Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 06 липня 2021, 22:05
3881
0

Вентспілс – Київ-Баскет. Прогноз та анонс на матч Кубка ФІБА

Кияни спробують завдати латишам першої поразки в турнірі

| Оновлено 06 липня 2021, 22:05
3881
0
Вентспілс – Київ-Баскет. Прогноз та анонс на матч Кубка ФІБА
БК Київ-Баскет

Поєдинок «Вентспілс» - «Київ-Баскет» відбудеться у вівторок, 7 січня, в Латвії. Початок поєдинку о 19.00 за київським часом.

Одразу після закінчення першого групового етапу Кубка ФІБА і формування квартетів другого раунду турніру, стало зрозуміло, що найсерйознішим суперником в групі К для «Київ-Баскета» стане латиський «Вентспілс». Перші два тури другого групового етапу підтвердили цю аксіому, і тепер на столичних баскетболістів чекає поєдинок з дуже міцним латиським клубом, переможець якого закінчить перше коло групового турніру зі стовідсотковим переможним результатом і одноосібно очолить турнірну таблицю.

Свій єврокубковий сезон «Вентспілс», як і наш віце-чемпіон, почав в Лізі чемпіонів ФІБА, тільки ось стартував латиський клуб відразу з другого раунду кваліфікації. На цій стадії Ліга чемпіонів ФІБА для «Вентспілса» і закінчилася. Дві поразки від угорського «Фалько» (69:75 – в гостях і - 55:73 – в домашньому поєдинку) змусили латишів опуститися в турнір рангом нижче.

У Кубку ФІБА «Вентспілс» почав громити своїх суперників. На даний момент латиші провели в турнірі вісім поєдинків і в семи з них задовго до фінальної сирени схиляли чашу терезів на свою користь. Єдиним матчем де «Вентспілсу» довелося нелегко, став виїзний поєдинок проти німецького «Байройта», який прибалти виграли з різницею в чотири очки. На даний момент «Вентспілс» є єдиним непереможеним клубом в Кубку ФІБА. Варто відзначити, що в чотирьох з восьми єврокубкових поєдинках «Вентспілс» набирав більше ста очок.

Наведемо повний список результатів «Вентспілса» в Кубку ФІБА:

23 жовтня. «Вентспілс» – «Байройт» (Німеччина) – 95:77

30 жовтня. «Апоель» (Кіпр) – «Вентспілс» – 69:92

6 листопада. «Венстпілс» – «Пріштіна» (Косово) – 104:84

13 листопада. «Байройт» (Німеччина) – «Вентспілс» – 80:84

20 листопада. «Вентспілс» – «Апоель» (Кіпр) – 105:57

27 листопада. «Пріштіна» (Косово) – «Венстпілс» – 72:122

11 грудня. «Кьорменд» (Угорщина) – «Вентспілс» – 76:96

18 грудня. «Вентспілс» – «Зволле» (Нідерланди) – 111:74

Окрім Кубка ФІБА «Вентспілс» виступає в об'єднаній Естонсько-Латиській Лізі. У цьому турнірі в цілях підвищення рівня змагань зібрані найкращі колективи двох сусідніх держав. Спочатку команди визначають переможця в об'єднаному турнірі, а в кінці сезону естонські і латиські клуби окремо розігрують титули найсильніших у внутрішніх чемпіонатах. У цьому змаганні справи у суперників «Київ-Баскета» йдуть не так добре. Після п'ятнадцяти зіграних поєдинків «Вентспілс» знаходиться на четвертому місці, маючи десять перемог в своєму активі і п'ять поразок в пасиві.

Перше, що кидається в очі при погляді на статистику гравців «Вентспілса» в Кубку ФІБА - відразу вісім гравців латиського клубу мають показник середньої результативності більше десяти очок за гру. В Естонсько-Латиській Лізі гравців з такою статистикою в ростері суперника «Київ-Баскета» - сім. Такий рівний розподіл очок між гравцями свідчить про дуже добре налагоджену командну гру в латиському клубі.

Але і серед такого рівного колективу на окрему увагу заслуговують американський бігмен Райан Лютер (13,5 очок + 10,5 підбирань в Кубку ФІБА і 10,3 очок + 8,1 підбирань в Естонсько-Латиській Лізі), латиський форвард Яніс Берзіньш (14,3 очок в єврокубку + 12,1 набраних пунктів в балтійському турнірі), а також місцевий центровий Клавс Каварс (11,9 очок в Кубку ФІБА + 10 очок в балтійському турнірі).

Вентспілс — Київ-Баскет. Дивитися онлайн. LIVE трансляція

Присутній в складі суперників «Київ-Баскета» і добре знайомий українським уболівальникам гравець. Саме в «Вентспілсі» продовжив свою кар'єру після відрахування в минулому сезоні з лав БК «Одеса» захисник Марцис Вітолс.

Виїзний поєдинок проти латишів стане одним з найскладніших випробувань для «Київ-Баскета» в нинішньому розіграші Кубка ФІБА. Завдяки двом перемогам на старті другого групового етапу, можлива поразка в Латвії не буде мати для столичних баскетболістів катастрофічних наслідків. Але, перемогою над таким складним суперником кияни доведуть, що готові вирішувати найсерйозніші завдання в єврокубку.

Прогноз Sport.ua: перемога «Вентспілса»

Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.