Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
|
2649
4

МАХЛАЄВ: «Основне завдання – чемпіонат світу, а не етапи Кубка світу»

Тренер збірної України – про виступ підопічних в Оберхофі

МАХЛАЄВ: «Основне завдання – чемпіонат світу, а не етапи Кубка світу»
Facebook.com/uabiatlon. Володимир Махлаєв
Тренер жіночої збірної України з біатлону Володимир Махлаєв прокоментував виступ підопічних на четвертому етапі Кубка світу в німецькому Оберхофі.
 
Нагадаємо, найкраще українки виступили в класичній естафеті, де фінішували шостими.
 
«Основним завданням було - подивитися, як йдуть справи після Нового року, як після перерви і куди рухається команда. У функціональному плані, в стрільбі... Тому що основне завдання у нас - це все ж таки чемпіонат світу, а не етапи Кубка світу.
 
Поки що за один етап, а самі бачите, яка погода непередбачувана, складно якісь висновки однозначні зробити. Тобто ми падаємо, на своєму рівні або ми піднімаємося. Я відповідаю за стрільбу, але все одно ж з дівчатами спілкуєшся, стрільба і функціоналка - це пов'язано. А тут ще плюс, самі бачите, вітер - кому пощастить, кому не пощастить. Але ситуація для всіх, практично, однакова. Ну, трошки не впоралася зі стрільбою сьогодні Олена Підгрушна. 18-е місце... Я завжди так вважаю: якщо у нас по стрілецькій частини середній відсоток - 90% влучень, то десь на це можна розраховувати і на змаганнях. Що ти на одні нулі вийдеш - на це важко розраховувати. Олена зараз в загальному заліку йде 19-ою - тобто вона в цій гонці приблизно свій рівень і показала. Є, звичайно, у нас якесь переживання, розлад, адже завжди хочеться подіуму. Але я скажу, що це - не провал на сьогоднішній день, а середньостатистичний виступ. Єдине, що зараз потрібно - з Оленою і з усіма дівчатами сідати і обговорювати, що робити далі. Кого ставити на змагання, кого обкатати, кому, може, сили додати. Але, повторюю, основне у нас завдання - чемпіонат світу.
 
Ось сьогодні етап закінчився. Увечері ми збираємося з дівчатами і гарненько обговорюємо їх бачення стану, наше бачення, приходимо до якоїсь єдиної думки і далі рухаємося. Але ми вже з тренерами збиралися. У нас на сьогоднішній день, на цьому етапі, знаходилося шість спортсменок. Дар’я Блашко прихворіла трошки, вона не брала участь у гонках, але зараз вже хвороба закінчилася. Вчора навіть вже швидкісне тренування невелике провели, щоб струсити. За підсумками етапу, прийняли таке рішення спільне всі тренери, в Рупольдінг поїде 5 осіб, без резервної. Настя Меркушина буде готуватися до чемпіонату світу за окремою програмою, тому що функціональний стан її не дуже, так скажімо.
 
Тому сьогодні ввечері з дівчатами сідаємо, розмовляємо. Завтра - день переїзду, а далі дивимося вже, кому тренуватися, кому яку гонку бігти, яке завдання стоїть перед ними. Для нас не головне - якісь очки, секунди, медалі, подіуми на Кубку світу. Наша основна задача, це попит і телеглядачі, Міністерство Спорту, Федерація; це показати результат на чемпіонаті світу. Це одна позиція. А друга позиція, зрозумійте правильно... Зараз у нас виходить, що виступають дівчата більш старшого покоління, і як вони себе будуть почувати до Олімпійських ігор, а це першорядна наша задача - питання... Тому «головного болю» такого аналізу, самоаналізу у дівчат на даний момент має бути дуже багато», - сказав Махлаєв.
 
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
REALIST
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Maks7777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vit18
Чисто совковий підхід рахувати все по медалях ЧС. Як наслідок вангую ще й залежність фінансування від цих "результатів"
Limb-Ur
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил