Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 20 сiчня 2020, 06:29
2889
0

Бінем вперше в кар'єрі виграв Мастерс

У захоплюючому фіналі Стюарт переміг Картера

| Оновлено 20 сiчня 2020, 06:29
2889
0
Бінем вперше в кар'єрі виграв Мастерс
Нинішній «Мастерс» видався несподіваним у багатьох сенсах. У фінал головного нерейтингового турніру сезону пробилися Алістер Картер і Стюарт Бінем. Третій рік поспіль перемогу повинен був здобути новий гравець: в позаминулому році Марк Аллен вперше виграв тут, в минулому - Джадд Трамп.
 
Алі взагалі не повинен був брати участь в турнірі, оскільки займав 17-е місце в світовому рейтингу. Однак через відмову Ронні О'Саллівана отримав запрошення. І потрапив на «Мастерс» 13-й раз в кар'єрі. Попередній досвід Картера був невеселим: 9 раз вилітав в першому ж раунді і вище чвертьфіналу не пробивався.
 
Схожа статистика була і у Стюарта: 14-й номер світового табеля про ранги в «Мастерсах» брав участь 10 разів, і 8 разів припиняв боротьбу в перший же ігровий день.
 
Цього разу обидва дісталися до головного поєдинку. Картер по шляху до фіналу обіграв Марка Селбі, Джона Хіггінса і Шона Мерфі. Бінем розібрався з Марком Вільямсом, Кайреном Вілсоном і Девідом Гілбертом.
 
Фінальний поєдинок здорово почав Алістер, в першому ж фреймі оформив сенчурі (до слова, до цього на турнірі ні у нього, ні у його суперника сотенних серій не було!). Після цього гравці обмінювалися партіями і довели рахунок до 3:2 на користь Картера. Однак на перерву лідером пішов Стюарт: він взяв три фрейми поспіль - 5:3 на його користь.
 
Другу частину матчу знову краще почав Алі - він виграв 4 партії, в т.ч. оформивши ще один сенчурі. Тепер уже Бінем виявився в ролі наздоганяючого - 5:7. І Стюарт показав, що такими перепадами його не вибити з колії. Він зрівняв рахунок і нестримно просувався до перемоги, завершивши поєдинок ефектно - своєї першої сотенної серією!
 
10:8 - Бінем виграв свій перший «Мастерс» в кар'єрі. У віці 43-х років він став найстарішим переможцем за всю історію турніру (Рей Ріардон в 1976-му був на 5 місяців молодше). Крім того, Стюарт отримав головний приз в розмірі 250 тис. фунтів (Картер як фіналіст - 100 тис.).

 
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Куртуа розповів, коли повернеться у стрій і висловився про Луніна
Футбол | 23 квітня 2024, 20:17 0
Куртуа розповів, коли повернеться у стрій і висловився про Луніна

Бельгієць розповів, що нікуди не поспішає

Зінченко доклався. Арсенал знищив Челсі з Мудриком на Емірейтс
Футбол | 23 квітня 2024, 23:59 38
Зінченко доклався. Арсенал знищив Челсі з Мудриком на Емірейтс

Команда Артети святкувала найбільшу перемогу в історії стосунків між цими колективами

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.