Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Клубный чемпіонат світу
| Оновлено 22 грудня 2019, 17:54
37745
26

Ліверпуль виграв клубний чемпіонат світу, перемігши Фламенго

Єдиний гол у матчі був забитий у додатковий час

| Оновлено 22 грудня 2019, 17:54
37745
26
Ліверпуль виграв клубний чемпіонат світу, перемігши Фламенго
Нарешті «Ліверпуль» завоював свій перший значимий міжконтинентальний трофей! У фіналі клубного чемпіонату світу «червоні» здолали бразильський «Фламенго».
 
Англійський клуб кілька разів впритул підходив до заповітного титулу. Але кожен раз щось не складалося. Двічі, в 1981-му і 1984-му, команда поступалася. Причому в 1981-му - без шансів все тому ж «Фламенго», з рахунком 0:3. Потім - аргентинському «Індепендьєнте» (0:1). Відзначимо, що раніше через «конфлікт Фолклендських островів» англійський клуб і зовсім не приймав участі в Міжконтинентальному кубку. А в «нові часи» в фіналі КЧМ-2005 мінімально поступився бразильському «Сан-Паулу». Разом - 3 (або 4, з огляду на незіграний) фінали - і навіть жодного забитого м'яча!
 
Однак команда Юргена Клоппа має своє обличчя. Яке не збирається втрачати ні перед ким. Тож «Ліверпуль» з перших хвилин фіналу  у Досі понісся вперед і до 10-й хвилині мав три відмінних можливості відкрити рахунок. На жаль - удари Фірміно, Салаха і Александера-Арнольда пройшли повз ціль. Після цього бразильська команда відсунула гру від своїх воріт. Тому перший тайм завершився без забитих м'ячів - 0:0.
 
Другий почався за абсолютно схожим сценарієм. Фірміно і Салах протягом трьох хвилин могли відкрити рахунок - на жаль, їх удари виявилися неточними. І тут же Аліссон потягнув непростий удар Габріела. А далі - знову рівна гра. 11:10 за ударами на користь «Ліверпуля» за 90 хвилин основного часу, з них 2:2 - у площину.
 
Разом - 0:0, і здавалося, що над «Ліверпулем» лежить щось подібне прокляттю Бели Гуттманна (той, нагадаємо, пообіцяв, що «Бенфіка» не виграє жодного єврокубка за 100 років. З тих пір команда відкрила пам'ятник своєму легендарному тренеру, гравці ходили молитися - але 8 єврокубкових фіналів португальський клуб програв; час є до 2062-го).
 
Проте команда Юргена Клоппа показала, що у неї є... Є все для перемоги над будь-яким суперником. На 9-й хвилині овертайму Мане, падаючи, віддав пас на хід Фірміно, а той не пошкодував співвітчизників, відправивши м'яч у сітку - 1:0!
 
На більше «Фламенго» не вистачило. Вже що-що, а стояти насмерть своїх підопічних Юрген Клопп навчив. Мало того: додатковий час завершився з показником 7:4 по ударах на користь «червоних», при цьому по влучнанням у площину було 4:0.
 
У підсумку «Ліверпуль» завоював свій перший трофей міжнародного рангу. У Клоппа трофей такого калібру - теж перший в кар'єрі. Додамо, що німець при цьому (переможець Ліги чемпіонів, Суперкубка УЄФА і клубного чемпіонату світу) ще не ставав чемпіоном Англії. Але, схоже, і цей титул від нього нікуди не подінеться.
 
Клубний чемпіонат світу. Фінал.
 
«Ліверпуль» – «Фламенго» – 1:0

 Роберто Фірміно (99).

 Садіо Мане (45+1), Мохамед Салах (81), Роберто Фірмиіо (100), Джеймс Мілнер (105) - Дієго (112).
 
«Ліверпуль»: Аліссон Бекер - Ендрю Робертсон, Трент Александер-Арнольд, Джозеф Гомес, Вірджіл ван Дейк - Набі Кейта (Джеймс Мілнер, 100), Джордан Хендерсон, Алекс Окслейд-Чемберлен (Адам Лаллана, 75) - Садіо Мане, Роберто Фірміно (Дивок Орігі, 106), Мохамед Салах (Шердан Шакірі, 120 + 1).
 
«Фламенго»: Дієго Алвес - Родріго Кайо, Рафінья, Філіпе Луїс, Пабло Марі, Жерсон (Лінкольн, 102) - Вілліан Арау (Орландо Берріо, 120), Хіорхьян де Арраскаета (Вітіну, 77), Евертон Рібейро (Дієго, 82) - Бруно Енріке, Габріел.
 
Стадіон: «Халіфа Інтернейшнл» (Доха, Катар).
 
Арбітр: Абдулрахман Аль-Джассим (Катар).
Оцініть матеріал
(55)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 26
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
MaxUa
Чуда не случилось. Ливерпуль победил. Поздравления Клоппу и команде.
Dio Gen
Важка, але заслужена перемога! YNWA!
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Denmark1107
Блицкриг не вийшов, нажаль, де могли в перші хвилини відзначитись Кейта, Фірміно, Салах...
А потім почали водити козу, начебто думаючи, що все одно виграємо🤔🤔🤔
А Фламенго, якщо відверто, рівня міцного середняка АПЛ. Скаузери на ІЗІ могли би вирішити всі питання за перші півгодини.
kvlad200760
Радий за Клоппа!Один з не багатьох топ-тренерів якому я симпатизую!
Женя Матийчук
Ливерпуль по праву самый титулованый клуб Англии!
Любомир Ковалишин
Роберто Фірміно (Дивока орігамі, 106)
Brian
Кстати почему то нет новости о победе Мчуну над бронелобым ватником Лебедем.
Bolshoi
А где сильнейший в мире МС?
tima fialko
Бразильці молодці-бились до кінця.Але перевага в класі "Ліверпуля",була очевидною.Клопп справді створив машину для перемог.
JulikoB
Европа рулит, а плачущие мальчики плачут в раздевалке.
_NATSGUL_
Ну, такое ... Конечно, что выиграла снова Европа я рад, но уж очень тяжко. Другие победители ЛЧ разносили всех соперников в пух и прах на этом турнире, а тут на тоненького.
Дід Піхто
Предсказуемый ненужный турнир. С самого начала было ясно, что Ливерпуль выиграет
klim746
В нынешнем формате - турнир ненужный и предсказуемый. Ливеру 2 матча в Англии перенесли ((( Из-за нашлёпок на футболках, которые будут носиться целый год.
Ну, в 21-м вроде обещали сделать турнир из 24-х команд со всего мира: 8 от Европы, 6 из Южной Америки, по 3 от Африки, Азии, КОНКАКАФ и 1 из Океании. Может, будет покруче.
serg
белые оказались джентльменами
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vasylt
Ліверпуль молодці, наскільки я зрозумів, вони прямо сьогодні грають і в чемпіонаті, проти Вест Хема