Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 13 сiчня 2020, 03:56
2870
0

Ювентус втримав перемогу над Ромою та повернувся на вершину Серії А

По одному молодому гравцеві з кожної сторони не змогли завершити гру через пошкодження

| Оновлено 13 сiчня 2020, 03:56
2870
0
Ювентус втримав перемогу над Ромою та повернувся на вершину Серії А
twitter.com/juventusfc
Активність футболістів бергамаської «Аталанти», що зросла в кінцівці протистояння з міланським «Інтером», змусила гравців римської «Роми» відчути додатковий стрес перед домашньою грою проти чинного чемпіона Серії А. «Богема» підійшла впритул до колективу Пауло Фонсеки в турнірній таблиці, від чого положення «вовків» на четвертій сходинці виглядало скоріше проміжним станом, ніж свого роду заявкою на потрапляння до групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА в наступному сезоні.
 
А ось «Ювентус» відчув кров, що проступила з їхньої пораненої жертви, якою в поточному розіграші виступає саме колектив Антоніо Конте. Повернутися на флагманську позицію в чемпіонській гонці вже за підсумком другого поєдинку в 2020-му році. Чому б і ні? Саме з цим настроєм і вирушили «зебри» підкорювати легендарний «Стадіо Олімпіко», що розташований у такому ж знаковому для європейської історії Римі.
 
На матчі чинного чемпіона краще не спізнюватися до стартового свистка. У цьому сезоні це правило продовжує діяти щодо «Ювентуса». В останньому матчі першого кола туринцям потрібна була перемога, що вони прекрасно розуміли, і вже з перших хвилин окупували чужу половину поля. Штрафний удар Кріштіану Роналду на лівому фланзі атаки вдалося заробити вже на другій хвилині. Стандарт взявся виконувати Пауло Дибала, а його точна подача припала якраз у простір між Смоллінгом та Колларовим, в якому себе чудово почував Демірал. Кріс програв вибір позиції, а Александар не наважився йти в жорсткий стик, так що турецькому захиснику ніхто не заважав оформити свій перший гол в Серії А ударом зльоту з близької відстані.
 
«Вовки» занадто захопилися спробами відігратися, хоча окремі їх виконавці не були повністю залучені в гру. Верету раніше нечасто був помічений в зволіканні під час роботи з м'ячем, а тут така помилка. Та ще й у власному штрафному! Дибала миттєво атакував суперника, після чого встиг укрити м'яч корпусом, через що спроба Верету виправити ситуацію «по гарячих слідах» привела до призначення пенальті. Подарунок у вигляді чергового голу для Кріштіану Роналду. Португалець пробив у правий нижній кут.
 
«Ювентус» отримав комфортну перевагу на табло, яка зовсім нічого не означала для «Роми». Колектив Фонсеки все одно продовжував насідати на чужі ворота, однак від божевільного темпу гру вдалося відвести через далеко не приємні для обох команд причини. Спочатку Меріх Демірал невдало приземлився на газон після виграної боротьби в повітрі – пошкодження захисника на рівному місці змусило Саррі випускати де Лігта. А вже під завісу тайму, одну з найбільш важких травм серед усіх футболістів в 2020-му році отримав Ніколо Дзаньоло. Попередній діагноз медперсоналу – розірвані хрестоподібні зв'язки. Але ж скоро Євро! Отримав таке пошкодження Дзаньоло за підсумком фолу з боку де Лігта, який просто змушений був зупинити підкатом суперника, який до цього пройшов на швидкості трьох його одноклубників.
 
Це був серйозний удар по настрою всіх присутніх на футбольному полі, що призвело до зниження загального темпу боротьби. «Вовки» повернулися до наступального ритму ближче до середини другого тайму, що збіглося з появою перших моментів у Джеко. Едін перевірив міцність лівої штанги в одному з епізодів, після чого не виключився з боротьби, і в другій хвилі атаки навісив з лівого флангу на Ундера, після удару головою у виконанні якого м'яч влучив у руку Алексу Сандро, хоча для визначення цього фатального дотику і довелося витратити кілька хвилин. Пенальті для Щесни завжди є важким випробуванням, ось і з ударом в лівий кут від Перотті голкіпер впоратися не зумів.
 
Однак на стрічці польський голкіпер відчуває себе просто чудово, що і показав час, що залишився до завершення протистояння. «Зебри» вистояли в обороні, а в атаці кілька разів могли вколоти суперника під час контранаступів. Утім, і цього вистачило для виконання намічених від початку планів на гру.
 
У наступному турі туринський «Ювентус» проведе домашній поєдинок проти «Парми», а «Рому» очікує виїзне протистояння з генуезькою «Дженоа».

Італійська Серія А19-й тур.

Рома – Ювентус – 1:2

 Перотти, 69 (пен.)  – Демірал, 3, Роналду, 10 (пен.)

 Верету, 9, Коларов, 15, Манчіні, 27, Крістанте, 82, Калініч, 83, Флоренци, 90+5  – Пьяніч, 12, де Лігт, 32, Куадрадо, 45

Рома: Пау Лопес – Коларов, Смоллінг, Манчіні, Флоренци – Діавара, Верету (Крістанте, 66) – Перотті (Калініч, 82), Пеллегріні, Дзаньоло (Ундер, 36) – Джеко.

Ювентус: Щесни  Алекс Сандро, Бонуччі, Демірал (де Лігт, 19), Кудрадо  Матюїді, Пьяніч, Рабьо – Ремсі (Даніло, 70) – Роналду, Дібала (Ігуаін, 69).

Арбітр: Марко Гуіда (Помпеї, Італія)

Стадіон: «Стадіо Олімпіко» (Рим, Італія)

Удари (у площину): 16 (9) – 5 (4)
Кутові: 13 – 2
Оффсайди: 0 – 7.

РОМА-ЮВЕНТУС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 5°C
 

 

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.