Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Легка атлетика
|
1132
0

У Києві відбувся Меморіал Миколи Батруха та Бориса Юшка

У столиці пройшли традиційні легкоатлетичні змагання

У Києві відбувся Меморіал Миколи Батруха та Бориса Юшка
uaf.org.ua

У Києві відбулися традиційні легкоатлетичні змагання, присвячені пам’яті Заслужених тренерів України Миколи Батруха та Бориса Юшка. Як і в попередні роки, головні організатори та учні наставників – Сергій Копанайко та Сергій Бородін – зробили акцент виключно на спринтерських та бар’єрних дисциплінах. Також в рамках змагань проводилися чемпіонат Києва серед юніорів та юнаків у приміщенні, а ще – олімпійський урок за програмою «Дитяча легка атлетика ІААФ», який провели наша уславлена атлетка Анна Тітімець та сертифікована тренерка проекту Ліана Копилова.

Традиційно в Меморіалі взяли участь багато топових українських легкоатлетів, а також гості зі Словаччини. З результатів 8,19 у забігу та 8,18 у фіналі розпочала сезон провідна вітчизняна бар’єристка Анна Плотіцина з Київщини. Це дозволило їй впевнено перемогти. Найближча переслідувачка – киянка Ганна Чубковцова – відстала на 16 сотих. Третьою стала київська багатоборка Рімма Буйненко (Гордієнко) – 8,48. Красиву боротьбу подарували глядачам у фіналі на цій дистанції чоловіки. У підсумку киянин Артем Шаматрин усього на одну соту секунди випередив багатоборця з Запорізької області, багаторазового призера чемпіонатів світу Олексія Касьянова – 7,89 та 7,90 відповідно.

Не менш запеклою була боротьба на «гладкій» 60-метрівці. У чоловіків киянин Владислав Чепурний та Ігор Бодров з Харківщини показали однаковий час (6,83), і лише фотофініш віддав перевагу Чепурному (зазначимо, що у забігу він показав результат 6,82). У жінок перемогу здобула Вікторія Ратнікова з Запорізької області (7,42), яка випередила призерку чемпіонату світу зі стрибків у довжину Марину Бех-Романчук (7,45) та чемпіонку Європейських ігор киянку Тетяну Мельник (7,51). Бігла Тетяна в цей день і більш властиву для себе 200-метрівку – з часом 24,26 впевнено перемогла.

На жіночій чотирьохсотметрівці проводилося два фінальних забіги. У першому з них перемогу святкувала Анастасія Бризгіна з Запорізької області (54,94), а другою стала вінничанка Олена Яновська (57,64), більш знайома нам по виступам у бар’єрному спринті. У другому фіналі найкращою (і найкращою загалом) стала киянка Яна Качур – 54,46.

Традиційно до програми цих змагань було включено не властиву для приміщень дистанцію 400 метрів з бар’єрами. Її виграли киянка Наталя Пироженко-Чорномаз (59,81) та Денис Нечипоренко з Черкаської області (51,66).

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гравець Реала заявив, що гол Барселони у ворота Луніна мали скасувати
Футбол | 24 квітня 2024, 07:31 2
Гравець Реала заявив, що гол Барселони у ворота Луніна мали скасувати

Тоні Кроос вважає, що Андреас Крістенсен притримував його під час забитого м'яча

Лунін сумнівається, чи залишатись у Реалі. Є пропозиції від трьох грандів
Футбол | 23 квітня 2024, 13:45 31
Лунін сумнівається, чи залишатись у Реалі. Є пропозиції від трьох грандів

Український воротар влітку може перейти в іншу команду

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.