Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 17 грудня 2019, 05:59
5386
1

Важкі перемоги грандів, Карпати на дні, рекорди за картками і пенальті

Найцікавіші події 18 туру УПЛ — в нашому традиційному огляді

| Оновлено 17 грудня 2019, 05:59
5386
1
Важкі перемоги грандів, Карпати на дні, рекорди за картками і пенальті
ФК Шахтар

Останній в нинішньому році тур УПЛ став досить результативним. До рекорду за кількістю голів (21 в минулому турі) не вистачило всього нічого - три результативні удари. Але без рекордів все одно не обійшлося - «підсобили» арбітри, які роздали 43 жовті картки і призначили 8 пенальті в турі. Чи потрібно говорити, що по багатьох картках і пенальті залишилося багато питань?

У турі зійшлися перші чотири команди чемпіонату: «Шахтар» і «Динамо» здобули перемоги над «Зорею» і «Десною», хоча в обох зустрічах сторона, що програла, цілком могла розраховувати на нічийний результат. Відбулася рокіровка і внизу турнірної таблиці: «Карпати», поступившись прямому конкуренту — «Ворсклі», впали на саме дно.

Матч туру

Обігравши в минулому турі на виїзді «Динамо», команда Скрипника планувала відібрати очки і у лідера чемпіонату. «Шахтар» в Запоріжжя приїхав без Тайсона, який, отримавши жовту картку в минулому турі, достроково відбув у відпустку і Тараса Степаненка. Хавбек «Шахтаря», який вступив в заочну конфлікт з бразильцем, в грі з «Аталантою» отримав пошкодження зв'язок гомілкостопного суглоба. Якщо з заміною Тайсона Коноплянка впорався, то Маркос Антоніо, що вийшов в центрі замість Степаненка, не зміг зв’язати гру «гірників».

«Зоря», як і в матчі з «Динамо», виглядала цілком боєздатно, не грала на нічию з лідером і за рахунку 1:1 мчала вперед — забивати переможний м'яч. Це вже почерк Скрипника: його команда не підлаштовується під суперника, нав'язуючи свою гру. Напевно, логічним закінченням зустрічі була б нічия, але в кінцівці матчу Тете заробив пенальті, який реалізував Марлос.

3 очки туру

Із не меншими труднощами зіткнулося в Чернігові «Динамо». До матчу з «Десною» підопічні Михайличенка підійшли з одним форвардом в заявці і, ясна річ, з яким настроєм після вильоту з Ліги Європи. Перемогу гості «вигризли» завдяки єдиному голу Циганкова, який добив м'яч у ворота після удару Вербича. При цьому на початку гольового епізоду капітан «Динамо», вриваючись в штрафну, зачепив гравця «Десни» Мостового. Будь арбітр уважнішим, взяття воріт міг і скасувати.

У «Десни» було кілька шансів у другому таймі, щоб зрівняти рахунок. Мабуть, найбільш реальний у Юхима Коноплі, який з кількох метрів запустив м'яч вище воріт.

«Динамо» на останній доданій хвилині могло забити і другий м'яч: Вербич заробив пенальті і сам же вирішив його виконати — від поперечини м'яч влучив у лінію воріт.

Гімн туру

Перед матчем «Десна» - «Динамо» Тіна Кароль проникливо виконала гімн України.
 

Банер туру

Фани «Динамо» приїхали підтримати команду до Чернігова, але перший тайм просиділи в тиші. А ще вивісили ось такий банер.

Рокіровка туру

«Ворскла», обігравши на своєму полі «Карпати», покинула останній рядок в турнірній таблиці. Переможний м'яч провів Васін, який реалізував пенальті. Для полтавчан це друга домашня перемога за Максимова, і в обох випадках переможний м'яч забивається з пенальті. Не дарма Юрій Вільйович говорив після дебютного матчу з «Дніпром-1», що урок запам'ятав.

А ось Роман Санжар поки нічого не може зробити в «Карпатах». Тренер каже, що знає рецепт, як вивести львів'ян з кризи, але чи дадуть йому провести з командою збори — питання.

Цифра туру

Півзахисник «Олександрії» Максим Третьяков забив 16000-й гол в історії чемпіонатів України. Згадати автора першого гола і всіх ювілейних можна тут.

Підтримка туру

Гравці «Маріуполя» в поєдинку з «Олімпіком» (2:1) підтримали травмованих лідерів команди — Рустама Худжамова і Руслана Фоміна.

Джокер туру

Гравець «Маріуполя» Ілля Путря вийшов на поле на 87-й хвилині зустрічі, замінивши Топалова, а вже через дві хвилини провів переможний м'яч у ворота суперника.

Арбітр туру

У поєдинку «Дніпро-1» — «Олександрія» (1:2) головною дійовою особою став арбітр — Микола Балакін. Незважаючи на те, що Балакін, за нашою інформацією, отримав високу оцінку від інспектора матчу, ряд його рішень викликає подив. Зокрема, подвійне покарання гравця «Дніпра-1» Лопиренка — вилучення і пенальті за гру рукою. При цьому відстань від руки до м'яча була мінімальною — гравець не збільшував обсяг тіла і фізично не міг прибрати руку. Не менш спірні моменти — вилучення Назаренка і другий пенальті у ворота «Дніпра-1» за фол Папа Гуйє на Ковальці.

Після гри Дмитро Михайленко тактовно зазначив, що суддівство було не найкращим, а Володимир Шаран визнав, що його команда не награла на перемогу.

Слова туру

Наставник «Колоса» Руслан Костишин після поразки «Львову» не вибирав слів.

Гол туру

Форвард «Львова» Альваро втік від суперників після подачі кутового і красиво перекинув голкіпера.

Турнірна таблиця

Сергій ЦИБА

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vadim-77
https://www.youtube.com/watch?v=VrTjq3m57Ac о "подвигах" продажного Балакина