Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
|
4898
5

ФІЛІМА: «В Кубку Федерації будемо робити акцент на одиночних матчах»

Капітан збірної України з тенісу - про майбутні матчі національних збірних

ФІЛІМА: «В Кубку Федерації будемо робити акцент на одиночних матчах»
Укрінформ. Михайло Філіма
Капітан жіночої і тренер чоловічої збірних України з тенісу Михайло Філіма розповів про майбутні матчі національних команд.
 
Нагадаємо, жіноча збірна з 5 по 8 лютого в рамках Першої групи Євро-Африканської зони зіграє зональний відбір в Таллінні. Чоловіча збірна в плей-оф Першої Світової групи прийме команду Тайваню в Запоріжжі 6-7 березня.
 
- Розкажіть, чому саме такий склад (Світоліна, Ястремська, Козлова, Завацька і Цуренко - прим.) їде до Таллінну. І чому в заявці немає нікого з сестер Кіченок?
- Склад ще може трохи змінитися. Є молодий гравець - Катаріна Завацька, яка нам дуже цікава, Марта Костюк також приїде до Таллінна. Багато чого буде залежати від виступу наших дівчат на Australian Open. Загалом, я б сказав, що даний склад - попередній. Ми тримаємо зв'язок з нашими тенісистками, продовжує з ними спілкуватися на цю тему.
 
- Якщо склад не зміниться, то на кого буде зроблена ставка в парі? Адже при такому форматі (2 одиночки і одна пара - прим.) Парна зустріч дуже часто має вирішальне значення.
- Катя Козлова непогано грає пару, Даяна Ястремська також в минулому році показувала непогані результати. Також не забуваємо і про Марту Костюк. Безумовно, в цих матчах будемо робити акцент на одиночках, а по парній комбінації ще будемо думати і приймати остаточне рішення трохи пізніше.
 
 
- Чи була домовленість з нашими лідерами про кількість матчів, які вони зіграють?
- Такого не було. Вони підтвердили свою участь, а кадрові рішення будемо приймати безпосередньо в Таллінні. Перед кожним протистоянням буде вирішуватися, кого виставляти на одиночки, а кого - на пари.
 
- Що можете сказати про команди-суперниці?
- Спочатку, Хорватія, в нашому розумінні, була сильним суперником, але в попередній заявці у них немає ні Петри Мартич, ні Донни Векич (14-а і 20-а ракетки світу - прим.). Не знаю точних причин, але ці два топ-гравці можуть як приїхати, так і не приїхати. Точно така ж ситуація з Естонією і з Грецією, які грають в групі B. Остаточно все буде відомо тільки тоді, коли ми приїдемо до Таллінна.
 
Цього року правила трохи змінилися, з групи виходить дві команди, а не одна, як було раніше. Це, безумовно, всім полегшує життя, але все одно ми будемо налаштовуватися на перемогу в кожному матчі.
 
 
- Питання по Кубку Девіса. З чим пов'язаний вибір місця проведення?
- У Запоріжжі сучасна арена, вміщує багато глядачів. Зазвичай матчі Кубка Девіса намагаються проводити в регіонах для популяризації тенісу. Раніше у нас були матчі і в Кременчуці, і в Харкові, і в Дніпрі. Зазначу, що у нас не такий і великий вибір арен для проведення матчів такого рівня, особливо в залі.
 
У 2014-му році, наприклад, планували зіграти в Палаці Спорту в Києві, але через нестабільну ситуацію в країні ITF заборонила це робити. У Дніпрі зал не проходить за нинішніми правилами забігів (відстань між задніми або бічними лініями і огорожею - прим.). У Харкові арена відповідає нормам, але вирішили цього року спробувати зіграти в Запоріжжі.
 
- Уже відомо, яке буде покриття?
- Будемо робити хард. Капітан чоловічої збірної Андрій Медведєв на зв'язку з гравцями, вони разом приймуть остаточне рішення, наскільки швидким буде покриття.
 
Фото: Федерація тенісу України, Великий Теніс України
 
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
palpal
Тренером чемпиона мира по шахматам Карпова в докомпьютерные и даже докалькуляторные времена 70х в течение всех десяти лет владения мировой короной был скромный кандидат в мастера спорта , Шарапову сделал даже не физрук, а тренер с бетонных общественных бесплатных кортов ( до сих пор там работает ), к которому она будучи уже обладательницей шлемов регулярно летала на тренировки с восточного побережья штатов на западное. Рейтинг в прошлом Саши Бажина, мало ли вдруг Вы и этого не знаете – тренер и спарринг полдюжины обладательниц шлема включая Серену, вдвое ниже рейтинга Михаила Юрьевича. Туда ли мало-мальски Вы смотрели 20-22 лет и Вы абсолютно точно уверены, что разбираетесь в теннисе ?
palpal
В подробности вдаваться неохота, поздно то как уже, но играет очень важную , особенно в федкапе , и делает это на пятерочку
VadyaMetal
п.с. Долгополов тоже мега игрочила против Филимы ( если тот вообще ракетку в руках умеет держать)...
VadyaMetal
Странный тренер у нашей сборной... Мало-мальски, но слежу за мировым теннисом и украинскими "звитягами" в одиночных и командных турнирах примерно лет 20-22, но про хоть какие -то серьезные, или просто - "здобутки" этого человека в теннисе не слыхал... Может он и хороший человек, какашками кидаться в него не буду, но он априори не может, в моем понимании, быть тренером Сборной Украины, и в первую очередь АВТОРИТЕТОМ (как Шева для сборной по футболу на пример). Само собой во все годы независимости наибольших успехов в мире достигли Медведев и Свитолина, но даже нынешние, далеко не звёзды украинского тенниса, по своим показателям и рейтингам куда выше нашего "тренера"...