Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 28 серпня 2020, 21:14
11326
7

Віктор Постол: чемпіонські перспективи або кінець кар'єри?

Лев Кравців розбирається з перспективами самого не попсового українського боксера

| Оновлено 28 серпня 2020, 21:14
11326
7
Віктор Постол: чемпіонські перспективи або кінець кар'єри?
Boxing Scene. Віктор Постол

Віктор Постол запалився на чемпіонському небозводі України несподівано. На його перемогу над Лукасом Матіссе не ставив ніхто - аргентинець здавався неймовірним нокаутером, який повинен зломити українця. У результаті, все вийшло навпаки: Віктор виграв нокаутом, травмувавши суперника і, схоже, став початком кінця для потужного панчера.

Після тієї поразки Лукас виграв у двох середняків - Еммануеля Тейлора і Тева Кірама, після чого зустрівся з Менні Пакьяо, програв технічним нокаутом і завершив кар'єру. От і все.

А що було у Постола?

Віктор менше, ніж через рік після перемоги, вийшов на Теренса Кроуфорда. Американець залишається непереможним досі - він відправив українця в нокдаун і розбив без шансів. Багато хто тоді вже поховав українця, але, схоже, рано.


Boxing Scene. Теренс Кроуфорд і Віктор Постол

Хоча, причини говорити, що українець закінчився, були. Наступний бій проти людини з невимовним ім'ям і прізвищем – Jamshidbek Najmitdinov – який був навіть трохи кращим за Постола, але перемогу здобув Віктор. Багато хто не погодився з тим результатом, та і броварчанин згоден, що це один з найневпевненіших поєдинків у кар'єрі.

Після цього була зустріч з Джошом Тейлором - нинішнім об'єднаним чемпіоном цієї ж ваги. Поєдинок вийшов хорошим, але став другою поразкою для Віктора в кар'єрі.

Знову з'явилися прибічники теорії про те, що Постолу кінець. Але знову-таки ні. Віктор виграв у Сіара Озгула і Мохамеда Мімуна – в обох за очками, і увірвався в чемпіонську гонку. Українець - саме той тип боксерів, яких постійно збираються поховати, але він звідкись бере енергію і кожного разу повертає загублені позиції.

І що, знову чемпіонський бій?

Офіційно першого лютого в Китаї Віктор Постол боксуватиме відразу за два пояси: за версією WBC і за версією WBO проти чемпіона Хосе Карлоса Раміреса. Команда суперника українця намагалася обійти його і відразу зустрітися з Джошом Тейлором, але не вийшло - доведеться захищати пояси.

Віктор - обов'язковий претендент на пояс за версією WBC, але підбирається до того ж Хосе Карлоса Раміреса і за іншою версією - WBO. На даний момент українець - четвертий в рейтингу Всесвітньої боксерської організації. Тобто, навіть впустивши один шанс, Віктор може зовсім скоро отримати наступний.

Це точно в його стилі. Крім того, що бій буде чемпіонським, Віктор вдало потрапив під бажання Top Rank розширитися на новий ринок. Його поєдинок проти Хосе Карлоса Раміреса стане головною подією вечора, а бій покаже цілий телеканал ESPN.

Цей поєдинок - останній шанс?

Віктор - той боксер, у якого кожен бій - останній шанс, а кожен наступний поєдинок після програного може привести до титульного поєдинку. Кругообіг титульних шансів в житті Постола виходить.

Виглядає смішно, але так воно і є. Поразка не ставить хрест на чемпіонських амбіціях українця. Рамірес, звичайно, хороший боксер, уміє в рингу все і просто чемпіон за двома версіями - це дорогого коштує. Але і Віктор - не подарунок.

По-перше, він може виграти. Чом би й ні? Так, Хосе Карлос - фаворит. На нього ставить промоутерська компанія, більшість експертів і фанатів. І це справедливо. Але українець теж може показати клас. Якщо відправляв в нокаут Лукаса Матіссе, а ще декілька суперників нокаутував і зовсім красиво, то чому б цього разу точному удару не прилетіти туди, куди потрібно?


Boxing Scene. Джош Тейлор і Віктор Постол

По-друге, шансів, окрім цього, буде досить. І побитися за титул, і за хороші гроші. Віктор Постол - це як Сергій Дерев’янченко для першої напівсередньої ваги. Вічний майже топовий суперник, з яким варто зустрітися, якщо хочеш завоювати титул і який може зробити трохи більше, ніж зазвичай, щоб стати чемпіоном.

Щоб добитися титульного шансу за версією WBO, Віктору треба буде виграти у когось з трійки Кріс Алджиєрі, Ліам Паро і Джек Кеттерол. Усі цікаві бої, і жодного непрохідного для українця.

Окрім цього, у ваговій категорії є Іван Баранчик - сильний білорус, якого на техніці можна розбирати. Ріджис Прогрейс, у якого є бажання повернути собі титули, але, як проміжний бій, може вибрати собі Постола. І ще декілька суперників, з якими буде і каса, і просування вгору по рейтингах. Це якщо ми говоримо про потенційну поразку в титульному поєдинку.

Тобто, боятися зовсім нічого. Один-два поєдинки, і Віктор знову в строю, серед претендентів і готовий пробувати взяти пояс знову.

Чи є шанс узяти пояс?

Чом би й ні? Так, Рамірес хороший. Так, фаворит. Але це зовсім не означає, що шансів немає. Шансів було не багато у бою з Кроуфордом, хоча Віктор спочатку проявляв себе непогано. Шансів не було в поєдинку проти Матіссе, і що? Нокаут і зовсім не в ту сторону, в яку усі прогнозували.

Труднощі, окрім суперника, можуть виникнути з тимчасовими поясами, кліматом і суддями. Щоб побороти два перші показники, варто приїхати до Китаю заздалегідь і акліматизуватися. Проти суддів теж є прийом - нокаут.

Чи реальний він? Якщо Матіссе закінчився, як боксер, програвши Віктору, то той нокаут - останній на даний момент для Постола. Пройшло вже чотири роки, а суперники або виграють, або не падають.

Але українець ніколи і не був нокаутером. Він може упіймати суперника, але упор на удар не робить. Чи витримає удар Віктора Рамірес? Швидше за все, так. Але якщо накопичуватиметься, як у бою з аргентинським нокаутером, все може закінчитися так само.

Віктора Постола усі ховали вже кілька разів. Говорили, що це усе, кінець кар'єри, та і нічого виходити в ринг, адже вже 35 років. Але броварчанин раз по раз перевертає уявлення людей про те, як треба вірити в себе, щоб добитися мети. Він вже був чемпіоном світу, нокаутувавши нокаутера. Чому б не провернути апсет ще раз?

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика
Футбол | 25 квітня 2024, 17:13 37
Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика

Поки що незрозуміло, чи зайде мова про оренду чи про продаж українця

Тренер Нганну назвав головну помилку Ф'юрі в поєдинку проти Франсіса
Бокс | 23 квітня 2024, 19:17 1
Тренер Нганну назвав головну помилку Ф'юрі в поєдинку проти Франсіса

Олександр Захожий вважає, що Тайсон не мав починати гратися з опонентом

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Dukalis12
Постол, из тех боксёров, что могут удивлять... шансы есть!
Павел Павленко
Вірю в Віктора , бажаю гарного виступу.
UKRAINE FAN
Да какие там перспективы. Задача выступить хорошо что бы еще получить парочку боев против топ проспектов!
K_Sarioglo@i.ua
Все это конечно очень хорошо, но в случае с Матиссе, на который особо напирает автор, у Виктора было более чем приличное превосходство в антропометрии(11 сантиметров в росте, 12 в риче). И выиграл он как раз за счет умело использованного рича, держа аргентинца на джебе. В то время как в случае с Рамиресом превосходство всего в 2-3 сантиметра, то есть по сути габариты сопоставимы.
Ігор Гойванюк
зовсім не лінгвіст, але й мені кількість помилок ріже очі. Все ж таки над українським перекладом , вважаю, варто трохи попрацювати
а)"И що, знову чемпіонський бій?". Мабуть "І", а не "и"
б)" але упор на удар не робить" . Калька з російської. Акцент чи якийсь інший синонім, а не "упор".
в)"Труднощі, окрім суперника, можуть виникнути з тимчасовими поясами, кліматом і суддями". Тут, якщо не всі, то принаймні дві з трьох коми зайві ...
Brian
Постол не выдающийся боксёр. Будет до конца карьеры неубедительно побеждать малоизвестных боксёров и уверенно проигрывать, возможно даже нокаутом боксёрам уровня Тейлора, Рамиреса, Кроуфорда. Тоесть перспектив стать чемпионом абсолютно нет, но и карьеру завершать нет смысла. Мешков в его категории хватает.