленим складом, і довгий час боролося з процесом звикання футболістів до футбольного поля. Олексій Михайличенко не став нічого вигадувати, так що першу половину звітної зустрічі відіграли футболісти, які закінчували матч проти «Легії», після чого справу завершували ті виконавці, який починали гру проти польської команди. Все просто.
 
Однак не так однозначно зіграла саме друга комбінація виконавців. Відсутність «свіжості» в ногах скувало киян в атаці, так що, крім пари дальніх ударів від Цітаішвілі, «Динамо» нічого не запропонувало опонентам. Замість цього, бакинцям вдалося вразити ворота тепер уже Дениса Бойка. Удар Плателласа з-за меж карного майданчика на правому його фланзі був не з найсильніших, проте голкіпер не побачив первісну загрозу, за підсумком чого зумів лише підправити траєкторію польоту м'яча в лівий від себе кут. Від психологічно неприйнятної нічиєї киян врятувала штанга. У лівий каркас воріт відправив м'яч Дабо, не зумівши завершити вихід один на один з Бойком в середині другого тайму. Більшого команди вже не змогли створити, тому «біло-сині» змогли записати собі в актив першу перемогу на зборах.
 
Наступним суперників для київського «Динамо» на тренувальному зборі у Белеку стане північномакедонскій футбольний клуб «Вардар», також, як і «біло-сині» – віце-чемпіон своєї країни, проте є лідером поточної першості. Гра запланована на 16:00 23-го січня 2020-го року.

Товариський матч

Динамо – Нефтчі – 2:1

 Миколенко, 12, Русин, 19 – Плателлас, 70

Динамо: Бущан (Бойко, 46) – Караваєв (Піварич, 46), Кадірі (Шабанов, 46), Кадар (Сирота, 46), Миколенко (Кендзьора, 46) – Де Пена (Цитаишвілі, 46), Андрієвський (Шепелєв, 46), Буяльський (Сидорчук, 46), Дуелунд (Шапаренко, 46) – Каргбо (Вербич, 46), Русин (Соль, 46).

Нефтчі: Агаєв (Маммєдов, 46) – Жерьє, Мбоджи, Станковіч – Ахундов – Мустіварі (Кане, 46), Махмудов – Аласгаров – Наріманчахан, Дабо, Плателлас.

Стадіон: «Глорія Спортс Арена Белек» (Белек, Туреччина)

ДИНАМО-НЕФТЧІ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 11°C

Оцініть матеріал
(47)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Шахтар у Святошині провів тренування, готуючись до гри з ЛНЗ
Футбол | 25 квітня 2024, 23:23 0
ВІДЕО. Шахтар у Святошині провів тренування, готуючись до гри з ЛНЗ

За два дні на оранжево-чорних чекає матч чемпіонату України у Черкасах

Стало відомо, за скільки Наполі планує купити українську зірку Жирони
Футбол | 25 квітня 2024, 21:21 6
Стало відомо, за скільки Наполі планує купити українську зірку Жирони

Артем Довбик зацікавив італійський клуб

Коментарі 21
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
gnt32
пока тренировки и спаринги,пока втягиваются об "игре" официалы покажут.
Сергей Иванамофф
Удержал победу! Дожили!
Уверенные победы уже даже над середняками недостижимая мечта.
Ace Ventura
смотрел матч и вывод такой, что они играть в футбол не умеют! мяч для футболистов - это то, что они не могут обуздать! не могут пасс дать точно, не могут его обработать, ударить не могут, техники ноль и все остальное нулячие по всем параметрам! команда развалена до полного краха! Эта команда больше не сможет создавать какую то конкуренцию в Евро Кубках потому что там даже плохие команды уже сильнее Динамо! Клуб довели до полной разрухи! Больно на это смотреть!
Bond
политика Динамо вообще уникальна, те кто забивают того сплавляют куда то в аренду либо продают... на прошлых сборах Русин был лучшим по количеству забитых мячей, так нет нужно отдать в аренду, даже шанса не давали в офиц играх, вот и результат с деревянным-мельдонием-Бесединым. Помню купили когда то Гильерме, парень в первом или втором матче положил хет-трик в ворота Карпат и всё, ппц... Нам такой не нужен - отдали в аренду, а потом продали в московское ЦСКА, где он норм играл. И ещё кучу таких примеров можно привести... Сурок разрушает великий клуб. Валерий Васильевич в гробу переворачивается от их игры..
УАФ– М а ф і я!
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
axylinam
Я думал Динамо 5:0 их порвёт,но 2:1 тоже нормально
fifadinamo
Полундра!!! Де сейчас наша сборная и Андрей Николаевич?
fifadinamo
Ярмоленко с Вест Хема свалил непонятно
fifadinamo
И Малиновский за аталанту пишут не играл непонятно
fifadinamo
Второй товарняк и нема Цыганкова Виктора Витальича непонятно
Maccceo Plex Plex
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Yury Velykykh
" удар від Де Піни,Де Піна прострілив..."А у яких футбілках грало Динамо?
Ukraine
С почином
Тупо отскочили
Evgene Boykinyuk
победа, уряяя