Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 31 грудня 2019, 03:48
1276
0

Крістіан ДЖОНС: «Хочу знову стати чемпіоном з Хіміком»

Американський баскетболіст розповів про своє повернення в Україну

| Оновлено 31 грудня 2019, 03:48
1276
0
Крістіан ДЖОНС: «Хочу знову стати чемпіоном з Хіміком»
БК Хімік. Крістіан Джонс

Крістіан Джонс, повернувшись до «Хіміка», добре пройшов адаптацію та відмінно влився в колектив. Гравець розповів про свої враження від повернення до Южного, про український чемпіонат та про плани на Новий рік.

Крістіан Джонс, чемпіон України з командою «Хімік» сезону 2018/2019, за підсумками сезону був відзначений індивідуальною нагородою ФБУ - призом імені Олександра Білостінного як кращий центровий Суперліги Парі-Матч. Гравець приносив команді 15,6 очок, 6,4 підбирання, 2,4 передачі в середньому за гру. У сезоні 2019/2020 американський бігмен підписав контракт з грудня цього року і до кінця сезону, та вже входить в число лідерів команди з показниками 12,5 очок і 5,5 підбирань.

- Крістіан, вболівальники «Хіміка» з великою радістю вітали ваше повернення в клуб. Як це стало можливим?
- Я розмовляв з тренером, говорив йому, що хотів би повернутися, і він мене підтримав в цьому.

- Ви помітили відмінність в роботі клубу в минулому сезоні і поточному?
- Ні, ніякої суттєвої різниці не помітив, хіба що більше зараз американських гравців. Той самий тренер, той самий стиль гри у команди, та ж система. Думаю, це той фактор, який допоміг мені дуже швидко влитися в команду. Зараз ми граємо без нашого капітана Олександра Рябчука, але команда хороша, і буде ставати ще краще.

- Крістіан, скажіть, ви звернули увагу, чи існують відмінності чемпіонату з баскетболу в Угорщині та в Україні? У чому ці відмінності?
- У кожної країни є певний стиль гри. В Україні, я б сказав, баскетбол більш структурований, а якщо говорити про рівень майстерності гравців - він приблизно однаковий. А якщо говорити конкретно про наш клуб, то «Хімік» більше нагадує сім'ю, і це мені подобається найбільше.

- І прекрасно, коли у всієї сім'ї спільні цілі! Скажіть, як ви бачите свої цілі з «Хіміком» і які ваші спортивні амбіції в цілому?
- Хотів би знову стати чемпіоном з «Хіміком», а в майбутньому грати на найвищому рівні в Євролізі. Напевно, до цього прагне будь-баскетболіст, який грає в Європі. Але для досягнення цієї мети потрібно пройти певний шлях, і рухатися поступово, виконуючи один крок за іншим.

- Які з команд в українському чемпіонаті ви вважаєте найбільш складними опонентами для «Хіміка»?
- Я думаю, що ми не повинні ні на кого рівнятися, зараз ми йдемо на третьому місці в Суперлізі - по суті, це те ж місце, що було в минулому сезоні в цей час. Набагато важливіше те, що робимо ми і як працюємо над виправленням своїх помилок. Будь-яка команда може перемогти будь-яку, колектив з останнього місця може виграти у першого. Потрібно виходити на майданчик і грати на максимумі своїх можливостей. Тому для нас немає авторитетів, і головний челлендж - ставати сьогодні краще за себе вчорашніх.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, скільки Челсі готовий заплатити Шахтарю за трансфер Судакова
Футбол | 07 травня 2024, 07:05 3
Стало відомо, скільки Челсі готовий заплатити Шахтарю за трансфер Судакова

Український півзахисник може піти стопами Михайла Мудрика

Зідан назвав переможця у протистоянні Реала з Баварією в ЛЧ
Футбол | 06 травня 2024, 09:50 1
Зідан назвав переможця у протистоянні Реала з Баварією в ЛЧ

Екснаставник «галактікос» – про суперництво команд в півфіналі турніру

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.