Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 06 сiчня 2020, 16:59
25071
47

Брісбен. Коллінс розбила Світоліну в першому матчі сезону

Українка другий рік поспіль розпочинає з поразки

| Оновлено 06 сiчня 2020, 16:59
25071
47
Брісбен. Коллінс розбила Світоліну в першому матчі сезону
Jimmie48 Photography. Еліна Світоліна
Найкраща українська тенісистка Еліна Світоліна (№5 WTA) розпочала новий сезон з поразки на хардовому Прем'єрі в Брісбені.
 
У стартовому матчі українка у двох сетах поступилася американці Даніель Коллінс (№27 WTA). Це була перша очна зустріч тенісисток.
 
Брісбен. Перше коло
Еліна Світоліна (Україна) - Даніель Коллінс (США) - 1:6, 1:6
 
Перший гейм матчу вийшов напруженим. Світоліна приймала і мала чотири брейкпоінти на подачі американки. Уявити подальше побиття було досить важко.
 
Хоча українка не використовувала свої шанси в стартовому геймі, вона досить впевнено зрівняла рахунок, після чого почався справжній кошмар. Коллінс побачила, що на її гостроатакуюча гру у суперниці немає відповіді, почала прекрасно читати подачу Еліни і заволоділа ігровим простором.
 
Після першого брейка в п'ятому геймі Світоліна викликала на корт Ендрю Беттлса, який нічого конкретно, що б принесло хоч якусь допомогу, їй не підказав. Далі до кінця сету Еліна зіграла ще гірше на тлі опонентки і отримала 1:6 у першій партії.
 
П'ять разів до цього за всю кар'єру Світоліна перемагала, програвши перший сет з аналогічним рахунком. До слова, останній такий камбек вдався українці все в тому ж Брісбені в 2018 році в матчі з Йоханною Контою. Тоді Еліні вдалося виграти титул, але після тріумфу сталися дві поразки в стартових матчах двох останніх сезонів.
 
Другий сет, на жаль, нічого на корті не змінив. Коллінс і далі забивала цвяхи з подач Світоліної, наша перша ракетка зрозуміла, що перемоги сьогодні не бачити і навіть не властиво для себе практично не боролася.
 
Варто зазначити, що американка здорово провела передсезонну підготовку, у другій половині минулого сезону вона виглядала максимально жахливо, чого тільки вартує поразка в листопаді від Ангеліни Калініної з «баранкою» в першому сеті. Також не забуваємо, що Даніель, на секундочку, діюча півфіналістка Australian Open. Попереду у неї захист величезної кількості очок, але нам від цього не легше.
 
 
WTA. Даніель Коллінс
 
Світоліна наступного разу повернеться на корт вже в Мельбурні, чого від неї там очікувати - поки невідомо. Напевно можна сказати, що даний поєдинок оптимізму не додав, Маркос Багдатіс точно не очікував почати роботу з Еліною таким чином.
 
У другому колі Коллінс змагатиметься з Донною Векич або Юлією Путінцевою.


Оцініть матеріал
(53)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 47
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Mr.Budd
Питання-чим вони займались під час підготовки до нового сезону? Ну серйозно, вона навіть як спаринг-партнер для Коллінз заслабка
steelmaker
Хорошо новый год девочка встретила)))
axylinam
В принципе ничего страшного нет,но Свитолина в безобразной физической форме,явно есть лишний вес,отсутствие подачи,свои шансы в первом гейме не использовала и потухла
Barsa2019
Вот это сезон начала, такого разгрома не припомню, позор! Еще и лишний вес явно бросается в глаза, хорошо погуляла видать на праздники
NM16071
57 хвилин тривалість матчу. Капець.
Golhrenshtanga
Короче будем лицезреть ту Свитолину которую смотрели в прошлом году
Ігнатюк Олександр
на сегодняшний день,Эля "мертвая". Из того, что я сегодня увидел,я понял что никакой подготовки к данному турниру не было. Такое ощущение,что она прямо из-за стола на корт вышла. Даже желания не увидел,не говоря уже о возможностях. Я думаю, ей стоит сесть и задуматься:а хочет ли она еще поиграть на топ-уровне? Сегодня сложилось впечатление,что нет.
alekos59
И это она собралась на олимпиаду ??? Жесть!!!
nosach50
Такого позора не припомню. Ни желания, ни борьбы. Ноль. Или меняй друга, или иди борщ готовить.
aleksanddr2018
Слежу за Элиной уже третий сезон и впервые вижу такой разгром, прием от посредственной теннисистки. Очень жалко. Два месяца ждал ее возвращения. Может со здоровьем что или забеременела?
Minolt
Как по мне, Свитолина прошла свой максимум и пик. Дальше небольшая поддержка и... спад. Хочется ошибиться но...
anachar
Так нграть -позор! Просто не имеет права так играть тепессистка из ТОП10! Не то что-то у нашей гвезды! Причем уже давненько....
Vlad Ltava
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
kollekciy
От вам Топ із Топів, таку Світоліну, мабуть навіть Марта обіграла б. Зараз мабуть всі топи не в формі, а середняки другої сотні боряться. Подивимось на форму Ястремської, можливо одна Марта встановить рекорд по кількості матчів на цьому турнірі.
Лео Леон
Браво Даниэль! А Свитолиной больше отдыхать, расслабляйся.
Александр Ад
Абсолютно знесилена на корті.Ні подачі ні прийома жах.А чекалі два місяця Дякуємо
palpal
Магистр показал неучу, что такое соотношение не только в интеллекте , но и на корте
Oleg.
От тобі і результат інстаграмних тренувань.Мабуть таки заікрив афро-французький «козак» нашу топ.А зрештою пізніше буде відмазка, що не хватає балів і пряма дорога в Мoрдор на КК відкрита.Тонко.
Александр Сидорчук
За сборную своей страны хотя-бы один матч сыграла,глядишь и фарт вернётся!!