Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Бельгія
| Оновлено 18 сiчня 2020, 23:54
3193
2

Безус і Пластун взяли участь у перемозі Гента над Мускроном

Саме після виходу Романа на заміну, «буйволи» зуміли остаточно дотиснути суперників

| Оновлено 18 сiчня 2020, 23:54
3193
2
Безус і Пластун взяли участь у перемозі Гента над Мускроном
twitter.com/KAAGent
Нетривалу паузу взяли команди-учасниці бельгійської Ліги Жюпілер після урочистих заходів, присвячених святкуванню Різдва. Однак до справ на внутрішній арені все одно треба було, рано чи пізно, повертатися, тому проведення 22-го туру національної першості не змусило себе довго чекати.
 
Велика частина українських уболівальників уже встигла змиритися з тим фактом, що інтерес бельгійський чемпіонат викликає досить високий. Пов'язано це з великим «десантом» наших співвітчизників, які отримують незамінний досвід європейських виступів безпосередньо у серці Старого Світу. Одним з найбільш масових притулків у цьому плані є футбольна частина «Королівської спортивної асоціації Гент», у якій виступають відразу троє українців: Роман Яремчук, Роман Безус та Ігор Пластун. В цілому ж, в Бельгії вже звикли вимірювати все «королівським» розмахом, так що в рамках звітного туру можна було спостерігати протистояння «королів» з Гента і Мускрона. Повна назва останнього клубу – «Руаяль Мускрон-Перувельз».
 
Початок зустрічі був повністю за господарями. «Буйволи» якісно зуміли використовувати розриви між лініями у суперника, які виникли в той момент, коли підопічні Торупа вирішили перемкнути увагу з флангів на простір перед чужим штрафним. Як результат, розрізну передачу через центр оборони суперників у ліву половину штрафного від Квілітаї з легкістю зумів конвертувати в гол Депуатр. Форвард впевненим ударом повз голкіпера реалізував ситуативний вихід один на один.
 
Невимушена гра відразу після забитого м'яча практично миттєво серйозно відгукнулася «Генту». Олінга просто розривав правий фланг оборони господарів, де йому не міг нічого протиставити в швидкості ривка Кастро-Монтес. Ось і довелося Ігорю Пластуну неодноразово лягати в підкат з метою заблокувати удари камерунського нападника зі смертельно небезпечних дистанцій.
 
Довелось добряче попотіти і Камінські, адже не одними ривками з м'ячем загрожував воротам суперників Олінга. Фланговий нападник навіть спробував запустити м'яч за комірець голкіперу «Гента» ударом метрів з 30-ти, однак Камінські демонстрував якісну реакцію в досить складних ситуаціях. Удари Бойя і Осабютея також виявилися відбиті стражем воріт господарів. Під свисток арбітра на перерву гра дещо заспокоїлася, що дозволило підопічним Йесса Торупа завершити перемогою першу половину, незважаючи на її досить складний процес.
 
Після перерви «Гент» допустив схожу помилку втрати концентрації, і правий фланг оборони «буйволів» під натиском швидкісних суперників провалився остаточно. Олінга якісно підставив спину Кастро під час вкидання з-за бокової, Пьетрак увірвався у зону, що звільнилася на лівому фланзі чужого штрафного, Пластун не пішов його зустрічати, Овусу не встиг накрити. У підсумку, простріл уздовж кордону воротарського був завершений ударом в один дотик від Осабютея.
 
Треба було «Генту» відіграватися в терміновому порядку, для чого й було кинуто до бою Безуса. І якщо під час другого взяття воріт «Мускрона» Роман не прийняв участь: Офое отримав м'яча на правому фланзі чужого штрафного, звідки викотив на порожні ворота на Давіда. То в третьому голі «український слід» мав місце бути. Безус відіграв в глибину лівого флангу на Мохаммаді, який видав точний навіс до входу у воротарський, де під час гри на перехопленні помилився Бутез, а його помаркою скористався все той-таки Давід, впевнено проштовхнувши м'яча в сітку з близької відстані. Був ще один непоганий момент, який упустив за підсумком промаху під час удару з-за меж штрафного Безус, і гру можна було впевнено підводити до кінця.
 
У наступному турі бельгійської Ліги Жюпілер «Гент» зіграє вдома проти екс-клубу Руслана Малиновського – «Генка», а Мускрон постане перед рідною публікою в грі з «Сент-Трюйденом».

Бельгійська Ліга Жюпілер. 22-й тур.

Гент – Мускрон – 3:1

 Депуатр, 9, Давід, 74, 78 – Осабютей, 51

 Овусу, 40 – Осабютей, 56, Періца, 89

Гент: Камінські – Мохаммаді, Кастро-Монтес, Нгадеу, Пластун – Овусу (Безус, 60), Оджиджа-Офое, Кумс (Маррех, 87) – Давід – Квілітая (Чакветадзе, 76), Депуатр.

Мускрон: Бутез – Пьєтрак, Году, Де Медіна, Циранні – Мохаммед (Ван Дурмен, 77), Гарсія, Бойя – Олінга (Антонов, 77), Періца, Осабютей (Іпполіто, 90).

Арбітр: Ніколя Ляфордж (Бельгія)

Стадіон: «Геламко Арена» (Гент, Бельгія)

Удари (у площину): 9 (6) – 9 (4)
Кутові: 1 – 5
Оффсайди: 2 – 0.

ГЕНТ-МУСКРОН. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 3°C

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін сумнівається, чи залишатись у Реалі. Є пропозиції від трьох грандів
Футбол | 23 квітня 2024, 13:45 31
Лунін сумнівається, чи залишатись у Реалі. Є пропозиції від трьох грандів

Український воротар влітку може перейти в іншу команду

Букмекери назвали ще одного несподіваного претендента на трансфер Довбика
Футбол | 23 квітня 2024, 03:55 0
Букмекери назвали ще одного несподіваного претендента на трансфер Довбика

Найбільш вірогідним наступним клубом у букмекерських контор є Челсі, далі – Арсенал...

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Golhrenshtanga
Почему в заявке не было Яремчука