Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 29 грудня 2019, 16:27
7034
0

Арсенал – Челсі. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії

Презентація Артети-тренера на «Емірейтс»

| Оновлено 29 грудня 2019, 16:27
7034
0
Арсенал – Челсі. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії
Твіттер Арсенала. Мікель Артета

За іменами та звучанням – напевно центральний матч 20 туру. Однак, незважаючи на славну історію, закладену в даному протистоянні, зараз поєдинок цих суперників може викликати в першу чергу ностальгічні почуття. А вже потім все інше. Тому що в нинішньому сезоні з різних причин закляті лондонські опоненти за титул не борються. Та й стабільністю порадувати теж не можуть.

Особливо це стосується «канонірів». Перед цим поєдинком «Арсенал» на виїзді зіграв внічию з «Борнмутом» – 1:1. Таким чином, лондонський колектив продовжив серію без перемог до чотирьох матчів. Більш того, за останні чотирнадцять матчів «Арсенал» здобув лише одну перемогу. Тому й не дивно, що зараз «каноніри» займають лише одинадцяте місце в таблиці.

До речі, поєдинок проти «Борнмута» став дебютним для новоспеченого наставника «Арсеналу» Мікеля Артети. Колишній півзахисник «канонірів», а до останнього часу асистент Гвардіоли в «МанСіті», Артета недовго думав над пропозицією очолити «Арсенал». Ледве підписавши контракт з лондонцями, іспанець сказав, що має намір повернути команді атакуючий стиль. Але перед тим йому потрібно навести порядок в обороні. Після матчу з «Борнмутом» 37-річний наставник «Арсеналу» зазначив, що побачив прогрес у діях своїх підопічних. Більш того, Артета заявив, що його футболісти зіграли навіть краще, ніж він міг уявити. І уточнив, що це стосується, в першу чергу, характеру і бойового духу гравців.

Матч проти «Челсі» для Артети стане першим поєдинком, який відбудеться на домашній арені «канонірів». Напевно публіка на «Емірейтс», яка скучила за перемогами і за яскравою грою, тепло зустріне нового керманича «Арсеналу», якому свого часу віддавала належне під час перебування гравцем.

У «Челсі» на перший погляд не так все запущено, як в їх лондонських сусідів – «пенсіонери» продовжують утримувати свою позицію в топ-четвірці. Однак і у «синіх» є свої складності. У минулому турі команда Лемпарда програла «Саутгемптону» –  0:2, причому в рідних стінах. До цього теж був програш на «Стемфорд Брідж» - «Борнмуту» (0:1). Показово, що «Челсі» вперше за 21 рік програв два домашні матчі АПЛ поспіль, не забивши при цьому жодного м'яча. Останній раз подібне траплялося в лютому-березні 1998 року. До слова, поразка від «Саутгемптона» для «Челсі» стало п'ятою в семи останніх поєдинках АПЛ. Так що в зв'язку з цим ще можна посперечатися, у кого зараз справи йдуть гірше - у «пенсіонерів» чи «канонірів».

Проте позиції Лемпарда-тренера досить міцні. У колишньої легенди «Челсі» є кредит довіри з боку керівництва клубу. До того ж, Френк, незважаючи на небагатий тренерський досвід, володіє вмінням налаштовувати своїх підопічних на матчі проти топових суперників. Йому б навчитися грати проти аутсайдерів і середняків – ціни б не було такому «Челсі».

Спрогнозувати, за яким сценарієм буде проходити цей поєдинок, дуже складно. Крім того, що обидві команди кидає то в жар, то в холод, обидва молодих тренера напевно захочуть зіграти в цікавий і атакувальний футбол. З огляду на те, що оборона по обидва боки барикад зараз не найсильніша ланка, можна припустити, що забиті м'ячі в цьому поєдинку точно будуть.

Орієнтовні склади:

«Арсенал»: Лено, Сака, Луїс, Мавропанос, Мейтленд-Найлс, Джака, Торрейра, Нельсон, Сміт-Роу, Мартінеллі, Обамеянг

«Челсі»: Аррісабалага, Зума, Томорі, Рюдігер, Аспілікуета, Маунт, Канте, Алонсо, Ковачич, Вілліан, Абрахам.

29 грудня, неділя

«Арсенал» — «Челсі» 
Лондон. Стадіон «Емірейтс». 16:00
Пряма трансляція на Setanta Sports
АРСЕНАЛ - ЧЕЛСІ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua – 2:2
Арбітр: Крейг Поусон
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

6:0, 6:0. Відома наступна суперниця Ястремської в Мадриді
Теніс | 25 квітня 2024, 19:15 9
6:0, 6:0. Відома наступна суперниця Ястремської в Мадриді

Коко Гофф несподівано легко знищила Аранчу Рус на ґрунті

Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті
Теніс | 25 квітня 2024, 16:22 22
Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті

Даяна дивовижним чином зуміла переграти Еміліану Аранго в Мадриді

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.