Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

ATP
| Оновлено 03 сiчня 2022, 13:41
1786
0

СТАХОВСЬКИЙ - про АТР Сup: «Хотіли привнести в теніс щось нове»

Український тенісист - про створення нового командного турніру

| Оновлено 03 сiчня 2022, 13:41
1786
0
СТАХОВСЬКИЙ - про АТР Сup: «Хотіли привнести в теніс щось нове»
ATP. Сергій Стаховський
Перша ракетка України і колишній член Ради гравців ATP Сергій Стаховський розповів про створення нового командного турніру АТР Сup, який стартував в Австралії.
 
«Ми почали переговори з Австралією і Ларрі Елісоном, який проводить Мастерс в Індіан-Веллсі. З Ларрі в результаті не склалося в першу чергу через локацію, так як він пропонував проводити турнір в січні в Каліфорнії, а летіти звідти після ATP Cup на Australian Open не найзручніший варіант. Австралія запропонувала найменші гроші, тому що вони розуміли, що у них найзручніші дати. Але, що важливо, Австралія крім призових запропонувала те, що жоден турнір до цього не пропонував: вони ділять надприбуток від турніру 50/50 з АТР. Такого прецеденту в Турі ще не було і, грубо кажучи, через цю одну фразу всі гравці пішли в Австралію.
 
Що таке надприбуток? Доходи від спонсорів, права на ТБ-трансляції, все, що приносить дохід. Кожен івент повинен приносити прибуток і тут контракт такий, що вони досягнувши доходу, який покриває всі витрати і отримавши той прибуток, який закладений в контакті, все, що буде понад цього прибутку, ділять навпіл з АТР. А в контракті закладений не така вже й великий прибуток в порівнянні з тим, який там буде турнір.
 
Зараз там буде 750 очок розіграно і буде збільшення до 1000, коли в Сіднеї добудують стадіон. На сьогодні це дуже крутий захід. В Турі реально не вистачає командних турнірів. Кубок Девіса - це класно, емоційно і так далі, але він віджив себе як продукт в тому форматі, в якому він був. Тому АТР дуже хотіли привнести в теніс щось нове.
 
У Австралії контракт, якщо не помиляюся, на 10 років, і далі вони є співвласниками і можуть рухати турнір куди хочуть. Можуть провести його в Китаї, в Європі, де завгодно, але, ясна річ, що кожне їхнє рішення повинно бути погоджено з гравцями. На сьогоднішній день, я вважаю, що формат, місце проведення та умови для гравців на цьому турнірі - практично ідеальні», - сказав Стаховський.
 
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 22
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика
Футбол | 24 квітня 2024, 19:01 3
У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика

«Пенсіонери» розставили пріоритети щодо українця

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.