Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 07 сiчня 2020, 18:49
12082
22

Брісбен. Ястремська в трьох сетах поступилася дев'ятій ракетці світу

19-річна українка вперше взяла сет в матчі проти Кікі Бертенс, але перемогти не змогла

| Оновлено 07 сiчня 2020, 18:49
12082
22
Брісбен. Ястремська в трьох сетах поступилася дев'ятій ракетці світу
Jimmie48 Photography. Даяна Ястремська
Друга ракетка України Даяна Ястремська (№22 WTA) розпочала новий сезон з поразки на хардовому Прем'єрі в Брісбені.
 
19-річна українка в третій раз за 3,5 місяці поступилася Кікі Бертенс з Нідерландів (№9 WTA).
 
Брісбен. Перше коло
Даяна Ястремська (Україна) - Кікі Бертенс (Нідерланди) - 4:6, 6:1, 3:6
 
Третій очний матч між тенісистками обіцяв бути цікавим, але навряд чи хтось, крім букмекерів (як не дивно), всерйоз розраховував на перемогу українки.
 
У минулому сезоні в Азії дівчата зустрічалися двічі і обидва матчі виграла представниця Нідерландів. Ястремська мала шанси в обох зустрічах, але клас тенісисток поки трохи відрізняється. Бертенс в важливі моменти завжди може зіграти холоднокровно, виключивши зі своєї гри невимушені помилки. Даяні до цього поки далеко.
 
Сьогодні вона почала з двох поспіль виграних геймів, після чого стала багато помилятися і віддала ініціативу суперниці. Кікі грала глибоко і незручно, змушувала українку багато переміщуватися, а Даяна цього дуже не любить. Одним з її найслабших місць поки що є правильний підхід до м'яча, про що їй нагадував новий тренер. Саша Баїн наполягав на тому, що шанси на перемогу дуже хороші, але потрібно змушувати суперницю самій заробляти очки, а не дарувати їй подарунки.
 
Бертенс після 4:2 особливих шансів на камбек в першій партії не дала, часто її виручала потужна і дуже точна подача. Даяна мала один брейкпойнт в десятому геймі, але шансом не скористалася.
 
 
У другому сеті вдалося швидко повести в рахунку, після чого Бертенс вже боролася не так старанно і домінуючий стиль Ястремської проявився набагато яскравіше. Тенісистка з Нідерландів нетипово багато помилялася, а з такою грою проти українки шансів було небагато. З плюсів в грі другої ракетки України варто зазначити, що вона стала трохи різноманітнішою з технічної точки зору, можливо, далі буде ще більше.
 
 
А далі сталося те, що раніше бувало в іграх Ястремської після програшу першої партії: втрата концентрації під час важливих розіграшів, невимушені помилки. До всього іншого, сьогодні ми побачили ТРИ заступа від Даяни, та ще й на важливих м'ячах. Це вже зовсім дитячий садок якийсь.
 
Після 0:3 Ястремська взяла медичний тайм-аут. Важко сказати, у чому насправді була причина, але було схоже, що їй потрібно було трохи перевести дух. Вкотре доводиться констатувати, що фізичних кондицій Даяні на три сети проти топа все ще не вистачає. У кінцівці партії українка трохи поборолася, відіграла пару матболів. Але Бертенс не з тих, хто може віддати більше однієї своєї подачі поспіль.
 
Загалом заслужена перемога нідерландської тенісистки, хоча в сумі українка і виграла на одне очко більше. Прогрес Ястремської в порівнянні з кінцівкою минулого сезону помітний, але всьому свій час.
 
У другому колі Бертенс змагатиметься з Анетт Контавейт з Естонії.
 
 

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 22
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vital
З заступи за сет у Даяни, з них 2 на другій власній подачі на брейкпойнтах суперниці це щось неймовірне. Були шанси в Даяни, іноді не вгадувала українка куди пробивати, програючи виграшні розіграші, а за ними на емоціях і гейми. Все одно бойовий матч вийшов у Даяни проти сильної суперниці, на відміну від Елі. Медичний в стилі Даяши, який дуже не сподобався Кікі і її команді.
Чекаємо змін у грі Даяни з приходом Бажина.
Олег Судак
Рівна гра,рівна статистика. Видно руку нового тренера.Перспектива є,і це головне.Не такий жах ,як учора.
Александр Сурков
Да, год новый, а игра и результат старый. Сколько можно наступать на одни и тежи грабли, первый сет в борьбе отдала, второй легко выиграла, и третий, провалила начало, а когда опомнилась поезд уже ушел. Пора уже взрослеть, с такой плохой психикой топ игроком не когда не станешь.
Mazyr2412
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vladdal
Мне одному показалось, что всё в этой игре решила слабая, а может даже безответственная игра в решающие моменты, когда одним мячом можно было сделать брейк, например?
Ace Ventura
Что то наши теннисистки все плохо начинают после нового года. Нужно набирать ход и побеждать всех!!!
axylinam
Бертенс явно не в форме,но это не помогло,Ястремской опять не хватило сил на третий сет,не может долго держать мяч,сильная психологическая неустойчивость,но работа нового тренера уже видна,меньше стало плоских ударов,мяч пытается дольше держать,три заступа за игру это рекорд наверное,в принципе Ястремская упустила игру,могла выиграть у полумёртвой Бертенс
common_sense
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Александр Ад
піздно очнулася в 3 сеті,но краще за Світоліну...
Vlad Ltava
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Mazyr2412
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Mazyr2412
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Mazyr2412
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил