Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 17 сiчня 2020, 18:54
2543
0

Мастерс- 2020: Мерфі і Картер розіграють путівку в фінал

У Лондоні триває найпрестижніший нерейтинговий турнір зі снукеру

| Оновлено 17 сiчня 2020, 18:54
2543
0
Мастерс- 2020: Мерфі і Картер розіграють путівку в фінал
The Masters 2020

В четвер, 16 січня, визначилися перші півфіналісти турніру. У денній сесії Шон Мерфі відзначився перемогою 6-3 над Джо Перрі, а ввечері Алі Картер переграв з тим же рахунком Джона Хіггінса. Обидва півфіналісти вже гарантували собі по 60000 фунтів і залишаються в гонці за головним призом - 250000 фунтів. Мерфі при цьому залишається єдиним чемпіоном турніру в розіграші цього року.

 Шон Мерфі (Анг) - Джо Перрі (Анг) - 6:3

Після посіву мало хто чекав побачити пару Мерфі - Перрі в чвертьфіналі, але Шон і Джо успішно розправилися з головними фаворитами турніру (Трампом і Діном) у першому раунді.

У стартовому фреймі Маг зробив півсотенний брейк і вийшов вперед у матчі. Потім він мав шанс подвоїти перевагу, але серія обірвалася на 60 очках, а Перрі виконав відмінний кліренс, вирвавши перемогу на останній чорній кулі. Більше до перерви Джентльмен фреймів не набирав: 3-1 на користь Мерфі. Після паузи Джо відіграв одну партію, але Шон блискучою сотнею в 120 очок встановив рахунок 4-2.

Вирішальним моментом матчу можна назвати перемогу Мерфі в сьомому фреймі. Перрі мав декілька шансів виграти партію, справа дійшла до останньої чорної кулі, яку забив Шон. Відігратися з рахунку 5-2 Джентльмен вже не зумів. Незважаючи на перемогу Джо у восьмому фреймі, Мерфі закінчив матч у дев'ятому 6:3.

Після гри Шон був задоволений своєю грою і проходом до півфіналу: «Я дивився чемпіонат Британії перед Різдвом і на те, яким нестримним був Дін Джуньху. Джо переміг Дина тут в першому раунді. Це означало, що я граю з тим, хто знаходиться в найкращій формі у своєму житті, не кажучи вже про те, що він був фіналістом турніру. Я знав, що він не боятиметься того, що відбувається навкруги, і що я повинен показати свою кращу гру. У деяких відрізках матчу я був близьким до своєї топ-форми. Пройшло багато часу, відколи я був у півфіналі цього турніру. Я виграв тут всього один матч після перемоги в 2015 році. Це подія, в якій я дуже люблю грати, і якої я чекав увесь різдвяний період. Чудово приїхати сюди підготовленим і добре грати. Перші два матчі були відмінними і я з нетерпінням чекаю наступного».

Джон Хіггінс (Шот) - Алі Картер (Анг) -3:6

Алі Картер продовжує використовувати свій шанс зіграти на Мастерсі (через зняття Ронні) по максимуму. Перемігши Хіггінса, Картер офіційно оформив найкращий рік на цьому турнірі. Ще жодного разу він не добирався тут до півфіналу.

Це був один із найдовших матчів у поточному розіграші, який здебільшого  проходив у тактичній боротьбі. Суперникам довелося зіграти майже дві години до перерви. Джон, незважаючи на півсотенний брейк, поступався в рахунку 3-1. Характер матчу можна було чітко простежити, подивившись п'ятий фрейм, який тривав майже 40 хвилин, а максимальним набором Картера, що переміг у ньому, стали 14 очок.

До честі Джона Хіггінса, він зміг оживити гру і повернутися в неї блискучими брейками в 140 і 73 очки: рахунок став 4-3. Але Капітан продовжив гнути свою лінію, вигравши наступний фрейм довжиною в 47 хвилин, а потім закінчивши матч на свою користь єдиним своїм великим брейком у 72 очки.

 «Гра була дуже щільною. Відмінно зіграти в такому матчі, але було дуже складно. Кулі не йшли в лузи, було дуже багато довгих фреймів, але я радий виграти», - сказав Картер. «Шон - відмінний гравець. Ми росли разом в якості юніорів. Нам належить зіграти у фантастичному матчі. Подія відчувається по-іншому цього року, це все одно, що зіграти в новому турнірі. Я отримав своє місце просто так, тому я насолоджуюся і просто радий бути тут».

Сьогодні на Мастерсі визначаться ще два півфіналісти. Турнір переходить до завершальної стадії і немає сумнівів: зважаючи на відсутність головних фаворитів, претенденти, що залишилися, покажуть свій максимум.

Павло БОБРИК

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Зінченко доклався. Арсенал знищив Челсі з Мудриком на Емірейтс
Футбол | 23 квітня 2024, 23:59 36
Зінченко доклався. Арсенал знищив Челсі з Мудриком на Емірейтс

Команда Артети святкувала найбільшу перемогу в історії стосунків між цими колективами

Лунін сумнівається, чи залишатись у Реалі. Є пропозиції від трьох грандів
Футбол | 23 квітня 2024, 13:45 31
Лунін сумнівається, чи залишатись у Реалі. Є пропозиції від трьох грандів

Український воротар влітку може перейти в іншу команду

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.