Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 06 липня 2021, 22:09
10692
3

Австрія – Україна. Прогноз та анонс на матч чемпіонату Європи

Наша збірна зіграє з господарями турніру

| Оновлено 06 липня 2021, 22:09
10692
3
Австрія – Україна. Прогноз та анонс на матч чемпіонату Європи
ehf-euro.com

Поєдинок Австрія – Україна відбудеться в неділю, 12 січня, у Відні. Початок зустрічі о 19.15 за київським часом. В прямому ефірі матч покаже телеканал «Спорт 1».

Другий матч на чемпіонаті Європи українські гандболісти проведуть проти Австрії, яка є однією з трьох країн-організаторів континентальної першості. Після першого туру команди знаходяться на різних полюсах турнірної таблиці - господарі турніру очолюють групу В, в той час як збірна України знаходиться в її нижній частині.

Завдяки статусу господарів австрійці без відбору пройшли до фінальної частини чемпіонату Європи, і поки інші команди боролися за право зіграти на турнірі, підопічні словенського головного тренера Алеша Пайовіча брали участь в товариському Єврокубку ЄГФ для національних команд. В цей турнір Європейська Федерація гандболу запросила збірні, які достроково отримали місця на Євро-2020, а саме, організаторів континентальної першості - Австрію, Швецію і Норвегію, а також переможців минулого чемпіонату Європи - збірну Іспанії. Австрійці зайняли останнє місце, здобувши лише одну перемогу в домашньому поєдинку проти Іспанії - 29:28, проте отримали відмінну змагальну практику перед континентальним форумом.

Награвши склад проти топ-збірних Європи і отримавши фактор домашніх трибун, збірна Австрії вже в першому турі зуміла реалізувати ці плюси і завдала поразки збірній Чехії - 32:29. У складі австрійців 12 м'ячів закинув розігруючий Нікола Білик (був визнаний гравцем матчу), ще 7 додав правий напівсередній Янко Бозовіч.

Дуже цікавою фігурою для українських шанувальників гандболу буде 23-річний розігруючий збірної Австрії Нікола Білик. Він є сином успішного українського гандболіста Сергія Білика, який закінчував свою ігрову кар'єру в Австрії, а після там і влаштувався. Нікола Білик вирішив піти по стопах батька і стати гандболістом. Це у нього вийшло дуже добре. На даний момент він є лідером збірної Австрії і одним з найперспективніших гравців Європи. В порядку у нього і клубна кар'єра, в якій він виступає за гранда німецького гандболу - «Кіль». Майбутній поєдинок буде для нього першою офіційною зустріччю на дорослому рівні проти збірної України і, думається, буде мати для Ніколи особливе значення.

Наша збірна хоч і не завоювала в першому турі очок, але показала непоганий гандбол в поєдинку проти Північної Македонії. В першу чергу, варто відзначити бойовий дух нашої команди. Поступаючись п'ять м'ячів по ходу другого тайму, наші гандболісти зуміли зібратися і наздогнали суперника. До позитивного результату в матчі з дуже міцною командою не вистачило зовсім трохи.

Звичайно, були у нашої збірної і негативні моменти. Сюди варто віднести не найкращий відсоток реалізації кидків за підсумками матчу, особливо прикро за нереалізовані шанси в ендшпілі другого тайму. Та й під час останньої атаки від Північної Македонії з Лазаровим можна було зіграти щільніше. До речі, баззер зоряного македонця на останній секунді матчу проти нашої збірної був визнаний кращим голом ігрового дня.

Якщо в грі проти збірної Австрії наш тренерський штаб і самі гандболісти підтягнуть проблемні компоненти гри, а настрій і бажання чіплятися за очки залишаться на такому ж рівні, тоді Україна серйозно спантеличить господарів чемпіонату.

До речі, поєдинок з австрійцями буде обслуговувати єдиний жіночий дует з відібраних на чемпіонат Європи арбітрів. Будемо сподіватися, що француженки Жюлі Бонавентура і Шарлотта Бонавентура відсудять більш якісно, ​​ніж норвезька пара суддів, яка відпрацювала на матчі нашої збірної проти Північної Македонії (пам'ятаєте вилучення Дмитра Горіги в першому таймі після явної симуляції суперника і в цілому дуже спірне суддівство).

Виходячи з турнірної ситуації в групі В, наша збірна просто зобов'язана брати залікові пункти в матчі з австрійцями. Друга поразка залишить нам вкрай невисокі шанси на продовження боротьби (вони можуть зникнути зовсім, якщо збірна Північної Македонії в першому матчі дня обіграє чехів). У збірної України є всі шанси заробити перші очки на Євро, побажаємо нашим гандболістам їх реалізувати.

Sport.ua проведе текстову трансляцію матчу Австрія - Україна.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України

Зробити ставку

Турнірна таблиця

Команди

Ігри

Перемоги

Нічиї

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1.Австрія

1

1

0

0

32:29

+3

2

2. Північна Македонія

1

1

0

0

26:25

+1

2

3.Україна

1

0

0

1

25:26

-1

0

4.Чехія

1

0

0

1

29:32

-3

0

Чемпіонат Європи-2020. Група В.

12 січня

Чехія – Північна Македонія

Австрія – Україна

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dudigo78
Шансів не багато
ternow
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
UKRAINE BEST Химич
НА НАС КОЕФІЦІЕНТ 6-ПОСТАВЛЮ ХОТЬ 100ГРН)